Φιάσκο με την AirPower: Ακυρώθηκε η κυκλοφορία της!

Φιάσκο με την AirPower: Ακυρώθηκε η κυκλοφορία της!
ired.gr

Η AirPower ήταν μια από τις πολυαναμενόμενες συσκευές του 2019, για την οποία είχαμε γράψει αρκετά τους προηγούμενους μήνες... Τελικά, φαίνεται πως η ολοκλήρωση και το λανσάρισμα της στην αγορά, μένει στο ράφι, σύμφωνα με επίσημη παραδοχή της ίδιας της Apple!

Η βάση ασύρματης φόρτισης, που προοριζόταν για να "φιλοξενεί" ταυτόχρονα τα Apple Watch, iPhone και AirPods και είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά από τη Apple το 2017, δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TechCrunch, καθώς η τεχνολογική εταιρεία που εργάστηκε αρκετά για να την αναπτύξει τους προηγούμενους μήνες, δεν κατάφερε να τη φτάσει στο επίπεδο υπεροχής που ήθελε.

Διαβάστε επίσης: Νέα στοιχεία (αλλά όχι ημερομηνία κυκλοφορίας) για τη βάση AirPower

"Μετά από πολλή προσπάθεια, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η AirPower δεν θα ανταποκριθεί στα υψηλά μας στάνταρ και ακυρώσαμε το έργο. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες που ανυπομονούσαν για το λανσάρισμά της, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι wireless και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε με άλλους τρόπους την ασύρματη εμπειρία», δήλωσε ο Dan Riccio, ο ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης hardware στο TechCrunch.

Υπενθυμίζεται ότι η AirPower παρουσιάστηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2017 μαζί με το iPhone X και την εποχή εκείνη η Apple είχε τονόσει πως η συσκευή θα κυκλοφορούσε μέσα στο 2018. Οι μήνες πέρασαν, οι φήμες και οι διαρροές που ακούσαμε και διαβάσαμε ήταν πολλές, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό, απογοητευτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διαχείριση της θερμότητας, η επικοινωνία μεταξύ συσκευών και οι παρεμβολές που αυτή η κοινή συνύπαρξη τριών διαφορετικών συσκευών δημιουργούσε, αποτέλεσαν ζητήματα που η Apple δεν μπόρεσε τελικά να επιλύσει. Βλέπετε, οι αρχικές προδιαγραφές, απαιτούσαν πολλαπλά στρώματα φόρτισης και όχι μόνο ένα και έτσι, η κυκλοφορία μιας συσκευής που ανέμεναν με αγωνία αρκετοί fans των συσκευών της Apple, κατέληξε σε... φιάσκο!

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησαν επίσημα τα ανανεωμένα AirPods και η θήκη ασύρματης φόρτισης!

Μάλιστα, πρόσφατα η Apple είχε φροντίσει να εξασφαλίσει από τις αρμόδιες Αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες το εμπορικό σήμα "AirPower" κι ενώ πολλοί περίμεναν πως αυτή ήταν η συσκευή που θα ακολουθούσε τα νέα iPads, τα αναβαθμισμένα iMac και τα ενισχυμένα AirPods, είδαν την εταιρεία από το Κουπερτίνο να ανακοινώσει την ακύρωση του project, σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου στην ιστορία της!

Από εδώ και πέρα, μένει να δούμε πως θα "απαντήσει" η Apple στην απογοήτευση που σκόρπισε, σε ότι αφορά στο κομμάτι της ασύρματης φόρτισης. Ίσως η υποστήριξη της λειτουργίας αυτής από τα επόμενα iPhone να θεωρείται, πλέον, δεδομένη...