Η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Apple Pay (σύμφωνα με τη N26)!

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Apple Pay (σύμφωνα με τη N26)!
ired.gr

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχουμε μπει, σαν Ελλάδα, για να υποδεχθούμε την υπηρεσία Apple Pay, σύμφωνα με όσα διέρρευσε η N26.

Η γερμανική υπηρεσία mobile τραπεζικής έκανε γνωστό, μέσω Twitter, πως θα υποστηρίξει το λανσάρισμα της Apple Pay σε ευρωπαϊκές χώρες, που μέχρι σήμερα δεν την υποστήριζαν, καθώς σταθερή πρόθεση της Apple είναι να επεκτείνει όσο μπορεί περισσότερο (και ταχύτερα) την υπηρεσία πληρωμών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Το tweet που "ανέβασε" η N26 ανέφερε χαρακτηριστικά πως ετοιμάζεται "να φέρει την Apple Pay στους πελάτες της στην Εσθονία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία". Η γερμανική μάρκα δεν έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος σε κάθε χώρα, ωστόσο το μόνο που ανέφερε ήταν πως η υπηρεσία της Apple "θα καταφτάσει σύντομα".

Διαβάστε επίσης: Πιθανό το λανσάρισμα των Apple Pay και Google Pay στην Ελλάδα το 2019

Το τιτίβισμα αυτό έχει αξία, καθώς η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι η Apple Pay θα φτάσει σε αυτές τις χώρες στο άμεσο μέλλον. Και όπως είναι φυσικό, καμία από τις χώρες που ανέφερε η Ν26, δεν εμφανίζεται στον κατάλογο της Apple με τις "χώρες και περιοχές που υποστηρίζουν την Apple Pay".

Σημειώνεται πως αυτό δεν είναι το μόνο tweet που η N26 δημοσίευσε τον τελευταίο καιρό σχετικά με την Apple Pay. Τις προηγούμενες ημέρες "ανέβασε" ένα παρόμοιο τιτίβισμα που δήλωνε την άφιξη της Apple Pay στην Αυστρία, ενώ την ίδια, σχεδόν, περίοδο οι τοπικές τράπεζες επιβεβαίωσαν την υποστήριξη της υπηρεσίας στη χώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως Apple Pay διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση "It's Show Time", στο πλαίσιο παρουσίασης της Apple Card, μιας νέας πιστωτικής κάρτας που δημιουργήθηκε από την Apple σε συνεργασία με την Goldman Sachs. Η συγκεκριμένη κάρτα, που θα έχει ψηφιακή και φυσική μορφή, θα είναι ενσωμάτωση με την εφαρμογή Wallet για τη διαχείριση των χρημάτων του χρήστη, προσφέροντας καθημερινές χρηματικές ανταμοιβές για τις δαπάνες που θα γίνονται μέσω αυτής.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Apple Pay είναι διαθέσιμη σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι αποδεκτή από το 70% των εμπόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε ότι αφορά τη χώρα μας, στα τέλη του 2018 είχαν προκύψει δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο που ήθελαν τις μεγάλες συστημικές τράπεζες της χώρας να προετοιμάζονται για την υποδοχή τόσο της Apple Pay, όσο και της αντίστοιχης υπηρεσίας της Google, ωστόσο υπήρχαν κάποια εμπόδια τεχνικής φύσεως, που έπρεπε να ξεπεραστούν. Μένει να δούμε αν έχουν ήδη ξεπεραστεί και κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί η N26 με το "τιτίβισμά" της!