Tα iPhone του μέλλοντος θα μπορούσαν να ενώνουν πολλές selfies σε μία ομαδική φωτογραφία!

Tα iPhone του μέλλοντος θα μπορούσαν να ενώνουν πολλές selfies σε μία ομαδική φωτογραφία!
ired.gr

Μαζεύοντας πολλούς ανθρώπους για να βγεί μια selfie μπορεί να είναι κάτι το δύσκολο, μιας και σχεδόν πάντοτε βγαίνει κάποιος εκτός της φωτογραφίας. H Αpple, βέβαια, ίσως έχει μια λύση γι’αυτό, αφού αναπτύσσει έναν τρόπο προκειμένου να συνδυάζει αυτόματα πολλές φωτογραφίες σε μια μεγάλη, ομαδική selfie.

Αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να μπει στο iOS 13 αυτό το φθινόπωρο, ή και σαν καινούριο χαρακτηριστικό στο επερχόμενο iPhone XI.

H Apple αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, και σημειώνει πως “όταν βγάζετε μια selfie του εαυτού σας, αυτό είναι κάτι το εύκολο, από τη στιγμή που ο χρήστης πρέπει απλώς να τοποθετηθεί μέσα στο πεδίο το οποίο βλέπει και ορίζει η συσκευή από την οποία βγάζει την φωτογραφία, ενώ μια ομαδική selfie είναι αρκετά δυσκολότερη, από τη στιγμή που ο χρήστης πρέπει να οργανώσει και τον ίδιο αλλά και τον εαυτό του μέσα στο ίδιο πεδίο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ωφεληθεί και να γίνει ευκολότερο, από τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα μας παρουσίασε η Apple στο "It's Show Time"!

Έτσι, η Apple κατέθεσε μία πατέντα ονόματι “Generating Synthetic Group Selfies”, και αναφέρεται πως είναι “ένα κολάζ από ξεχωριστές selfies οι οποίες λαμβάνονται από μια πλειάδα υπολογιστικών συσκευών, μέσα σε μία ομαδική φωτογραφία”.

Η Αpple προτείνει όχι μόνο να χρησιμοποιούνται οι selfies σαν πηγή, αλλά επίσης να τραβάει και φωτογραφίες μέσα από βίντεο. Τα πρόσωπα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τελικώς μπορούν να κανονιστούν και να επιλεχθούν από τον χρήστη.

Συναρμολογώντας μια ομαδική φωτογραφία από μια συλλογή από selfies είναι ήδη δυνατό, από έναν χρήστη ο οποίος ξέρει να χειρίζεται Photoshop. Aυτό που κάνει η Αpple, όμως, είναι να αυτοματοποιεί αυτή την διεργασία και να την κάνει να συμβαίνει σε ένα iPhone.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί την πρώτη της υπηρεσία για gaming, ονόματι Apple Arcade!

Eπίσης, ας μη ξεχνάμε το παράδειγμα των φωτογραφιών που τραβιούνται με το εφέ Bokeh, το οποίο συμβαίνει ούτως ή άλλως μέχρι στιγμής από τα κινητά τα οποία έχουν μονό φακό κάμερας, όπως πχ το iPhone XR. Aυτό γίνεται αναγνωρίζοντας το πρόσωπο ή τους ανθρώπους που υπάρχουν σε μια φωτογραφία, έτσι ώστε να θολώνει οτιδήποτε άλλο βρίσκεται γύρω τους. Έτσι, χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα, θα μπορούσε να διατηρείται το πρόσωπο της εικόνας, όπως και γίνεται ήδη, και να μπορεί να μεταβεί σε μια άλλη φωτογραφία, στην οποία βρίσκονται οι φίλοι του.

Παρ’ότι θα μπορούσαμε να δούμε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο iOS 13, δεν είναι απόλυτα σίγουρο πως αυτή η ιδέα θα δει καν το φως της ημέρας, όπως και πολλές άλλες ιδέες, οι οποίες παρ’ότι πατεντάρονται δε φτάνουν ποτέ να γίνονται πραγματικότητα...