Πιο πετυχημένο το Tinder από το Netflix!

Πιο πετυχημένο το Tinder από το Netflix!
ired.gr

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το Netflix δεν είναι πλέον το πιο επιτυχημένο application για φορητές συσκευές (που να μην είναι παιχνίδι). Απεναντίας, αυτός ο τίτλος πάει πλέον στην εφαρμογή για dating, Tinder.

Η αλλαγή αυτή δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα, από τη στιγμή που το Νetflix αποφάσισε από τον Δεκέμβρη να σταματήσει να πληρώνει το λεγόμενο “Αpple Tax”, μην επιθυμώντας πια να πληρώνει την προμήθεια που απαιτούσε η Αpple για να επιτρέπει στους χρήστες να φτιάχνουν τον λογαριασμό τους και τη συνδρομή τους μέσω του Αpp Store και της εφαρμογής του iOS, και έτσι αυτό σταμάτησε.

Απ’όσο υπολογίζεται, η διακοπή της συνεργασίας αυτή κοστίζει στην Apple αρκετά εκατομμύρια σε χαμένο κέρδος το χρόνο, μιας και η εφαρμογή του Netflix ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή που να μην είναι παιχνίδι από το τελευταίο τρίμηνο του 2016 αδιάκοπα! Έτσι, πλέον, αντί να δίνει το 15% - 30% της προμήθειας που κρατούταν από κάθε συνδρομή, οι νέοι χρήστες θα πρέπει να δημιουργούν τον λογαριασμό τους από την ιστοσελίδα του Netflix, προτού χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή στις φορητές συσκευές τους, και για το iOS για το Android.

Διαβάστε επίσης: Το Netflix σταματά τη λειτουργία του ΑirPlay στις συσκευές iOS!

Σύμφωνα με μελέτες αντίστοιχης εταιρείας, το Netflix έβγαλε περίπου 853 εκατομμύρια δολλάρια το 2018, μόνο στο App Store του iOS. To 30% της προμήθειας θα ήταν περίπου στα 256 εκατομμύρια δολλάρια. Όμως, μετά τον πρώτο χρόνο της συνδρομής τους, η Αpple παίρνει το 15%, σύμφωνα με τον όρο που είχαν θέσει με το Netflix. Παρ’όλα αυτά, δεν παύει να αποτελεί ένα σεβαστό ποσοστό, και η διαφορά αυτή ήταν ικανή να εκθρονίσει το Netflix από την κορυφή.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019, λοιπόν, το Netflix έκανε κέρδη της τάξεως των 216,3 εκατομμυρίων δολλαρίων παγκοσμίως και στα δύο stores (της Αpple και της Google), σημειώνοντας μια πτώση της τάξεως του 15% από το τελευταίο τρίμηνο του 2018, και τα 255,7 εκατομμύρια δολλάρια που είχε σημειώσει τότε.

Tην ίδια στιγμή, το Tinder παρουσίαζε κατακόρυφη άνοδο, και μέσα σε ένα χρόνο από τα 183 εκατομμύρια δολλάρια έφτασε στα 260,7, μια άνοδος της τάξης του 42%!

Tη λίστα συμπληρώνουν και άλλες εφαρμογές, οι οποίες είναι κυρίως για κοινωνικά δίκτυα, μηνύματα, αλλά και βίντεο. Κατά σειρά, λοιπόν, είναι τα WhatsApp, Messenger, TikTok, Facebook, Instagram, SHAREit, YouTube, LIKE Video, Netflix και Snapchat.

Άραγε ο κόσμος νιώθει τόση...μοναξιά, ή η εποχή του διαδικτύου έχει ψηφιοποιήσει σιγά σιγά τα πάντα, και δεν υπάρχει πλέον άμεση επαφή; Προς τιμήν του, βέβαια, το Τinder λειτουργεί απλά ως μια δίοδος πρώτης επαφής, και ό,τι επακολουθεί απαιτεί την ανθρώπινη επαφή πρόσωπο με πρόσωπο...πάλι καλά!