Ένα πραγματικά...dark mode για το Τwitter στα iPhone!

Ένα πραγματικά...dark mode για το Τwitter στα iPhone!
ired.gr

Της μόδας τον τελευταίο καιρό, κυρίως μετά από την απαίτηση των χρηστών, να κυκλοφορούν dark modes σε εφαρμογές και προγράμματα.

Μετά το Mojave του OSX και το Μessenger, σειρά πήρε και το Τwitter, με το πιο μαύρο...μαύρο! Ακούγοντας αρκετά συχνά τις επιθυμίες και της παρατηρήσεις των χρηστών του, η εφαρμογή του Τwitter για iOS απέκτησε ένα “πραγματικά” dark mode, το οποίο μάλιστα εξοικονομεί και μπαταρία.

Πλέον, από τη στιγμή που όλες οι ναυαρχίδες όλων των εταιριών, συμπεριλαμβανομένων και των iPhone, έχουν οθόνες OLED, η χρήση μαύρου φόντου στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές μπορεί να βοηθήσει πολύ, ειδικά στη διάρκεια της μπαταρίας. Oι OLED οθόνες φωτίζουν μόνο τα pixels τα οποία δεν είναι μαύρα, έτσι μπορεί κανείς να εξοικονομήσει πάρα πολλή ενέργεια στο dark mode του Τwitter.

Διαβάστε επίσης: Σκοτείνιασε το Messenger με το νέο Dark Mode! 

H εταιρία επίσης στηρίζει πως το πραγματικά μαύρο φόντο στις εφαρμογές μπορεί να βοηθήσει στην έλλειψη καταπόνησης των ματιών των χρηστών, ειδικά σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό.

Παρ’ότι υπήρχε εδώ και 3 χρόνια το dark mode στο Twitter, στην ουσία ήταν ένα νυχτερινό mode το οποίο είχε τις αποχρώσεις του γκρι-μπλέ, σχεδιασμένο κυρίως για να μην κουράζει τα μάτια των χρηστών του το βράδυ. Φυσικά, αυτό θα είναι ακόμη διαθέσιμο σαν επιλογή (ονόματι Dim), γι’αυτούς που θέλουν να το χρησιμοποιούν ακόμα.

Aρχικά, η επιλογή του dark mode θα είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες iOS και συσκευές Αpple, ενώ ετοιμάζεται για Android και desktop υπολογιστές για να κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον.