Σβήστε κι εσείς τις...βρωμιές σας από τα social media σας!

Σβήστε κι εσείς τις...βρωμιές σας από τα social media σας!
ired.gr

Οι εφαρμογές μέσω των οποίων πραγματοποιούμε κοινωνικές συναναστροφές, ή κατά κόσμον, social apps, έχουν πολλές επιλογές μέσω των οποίων μπορείτε να ελέγχετε και να αποφασίζετε ποιοι μπορούν να δουν τις αναρτήσεις σας. Κι όμως, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εκπλησσόμαστε όταν μαθαίνουμε ότι αποκαλύψαμε περισσότερα από όσα θέλαμε σε κόσμο που δεν θα έπρεπε - είτε αυτό είναι ένα πολύ παλιό μας post, το οποίο μας δημιουργεί θέματα στη δουλειά μας, στις σχέσεις μας, ερωτικές και μη, και γενικότερα κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο σοβαρό.

Από τις δύσκολες αυτές θέσεις ήρθε να μας βγάλει το Jumbo, μια νέα εφαρμογή η οποία κυκλοφόρησε για iOS, και έρχεται για να σας γλιτώσει από αντίστοιχες δύσκολες στιγμές που μπορεί να σας δημιουργήσει το...παρελθόν σας. Παρ’ότι στη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν εφαρμοστεί πολλοί περιορισμοί από τις πλατφόρμες των social media, μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμο σε όσους θέλουν να ξεφορτωθούν παλιότερα δεδομένα που έχουν αφήσει στα social media.

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφία τραβηγμένη με iPhone 6 κερδίζει την πρώτη θέση σε φωτογραφικό διαγωνισμό!

To Jumbo, λοιπόν, είναι το πνευματικό παιδί του Pierre Valade, ο οποίος ξεκίνησε να δουλεύει στην εφαρμογή αυτή αφού πούλησε την προηγούμενή του ονόματι Sunrise, στην Μicrosoft. Ο ίδιος δηλώνει πως “Το κλίμα γύρω από την ιδιωτικότητα άλλαξε τελείως από πέρυσι”, και έχει δίκιο, καθώς κάποια σκάνδαλα τα οποία προέκυψαν, και κυρίως αυτό με τα δεδομένα του Cambridge Analytica, συνεπάγεται πως θα μπορούσαμε κι εμείς να έχουμε προβλήματα με παλαιότερα δεδομένα στην καθημερινότητά μας…

Ο Valade, μαζί με την εξαμελή ομάδα του, βασισμένοι στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησαν να αναπτύσσουν αυτή την εφαρμογή, με την οποία θα νιώθετε σαν να έχετε έναν προσωπικό “ψηφιακό δικηγόρο”, ο οποίος διαχειρίζεται την ιδιωτικότητά σας για εσάς. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους αυτής είναι το Jumbo, το οποίο είναι διαθέσιμο για iOS (η έκδοση για Αndroid, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι στα σκαριά), και μπορεί να ελέγχει την ιδιωτικότητά σας σε τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες: Facebook, Twitter, Google search και Αmazon Alexa, ενώ σύντομα θα υποστηρίζεται και από τα Instagram και Tinder.

Διαβάστε επίσης: 7 κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram

Σε πρακτικό επίπεδο, το Jumbo, αναλόγως με τις επιλογές σας, μπορεί να καθαρίζει τα παλιά σας tweets, στο χρονικό πλαίσιο που θα ορίσετε εσείς (διαγράφει μέχρι 3200 tweets τη φορά), διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητάς σας στο Facebook, και ποιοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας, ενώ καθαρίζει και το ιστορικό του Google σας, μην επιτρέποντας να αποθηκεύονται για αόριστο χρονικό διάστημα οι αναζητήσεις σας, όπως επίσης και διαγράφει τις ηχογραφήσεις σας από το Amazon Alexa, προκειμένου αυτές να μην αποθηκεύονται.

Παρ’ότι είναι ακόμη στην αρχή της, η εφαρμογή του Jumbo είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στον οποιονδήποτε, ειδικότερα στην εποχή μας, όπου, δικαίως, έχει γίνει πολύ μεγάλο θέμα περί ιδιωτικότητας και προστασίας δεδομένων των χρηστών. Μπορείτε να δοκιμάσετε κι εσείς το Jumbo δωρεάν, όπως και (λογικά) θα παραμείνει, προσθέτοντας αργότερα πιο εξειδικευμένα features επί πληρωμή.