Παρουσιάστηκαν τα Huawei P30 και P30 Pro, και υπόσχονται την καλύτερη φωτογραφική μηχανή σε κινητό!

Παρουσιάστηκαν τα Huawei P30 και P30 Pro, και υπόσχονται την καλύτερη φωτογραφική μηχανή σε κινητό!
ired.gr

Όπως ήταν αναμενόμενο και είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, η Huawei στο event της στο Παρίσι, έκανε την παρουσίαση των δύο νέων μοντέλων της σειράς P, ονόματι P30 και P30 Pro. Με σύνθημα “να ξαναγραφτούν οι κανόνες της φωτογράφησης μέσω ενός smartphone”, η κινεζική εταιρεία έριξε το βάρος της παρουσίασης, όπως ήταν λογικό, στο “βαρύτερο” μοντέλο εκ των δύο, το P30 Pro.

Στο συγκεκριμένο, λοιπόν, μοντέλο, οι αλλαγές οι οποίες έχουν γίνει προσεγγίζουν περισσότερο το Mate 20 Pro, το οποίο αποτελεί και το καλύτερο, μέχρι σήμερα, μοντέλο της Ηuawei, αναφερόμενοι στο αισθητικό κομμάτι, με τη συσκευή να έχει γίνει μεγαλύτερη σε σχέση με το P20 Pro.

Το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη τοποθετείται πλέον στην οθόνη, με τον αισθητήρα να βρίσκεται εκεί, όπως ακριβώς και στο Mate 20 Pro. Όσον αφορά την ποιότητα της οθόνης, το αποτέλεσμα της εικόνας είναι πολύ εντυπωσιακό. Η φωτεινότητα της οθόνης είναι πάρα πολύ καλή, ενώ η ποιότητα των χρωμάτων είναι πιο φυσική και ήπια σε σχέση με οθόνες άλλων εταιριών, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε οι ίδιοι από κοντά τα χρώματα του P30 Pro προτού προβείτε σε αγορά.

Διαβάστε επίσης: Aυτές είναι οι επόμενες συσκευές που μας ετοιμάζει η Αpple!

Σε επίπεδο κάμερας, όπου είναι και το κύριο “ζουμί” της υπόθεσης, υπάρχουν οι 4 φακοί της Leica, και ο κύριος αισθητήρας ονόματι SuperSpectrum είναι αυτός ο οποίος αποτελεί το μεγάλο όπλο της εταιρίας για το P30 Pro. Σε πρακτικό επίπεδο, τα πράσινα pixels σε έναν κλασικό αισθητήρα RGB έχουν αντικατασταθεί με κίτρινα, έτσι ώστε ο αισθητήρας να μπορεί να τραβάει περισσότερη πληροφορία χρώματος και φωτός, με μεγαλύτερη απορρόφηση στο κόκκινο και το πράσινο φως.

Σε συνδυασμό, δε, με την τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί η Ηuawei για τις φωτογραφίες της, το αποτέλεσμα είναι κάτι πάρα πολύ εντυπωσιακό. Eπίσης, σε επίπεδο zoom, το P30 Pro “παίζει” στα 5x οπτικό και 10x υβριδικό χωρίς κανένα θέμα στο επίπεδο ποιότητας της φωτογραφίας, ενώ λόγος γίνεται και για 50x ψηφιακό zoom.

huawei p30 pro colors

Βελτιώσεις έχουν επέλθει και στον τομέα του βίντεο, με τους νέους σταθεροποιητές που έχει ενσωματώσει η Huawei (συνδυαστικά OIS, AIS), ενώ η μπροστινή κάμερα είναι πλέον στα 32MP.

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, το P30 Pro χρησιμοποιεί το Κirin 980 ως chipset, με την RAM του να είναι στα 8GB, και την χωρητικότητα να ξεκινάει από τα 128GB. Το λειτουργικό που χρησιμοποιείται είναι το EMUI 9.1, το οποίο αποτελεί την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της εταιρίας, η οποία είναι βασισμένη πάνω στο Αndroid Pie.

H μπαταρία του P30 Pro είναι στα 4200mAh, με τις φορτίσεις οι οποίες υποστηρίζονται να είναι εξαιρετικές, καθώς το fast charging των 40W με καλώδιο, αλλά και το wireless των 15W μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο...βιαστικού. Υπάρχει, επίσης, και το χαρακτηριστικό φόρτισης άλλου κινητού τηλεφώνου ή ασύρματων ακουστικών, το οποίο είδαμε και στο Samsung Galaxy S10.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαία η κάμερα του Samsung Galaxy S10 - Αφήνει πίσω το iPhone XS Max

Πηγαίνοντας στο μικρότερο “αδερφάκι” του, το απλό P30, έχουμε μια λίγο μικρότερη οθόνη (6.1 αντί για 6.4 ίντσες), 6GB RAM, μία κάμερα λιγότερη, με τον 40MP αισθητήρα του P30 Pro να υπάρχει και στην απλή έκδοση, με μικρότερο διάφραγμα, βέβαια, και την μπαταρία του να είναι στα 3,400mAh. Να σημειωθεί, βέβαια, πως το απλό P30 έχει και κάτι το οποίο επιστρέφει, και υπάρχει μόνο σε αυτό και όχι στην έκδοση Pro, και αυτό δεν είναι άλλο από το jack για ενσύρματα ακουστικά!

Σε παρόμοιους χρωματικούς συνδυασμούς με τα προηγούμενα, αλλά με νέες αποχρώσεις, τα P30 και P30 Pro θα κυκλοφορήσουν σε Black, Aurora, Amber Sunrise, Breathing Crystal και Pearl White.

Στη χώρα μας, τα περιμένουμε στις πρώτες μέρες του Απριλίου, και οι τιμές τους θα ξεκινήσουν από 799 Ευρώ (για το απλό P30), θα φτάσουν στα 999 Ευρώ για την απλή έκδοση του P30 Pro, και μέχρι τα 1249 Ευρώ για το P30 Pro με την μέγιστη χωρητικότητα (512GB).