iPhone XS Max vs. Samsung Galaxy S10+ : Ποιο είναι το ανθεκτικότερο;

iPhone XS Max vs. Samsung Galaxy S10+ : Ποιο είναι το ανθεκτικότερο;
ired.gr

H Αpple φαίνεται να αποδεικνύεται...σκληρότερη για να πεθάνει απέναντι στην Samsung, μα βέβαια στο τέλος πέθανε και αυτή.

Και εξηγούμαστε: Αναφερόμαστε στις δύο πιο πρόσφατες ναυαρχίδες των εταιριών, iPhone XS Max και Galaxy S10+. Μετά από κάποια τεστ τα οποία έκανε ο ΥouTuber Phonebuff, τα οποία πρακτικά ήταν μια σειρά από droptests κατά τα οποία τα κινητά έπεφταν από ένα συγκεκριμένο ίδιο ύψος (1 μέτρο) χτυπώντας και με τις δύο όψεις, όπως επίσης και χτυπώντας με τη γωνία τους, η αμερικανική εταιρία βγήκε να έχει το πιο γερό “παιδί”.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, κανένα απ’τα δύο κινητά δεν είναι ότι βγήκε ζωντανό, ούτε καν ανθεκτικό για την ακρίβεια. Σε επίπεδο προστασίας, το Galaxy S10+ χρησιμοποιεί Gorilla Glass 6 στην μπροστινή του όψη, και Gorilla Glass 5 στην πίσω. Την ίδια στιγμή, το iPhone XS Max δεν γνωρίζουμε τι προστασία έχει ακριβώς, θα μπορούσε βέβαια και αυτό να έχει κάποια έκδοση του Gorilla Glass.

Μετά τις πτώσεις λοιπόν, και μόνο εάν και εφ’όσον βρίσκεται σε μια σχετικά λειτουργική κατάσταση, κάθε κινητό πέφτει άλλες 10 φορές στη μπροστινή του πλευρά.

Διαβάστε επίσης: Φιάσκο με την AirPower: Ακυρώθηκε η κυκλοφορία της!

Όπως και να’χει, ο πρώτος γύρος, ο οποίος ήταν και ο εναρκτήριος, ήταν η πτώση με την πλάτη. Και οι δύο συσκευές έσπασαν στην πλάτη τους, με το Galaxy S10+, όμως, να παθαίνει μεγαλύτερη ζημιά, και είχε αρκετές παραπάνω ρωγμές. O δεύτερος γύρος, ο οποίος ήταν η πτώση με τη γωνία, άφησε και τα δύο κινητά σχετικά άθικτα, μόνο με κάποια μικροσημάδια και μικρές γρατσουνιές, και έτσι τέλειωσε με ισοπαλία μεταξύ τους. 

Ο τρίτος και τελευταίος γύρος, ο οποίος είχε την πτώση με το μέρος της οθόνης βρήκε και τα δύο κινητά με σπασμένη οθόνη, με το Galaxy S10+ να έχει μεγαλύτερη ζημιά από το XS Max, έχοντας ρωγμές σε όλο το μήκος της οθόνης. Επίσης, μετά απ’αυτή την πτώση σταμάτησε να δουλεύει ο αναγνώστης του δακτυλικού αποτυπώματος στη συσκευή της Samsung, ενώ το Face ID του XS Μax παρέμεινε ανεπηρέαστο.

Διαβάστε επίσης: 6,7 ιντσών οθόνη στο νέο Samsung A70!

Ο τελευταίος γύρος, ο οποίος ήταν ο επιπλέον γύρος από τη στιγμή που άντεξαν και οι δύο συσκευές τις πτώσεις τους, ήταν και ο λιγότερο σημαντικός, από τη στιγμή που είναι σχεδόν απίθανο να ρίξει κανείς το κινητό του κάτω 10 φορές συνεχόμενες. Όπως και να’χει, εδώ ήταν η νίκη του Galaxy S10+, καθώς άντεξε και τις 10 φορές χωρίς να χάσει τη λειτουργικότητά του, με μεγαλύτερη εξωτερική ζημιά, βέβαια, ενώ η οθόνη του XS Μax άρχισε να μην αποκρίνεται πλήρως μετά από 3 πτώσεις.

Για την ιστορία, με άριστα το 40 το iPhone XS Max πήρε 36, ενώ το Samsung Galaxy S10+ 34. Καλώς ή κακώς, όμως, αυτό που μένει είναι πως όσο προχωρά η τεχνολογία και τα κινητά γίνονται όλο και πιο σύγχρονα, με περισσότερες δυνατότητες, μένει κάπως πιο πίσω η ανθεκτικότητα. Eίθε στο μέλλον να δοθεί έμφαση και σε αυτό το κομμάτι, μέχρι τότε όμως...