Φωτογραφία τραβηγμένη με iPhone 6 κερδίζει την πρώτη θέση σε φωτογραφικό διαγωνισμό!

Φωτογραφία τραβηγμένη με iPhone 6 κερδίζει την πρώτη θέση σε φωτογραφικό διαγωνισμό!
ired.gr

Απίστευτο για κάποιους, αδιάφορο για άλλους, αληθινό όπως και να’χει. Το iPhone 6 είναι 5 ετών, και η κάμερά του στα 8-megapixel, με την τεχνολογία του 2014 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς ως παρωχημένη ή παλιά, από τη στιγμή που τα κινητά πλέον δίνουν φοβερή βάση στις κάμερές τους, και ο κόσμος φαίνεται να έχει την τάση να ψάχνει την καλύτερη κάμερα προκειμένου να αγοράσει μια νέα συσκευή.

Όπως και να’χει, σε έναν διαγωνισμό (Friends of the Columbia Gorge contest), ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Portland του Oregon, στον οποίο πήραν μέρος πολλές φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν με επαγγελματικές κάμερες και εξοπλισμό, μα εν τέλει νικήτρια αναδείχθηκε μία φωτογραφία τραβηγμένη από ένα iPhone 6!

H, ομολογουμένως, εντυπωσιακή και πολύ ατμοσφαιρική φωτογραφία της Coleen Wright, κατοίκου του Οregon, απεικονίζει κάποια πολύ σκούρα δέντρα, με την πρωινή ομίχλη να τα περιβάλλει, και είναι τραβηγμένη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2017 στην περιοχή.

H ίδια δήλωσε πως “τα σύννεφα ήταν πολύ χαμηλά τη μέρα που τράβηξα τη φωτογραφία. Όλα ήταν δροσερά, υγρά και ομιχλώδη, ένα τέλειο τοπίο. Όσο φτάναμε προς το μέρος, ο ήλιος έκαιγε μέσα από την ομίχλη και εμφανιζόταν αργά, δημιουργώντας έτσι ένα μαγικό φως, ενισχύοντας τα μυστήρια των καμένων και σκούρων δέντρων.

Διαβάστε επίσης: Tα iPhone του μέλλοντος θα μπορούσαν να ενώνουν πολλές selfies σε μία ομαδική φωτογραφία!


Ο κριτής του διαγωνισμού, Vince Ready, δήλωσε πως “αυτή η ατμοσφαιρική εικόνα δείχνει και την καταστροφή που επήλθε, αλλά και την ανθεκτικότητα του δάσους, όπως ο ήλιος ξεγλιστρά μέσα από την ομίχλη, και αποκαλύπτεται το πράσινο που υπάρχει στο έδαφος της πλαγιάς.

Έτσι, το iPhone συνεχίζει να αποδεικνύει για ποιο λόγο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφικές μηχανές του κόσμου, μιας και για τους περισσότερους χρήστες, προσφέρει μια ποιότητα εικόνας η οποία είναι συγκρίσιμη με μια DSLR φωτογραφική μηχανή, αλλά είναι και πλήρως φορητό, και ο οποιοσδήποτε το κουβαλά συνέχεια μαζί του. Έτσι, υπάρχει άμεση πρόσβαση οποτεδήποτε χρειαστεί.

Επίσης, ας μη ξεχνάμε και το project “Shot on iPhone” της Αpple, το οποίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε φωτογραφίες που τραβιούνται μόνο από iPhone από χρήστες ανά τον κόσμο, και είναι αυτά τα οποία τραβάνε όλο και περισσότερο κόσμο στα κινητά της εταιρίας, με έναν πολύ μεγάλο λόγο να είναι η φωτογραφική τους μηχανή.