Aπάτη με ψεύτικα iPhone από δύο φοιτητές κόστισε στην Αpple σχεδόν 1.000.000 δολλάρια!

Aπάτη με ψεύτικα iPhone από δύο φοιτητές κόστισε στην Αpple σχεδόν 1.000.000 δολλάρια!
ired.gr

Oμοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν προσφάτως δύο φοιτητές οι οποίοι έβγαλαν περίπου 1 εκατομμύριο δολλάρια με το να επιστρέφουν ψεύτικα iPhone στην Apple!

Οι Quan Jiang και Yangyangg Zhou, σπουδαστές Kινεζικής καταγωγής στο Oregon, κατηγορούνται για μια απάτη που διέπραξαν με ψεύτικα iPhone. Πιο συγκεκριμένα, οι δυο τους επέστρεψαν πάνω από 2000 iPhone στην Αpple, λέγοντας συνεχώς πως είναι χαλασμένα και πως δεν ανάβουν. Τα ψεύτικα iPhone άξιζαν περίπου 30 δολλάρια το καθένα, και για κάθε ένα από αυτά έπαιρναν περίπου 600 δολλάρια, ανέφεραν οι αρχές!

Αναφέρεται επίσης πως ο Jiang προσπάθησε να επιστρέψει πάνω από 2000 iPhones, και έστειλε πάνω από 3000 αξιώσεις για εγγύηση. H Αpple απέρριψε τις 1500 εξ’αυτών, αλλά ενέκρινε επίσης 1,400 νέες συσκευές, αντικαθιστώντας τις προηγούμενες. Tότε, αυτοί έστειλαν τα νέα και λειτουργικά iPhone πίσω στην Κίνα, λαμβάνοντας μερίδιο από τις πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο δοκιμαστικό ταχύτητας Ιnternet σε 5G είναι γεγονός και το αποτέλεσμα σοκάρει!

Η Αpple είχε απώλειες περίπου 900.000 δολλαρίων από την απάτη, σύμφωνα με ένα τοπικό ρεπορτάζ. Διόλου άσχημα για τους δύο φοιτητές μηχανολογίας, οι οποίοι διέμεναν στις ΗΠΑ με την σπουδαστική βίζα τους, οι οποίες μάλλον θα ανακληθούν επ’αόριστον.

Οι Jiang και Zhou ισχυρίζονται και οι δύο πως δεν ήξεραν πως τα τηλέφωνα που τους έστελναν από την Kίνα ήταν ψεύτικα. Και οι δύο έμεναν στο Corvallis στο Οregon, με τον Ζhou να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, ενώ ο Jiang σπούδαζε ηλεκτρολόγος μηχανολόγος.

Oι αρχές κατηγόρησαν τον Jiang με την εισαγωγή και εμπορία ψεύτικων ειδών, όπως επίσης και για τηλεπικοινωνιακή απάτη. Ελευθερώθηκε από τη φυλακή με GPS να τον παρακολουθεί, ενώ ο Zhou κατηγορείται για κατάθεση ψεύτικων πληροφοριών σε δικαστική κατάθεση, και ο δικηγόρος του ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε για τα ψεύτικα κινητά, και πιστεύει πως θα αθωωθεί.