Τι αλλαγές έρχονται μαζί με τα iPhone του 2020;

Τι αλλαγές έρχονται μαζί με τα iPhone του 2020;
ired.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά iPhone η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2020 και θα αποτελείται από 3 τηλέφωνα, θα έχει σε όλες τις τις συσκευές οθόνες OLED. H παροντική σειρά iPhone έχει οθόνες OLED στα ακριβότερα XS και XS Max, αλλά όχι και στο μικρότερο XR, το οποίο για λόγους εξοικονόμησης κόστους χρησιμοποιεί μια LCD οθόνη, χαμηλότερης ανάλυσης.

Απ’ότι ακούγεται, και στη φετινή σειρά του 2019, θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο, αλλά την επόμενη χρονιά θα γίνουν αλλαγές και ανανεώσεις από την Αpple, κάτι το οποίο θα επεκταθεί και στο μέγεθος των οθονών που πρόκειται να έχουν οι συσκευές της. Έτσι, οι φήμες θέλουν τα επόμενα iPhone να ξεκινούν από τις 5.42 ίντσες, να πηγαίνουν στις 6.06 ίντσες στο μεσαίο μοντέλο, και να καταλήγουν στο εντυπωσιακό νούμερο των 6.67 ιντσών!

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως και οι 3 διαστάσεις αυτές είναι εντελώς νέες για τα iPhone. Η τωρινή σειρά, όπως επίσης και αυτή που αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος ξεκινάει από τις 5.8 ίντσες και το iPhone XS, συνεχίζει στις 6.1 ίντσες για το iPhone XR, και καταλήγει στις 6.46 ίντσες του iPhone XS Max.

Διαβάστε επίσης: Φιάσκο με την AirPower: Ακυρώθηκε η κυκλοφορία της!

Αυτό σημαίνει πως το μεγαλύτερο νούμερο που αναφέρθηκε, δηλαδή αυτό των 6.67 ιντσών, πρόκειται να είναι και η μεγαλύτερη οθόνη που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε iPhone. Ανάλογα με τη χρήση που θα κάνει η Αpple σε σχέση με τα bezel και τα όρια του κινητού, ενδέχεται το συγκεκριμένο μοντέλο να μην είναι πολύ μεγαλύτερο από το iPhone XS Max που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Tο “μεσαίο” μοντέλο, των 6.06 ιντσών θα μπορούσε, πολύ λογικά, να θεωρείται ο συνεχιστής του iPhone XR, έχοντας ουσιαστικά σχεδόν το ίδιο μέγεθος οθόνης, αλλά με τη σημαντική διαφορά της ύπαρξης οθόνης OLED σε σχέση με την τωρινή LCD. Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό συνεπάγεται καλύτερα επίπεδα contrast, όπως επίσης και αληθινές αποχρώσεις του μαύρου, καθώς δεν έχουν οπίσθιο φωτισμό οι οθόνες OLED, άρα και μπορούν να σβήσουν ξεχωριστά σκέτα pixels.

Ένα πολύ συζητημένο θέμα ανά τα χρόνια είναι γενικότερα τα μικρότερα κινητά, και το πως αυτά σιγά σιγά ξεκινάνε να εκλείπουν. Όχι ότι φτάνουν στα επίπεδα του iPhone SE, αλλά οι 5.42 ίντσες που αναφέρονται για το μικρότερο εκ των τριών επερχόμενων μοντέλων, είναι αρκετά μικρότερες από τις 5.8 ίντσες του iPhone XS.

Eπίσης, οι φήμες αναφέρουν πως η Apple ενδέχεται να χρησιμοποιήσει οθόνες για το συγκεκριμένο μοντέλο, οι οποίες θα προέρχονται μέσω διεργασιών παραγωγής που χρησιμοποιούν οι LG και Samsung, για να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος παραγωγής της οθόνης.

Διαβάστε επίσης: 6,7 ιντσών οθόνη στο νέο Samsung A70!

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό το μοντέλο των 5.42 ιντσών θα είναι το νέο “οικονομικό” μοντέλο της νέας σειράς iPhone, με την Αpple να επιστρέφει στην πολιτική της μικρότερης οθόνης, η οποία είναι και φθηνότερα συνεπαγωγικά.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι φήμες, και δεν μπορούμε να έχουμε κάποια ασφαλή πληροφόρηση. Παρ’όλα αυτά, τα μοντέλα του 2019 λέγεται πως δεν πρόκειται να έχουν μεγάλες διαφορές από τα τωρινά iPhone XS, XS Max και XR.

Eπίσης, στα νέα μοντέλα οι χρήστες θα μπορούν να φορτίσουν τα ΑirPods τους στην πλάτη των συσκευών τους, όπως επίσης και θα υπάρχουν αναβαθμίσεις στην κάμερα, και πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει διπλή κάμερα στο iPhone XR, όπως επίσης και τριπλή κάμερα σε κάποια μοντέλα. Πιθανότατα, η Apple θα ανακοινώσει τα τρία νέα της τηλέφωνα το ερχόμενο Φθινόπωρο, μάλλον σε κάποιο event του Σεπτεμβρίου, όπως συνηθίζεται.