Δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών στο κινητό σου για Offline αναπαραγωγή

Δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών στο κινητό σου για Offline αναπαραγωγή
ired.gr

Η ακρόαση μουσικής αποτελεί μια από τις βασικές λειτουργίες των σύγχρονων smartphones και οι κάτοχοί τους αφιερώνουν αρκετό χρόνο από την καθημερινή τους χρήση, για να ακούνε τα αγαπημένα τους κομμάτια μέσα από διάφορες εφαρμογές.

Η δημοφιλέστερη, φυσικά, δεν είναι άλλη από το κλασικό και αγαπημένο σε όλους YouTube, ωστόσο αυτό απαιτεί μια βασική προϋπόθεση για να πετύχει τον σκοπό του: τη σύνδεση στο internet, είτε μέσω WiFi σύνδεσης ή μέσω κατανάλωσης δεδομένων.

Υπάρχουν αρκετές φορές που ο καθένας από εμάς, θέλει να ακούσει τη μουσική του όταν βρίσκεται στον δρόμο και σε κίνηση, χωρίς να καταναλώσει δεδομένα από το πρόγραμμά του και εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης του smartphone στο διαδίκτυο μέσω WiFi. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Υπάρχουν, φυσικά, διάφορες εφαρμογές που σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε playlists και να ακούσετε τραγούδια μέσα από τη συσκευή σας, ΧΩΡΙΣ να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο, με τη διαδικασία για το κατέβασμα τραγουδιών να είναι αρκετά απλή, στις περισσότερες περιπτώσεις. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς, είναι... λίγο ψάξιμο στο App Store (αν έχετε iPhone ή iPad) ή στο Play Store (αν έχετε Android συσκευή). Εμείς, πάντως, ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τις δικές μας προτάσεις για κατέβασμα τραγουδιών στη συσκευή σας και ακρόασή τους σε offline κατάσταση.

SoundCloud

katevasma tragoudiwn soundcloud logo

Το SoundCloud είναι μία από τις δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές streaming μουσικής για iOS και Android συσκευές (και απόλυτα δικαιολογημένα!), ενώ μέσω μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για το κατέβασμα τραγουδιών και την ακρόασή τους offline μέσα από το smartphone σας. Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής έχει κάποιες διαφημίσεις, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές και μπορείτε χωρίς πρόβλημα να προχωρήσετε στο κατέβασμα τραγουδιών στη συσκευή σας. Επιπλέον, το SoundCloud σας μοιραστείτε τη μουσική σας με άλλους χρήστες, να ανακαλύψετε και να αναζητήσετε τα αρχεία μουσικής της επιλογής σας, να ακούσετε νέα μουσική από δημιουργούς και να ηχογραφήσετε τη δική σας. Μπορείτε να μοιραστείτε τη μουσική που θέλετε στο Facebook, το Twitter, το Foursquare και το Tumblr ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή έχετε στη συσκευή σας.

Πάμε να δούμε πως λειτουργεί η εφαρμογή σε iPhone και πως μπορείτε να κάνετε κατέβασμα τραγουδιών εύκολα και γρήγορα, ώστε να μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να τα ακούτε χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση στο internet.

Αρχικά κατεβάζετε τη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής από το App Store (αν έχετε iPhone). Αφού πατήσετε για πρώτη φορά πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό (Create an account) ή να συνδεθείτε με κάποιον που ήδη έχετε. Εμείς επιλέξαμε τη δημιουργία νέου, και ακολούθως μας δόθηκαν οι επιλογές SignUp with Google, SignUp with Facebook ή δημιουργία λογαριασμού με email και password.

katevasma tragoudiwn soundcloud dimiourgia logariasmou

Επιλέξαμε τη δημιουργία με email και password, μας ζητήθηκε να προσδιορίσουμε Ηλικία και Φύλο, επιλέξαμε Display name και φωτογραφία (προαιρετική) και αφού ολοκληρώσαμε με τα παραπάνω, μεταφερθήκαμε στην Κεντρική Σελίδα (Home) της εφαρμογής. Εκεί, παρουσιάζονται δημοφιλείς Playlists από την κοινότητα του SoundCloud, χωρισμένες ανά κατηγορία, ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης, υπάρχει το οριζόντιο μενού της εφαρμογής: Home, Stream (με σήμα την αστραπή, παρουσιάζει νέα από καλλιτέχνες, μπάντες και podcasts που έχετε επιλέξει), Search (με σήμα τον μεγεθυντικό φακό) και Βιβλιοθήκη.

katevasma tragoudiwn soundcloud kentriko menu

Εκεί βρίσκετε τα κομμάτια που έχετε κατεβάσει, τις playlists που έχετε δημιουργήσει, τους χρήστες που ακολουθείτε (Following), τους σταθμούς (Stations) που έχετε κάνει like και ακολουθείτε, τις λίστες που ακούσατε πρόσφατα (Recently Played), καθώς και τα τραγούδια που έχετε ακούσει (Listening History).  Επιπλέον, εντός της Βιβλιοθήκης, στην πάνω δεξιά γωνιά της οθόνης, βρίσκονται τρεις τελείες, οι οποίες σας δίνουν τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε το Προφίλ σας (Your Profile), τις Ρυθμίσεις της εφαρμογής (Autoplay related tracks, Notifications) ή να ζητήσετε υποστήριξη για την εφαρμογή (Contact Support).

katevasma tragoudiwn soundcloud vivliothiki

Και πάμε να δούμε τώρα, πως μπορείτε να προχωρήσετε σε κατέβασμα τραγουδιών στο smartphone σας και στην offline αναπαραγωγή τους. Μέσα από την αναζήτηση (Search) κι ενώ είστε online, επιλέγετε το keyword που σας ενδιαφέρει και το SoundCloud θα σας εμφανίσει κάθε σχετικό τραγούδι, καλλιτέχνη, άλμπουμ ή playlist που το περιλαμβάνει. Από τα tracks (τραγούδια) επιλέγετε αυτό της αρεσκείας σας και ξεκινά η ακρόαση, με τον player να εμφανίζεται χαμηλά στην οθόνη σαν ένα οριζόντιο πλαίσιο, λίγο πιο πάνω από Μενού.

katevasma tragoudiwn soundcloud anazitisi

katevasma tragoudiwn soundcloud anaparagogi

Αν πατήσετε επάνω στο πλαίσιο αυτό, θα σας ανοίξει ολόκληρη η οθόνη του player με τις επιλογές του, που βρίσκονται χαμηλά, σε οριζόντια διάταξη. Έτσι, μπορείτε να κάνετε like (καρδούλα), να προσθέσετε κάποιο σχόλιο και να δείτε αυτά που έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες της εφαρμογής, να κάνετε share το link του κομματιού στο SoundCloud μέσω Instagram, Facebook, Messenger ή όποια άλλη εφαρμογή έχετε στη συσκευή σας ή μπορείτε να αντιγράψετε το Link του κομματιού και να στείλετε ή να το αποθηκεύσετε μέσω κάποιου εγγράφου ή σημειωματαρίου. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε την αυτόματη επανάληψη αναπαραγωγής με το μικρό κυκλικό βελάκι, ενώ αν πατήσετε στις τρεις μικρές τελείες, τότε θα σας προσφερθούν οι επιλογές: Like, Start station, Add to playlist, Share και Go to artist profile. Από τη στιγμή που θα ακούσετε το τραγούδι μια φορά στη συσκευή σας, αυτόματα αποθηκεύεται στην εφαρμογή και μπορείτε στη συνέχεια να το αναπαράγετε όποια στιγμή θέλετε, μέσα από τη Βιβλιοθήκη – Listening history ή Liked tracks (αν έχετε κάνει like στο κομμάτι) ακόμα κι όταν βρίσκεστε offline. Τόσο απλό!

Αν θέλετε τώρα να δημιουργήσετε μια playlist, τότε πηγαίνετε στις τρεις τελείες, δεξιά από τον τίτλο του κομματιού (στην πλήρη οθόνη του Player) και επιλέγετε Add to Playlist. Εκεί, σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε την Playlist σας, που θα βρείτε αργότερα στη Βιβλιοθήκη (Playlists and albums). 

katevasma tragoudiwn soundcloud prosthiki stin playlist

katevasma tragoudiwn soundcloud playlist

Κατά την ακρόαση μιας Playlist, πατώντας στις τρεις τελείες, έχετε τις επιλογές για Share, Shuffle Play (τυχαία αναπαραγωγή των κομματιών), Edit Playlist (διαμόρφωση της playlist με αφαίρεση τραγουδιών που βρίσκονται σε αυτή) και Delete playlist (διαγραφή ολόκληρης της playlist). Φυσικά, έχετε τη δυνατότητα, αφού έχει προηγηθεί το κατέβασμα τραγουδιών, να ακούσετε και την Playlist ενώ βρίσκεστε offline.

katevasma tragoudiwn soundcloud playlist menu

Επιπλέον, αν μέσα από τις επιλογές του τραγουδιού, στην πλήρη οθόνη του Player, επιλέξετε Start station, τότε θα σας εμφανιστούν τραγούδια σχετικά με αυτό που ήδη ακούτε, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε συνεχή ροή, σαν να ακούτε έναν μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό! Αν πάλι, πατήσετε το κουμπί Like εντός του Station, τότε θα μπορέσετε να τον βρείτε για μελλοντική αναπαραγωγή στην ενότητα Stations της Library.  

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως αν έχετε το SoundCloud εγκατεστημένο και σε άλλες συσκευές (iOS ή Android), τότε γίνεται αυτόματος online συγχρονισμός, ώστε να είναι κοινές οι playlists και τα τραγούδια σε όλες τις συσκευές σας. Ελπίζουμε να σας φανεί κι εσάς χρήσιμη η συγκεκριμένη εφαρμογή στο δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών και στην offline ακρόασή τους στο κινητό σας!

Κατεβάστε το SoundCloud μέσω του App Store για iOS συσκευές με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κατεβάστε το SoundCloud μέσω του Play Store για Android συσκευές με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε Επίσης : Κατέβασμα και κρυφή προβολή Instagram Stories

Apple Music: Δωρεάν, αλλά για τρεις μήνες

katevasma tragoudiwn apple music

Μια πολύ καλή πρόταση για κατέβασμα τραγουδιών στο κινητό σας και ακρόασή τους χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο internet, είναι η εφαρμογή Apple Music. Αν έχετε iPhone, η εφαρμογή αυτή προέρχεται... εκ των έσω, καθώς είναι ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή, ενώ αν έχετε smartphone με λειτουργικό Android, τότε μπορείτε να την "κατεβάσετε" δωρεάν από το Play Store. Από εκεί και πέρα, μπορείτε πραγματικά να προχωρήσετε σε δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών και ακρόασή τους εκτός σύνδεσης αλλά... μόνο για τρεις μήνες! Αυτή είναι η προσφορά της Apple στους χρήστες προχωρούν σε νέα εγγραφή, ενώ μετά το πέρας του τριμήνου, η ατομική συνδρομή ανέρχεται στα 6,99 ευρώ ανά μήνα (αντίστοιχα, η Οικογενειακή είναι στα 10,99 ευρώ ανά μήνα και η Φοιτητική στα 3,49 ευρώ ανά μήνα). Και μετά το τέλος της δοκιμαστικής περιόδου, αν δεν συνεχίσετε σαν συνδρομητής, τότε τα τραγούδια και η μουσική που έχετε ήδη κατεβάσει στο κινητό σας, δεν είναι διαθέσιμα ούτε για offline αναπαραγωγή.

Πάμε να δούμε, όμως, πως μπορείτε να επωφεληθείτε από την τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο και να προχωρήσετε σε δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών στο smartphone σας και ακρόασή τους όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Αν είστε χρήστης iPhone, η διαδικασία είναι απλή, καθώς η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στο κινητό σας σαν Μουσική. Απλά πατάτε επάνω στο σχετικό εικονίδιο και επιλέγετε την Δωρεάν Δοκιμή. Ακολούθως, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στην εφαρμογή με το Apple ID και τo password σας, να προσθέσετε στοιχεία τιμολόγησης (μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) αν δεν το έχετε ήδη κάνει για το App Store και να επιλέξετε είδη μουσικής και καλλιτέχνες που σας αρέσουν, ώστε να λαμβάνετε προτάσεις και ειδοποιήσεις για νέα άλμπουμ.

katevasma tragoudiwn apple music eikonidio

Ας δούμε τώρα, πως μπορείτε να προχωρήσετε σε κατέβασμα τραγουδιών στο κινητό σας. Αρχικά και με δεδομένο πως είστε συνδεδεμένοι στο Internet, πηγαίνετε στην Αναζήτηση, στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης του iPhone σας και πατήστε πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης, στην κεφαλή της επόμενης οθόνης. Στην επόμενη οθόνη, θα σας προσφερθεί η δυνατότητα να αναζητήσετε στο οικοσύστημα της Apple Music (πάνω από 50 εκατομμύρια τραγούδια είναι διαθέσιμα) ή στην Βιβλιοθήκη σας (ανάμεσα σε αυτά που έχετε ήδη «κατεβάσει».

katevasma tragoudiwn apple music anazitisi

Όταν πληκτρολογήσετε το τραγούδι που θέλετε και σας εμφανιστεί η λίστα με όλα τα διαθέσιμα, σχετικά, κομμάτια τότε μπορείτε είτε απλά να ακούσετε το τραγούδι, πατώντας πάνω στον τίτλο του ή να το κατεβάσετε και να ακούσετε οποιαδήποτε άλλη στιγμή θέλετε εκτός σύνδεσης. Για να πετύχετε το δεύτερο, αρκεί μονάχα να πατήσετε επάνω στο "+" που θα δείτε δίπλα στον τίτλο του τραγουδιού. Τότε θα εμφανιστεί το σύμβολο του "cloud" και θα ακολουθήσει το κατέβασμα του τραγουδιού.

katevasma tragoudiwn apple music cloud

Από εκεί και πέρα, όταν είστε offline και θέλετε να ακούσετε το αγαπημένο σας τραγούδι, κατευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη, από το κεντρικό μενού της Μουσικής στο κάτω μέρος της οθόνης κι επιλέξτε τα Τραγούδια ή τη Ληφθείσα μουσική για να βρείτε όλες τις πρόσφατες προσθήκες σας στο iPhone.

katevasma tragoudiwn apple music vivliothiki

Η διαδικασία σε smartphone με Android λειτουργικό είναι η ίδια με παραπάνω, με τη μόνη διαφορά πως καλείστε να κατεβάσετε την εφαρμογή Apple Music από το Play Store. Αν θέλετε να το κάνετε άμεσα, κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.   

Διαβάστε Επίσης : Οι top iOS και Android εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφιών