Το Netflix σταματά τη λειτουργία του ΑirPlay στις συσκευές iOS!

Το Netflix σταματά τη λειτουργία του ΑirPlay στις συσκευές iOS!
ired.gr

Όνειρο ήταν και...πάει το Netflix μέσω AirPlay. Πλέον, δεν μπορείτε να “στέλνετε” τη μετάδοσή σας από το iPhone ή το iPad σας σε μια τηλεόραση, κάτι το οποίο υπήρχε για πολλά χρόνια σαν δυνατότητα.

Mυστηριωδώς (;), η λειτουργία αυτή εξαφανίστηκε μερικές μόλις μέρες, μετά την ανακοίνωση της Apple για το Αpple TV+, το οποίο θα αποτελέσει μια ανταγωνίστρια υπηρεσία για ταινίες και σειρές, κάτι το οποίο προφανώς έφερε καχυποψία στον κόσμο.

Σύμφωνα με την εταιρία, βέβαια, και την επίσημη ανακοίνωσή της, αναφέρει πως το θέμα ξεκίνησε από τη στιγμή που το ΑirPlay θα υπάρχει και σε άλλες συσκευές, όπως ανακοινώθηκε φέτος, και δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαχωρισμού του Netflix, προκειμένου να αναγνωρίζει ποια συσκευή είναι Αpple TV και ποια όχι, προκειμένου ο θεατής να έχει την “κατάλληλη εμπειρία”, και έτσι αποφάσισαν να διακόψουν την υποστήριξη για το ΑirPlay.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα μας παρουσίασε η Apple στο "It's Show Time"!

Σαν αντιπρόταση, αναφέρουν πως οι χρήστες Αpple μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Netflix μέσω της επίσημης εφαρμογής στο Apple TV και στις υπόλοιπες συσκευές τους.

Σε πρακτικό επίπεδο, πλέον δεν υπάρχει καθόλου η επιλογή για AirPlay (αφαιρέθηκε τελείως το εικονίδιο), και αν προσπαθήσετε να το ανοίξετε από το Control Center, θα σας εμφανίσει το κλασικό μήνυμα λάθους του Netflix “Cannot play title, please try again later”.


Διαβάστε επίσης: Τι αλλαγές έρχονται μαζί με τα iPhone του 2020;

Να σημειωθεί εδώ, πως αυτό που ανέφερε η εταιρία ως “άλλες συσκευές” παραπάνω, είναι κάποιες τηλεοράσεις οι οποίες θα υποστηρίζουν το ΑirPlay απευθείας από το iPhone ή iPad σας, και αυτές θα είναι μοντέλα των Samsung, Sony, LG και Vizio.

Αυτή η “κόντρα” μεταξύ Νetflix και Apple έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό, και μπορεί κανείς να δει εντονότερα σε δύο περιπτώσεις, σε αυτή του Βlack Mirror : Bandersnatch, το οποίο δεν υποστηριζόταν από καμία έκδοση του Αpple TV, και ανάγκαζε τους χρήστες Αpple σε συσκευή iOS ή Mac, αλλά και σε αυτή όπου δεν μπορεί κανείς να αγοράσει συνδρομή για το Netflix μέσω του iTunes από τα τέλη του 2018, μιας και η προμήθεια η οποία κρατούσε η Αpple θεωρούταν πολύ μεγάλη.

Παρ’ότι αυτή τη στιγμή η λειτουργία αφαιρέθηκε, κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον, οπότε μην απορήσετε αν την ξαναδείτε. Από εκεί και πέρα, πάντως, το σχοινί είναι αρκετά τεντωμένο, και δεν διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα, ειδικότερα από τη στιγμή που η Αpple θα βάλει τα δυνατά της για το Apple TV+, και με τις νέες υπηρεσίες streaming που έχουν ανακοινωθεί και από άλλες εταιρίες...