Το Google Maps δίνει την δυνατότητα δημιουργίας events στους χρήστες του!

Το Google Maps δίνει την δυνατότητα δημιουργίας events στους χρήστες του!
ired.gr

Εδώ και κάποιο καιρό, είναι γεγονός πως το Google Maps δεν αποτελεί αποκλειστικά και μόνο ένα GPS, προσφέροντας στους χρήστες του διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα πληροφορίες για τις συγκοινωνίες οι οποίες τον εξυπηρετούν για τη διαδρομή την οποία θέλει να ακολουθήσει, ή να διαβάσει πληροφορίες για ένα μέρος ή ένα μαγαζί το οποίο θέλει να επισκεφθεί.

Η νέα προσθήκη η οποία πρόκειται να γίνει στο Google Μaps, είναι η δημιουργία δημοσίων  events. Η λειτουργία αυτή θα βρίσκεται στο τμήμα “Contribute”, το οποίο είναι το σημείο από το οποίο μπορείτε να κάνετε κριτικές σε καταστήματα, όπως επίσης και να προσθέσετε πληροφορίες. Ανατρέχοντας εκεί, μπορείτε να βάλετε το όνομα του event, την τοποθεσία του, την ημερομηνία και την ώρα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, και να βάλετε διάφορα ακόμα στοιχεία, αλλά και εικόνες για να περιγράψετε το event.

Παρ’ότι η Google δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση, έχει ήδη δημιουργήσει την σελίδα του Support για την λειτουργία αυτή, όλα είναι μέρος της ανακοίνωσης που είχε κάνει η Google πέρυσι στην έκθεσή της I/O για το πως θέλουν να επενδύσουν στην κοινωνική λειτουργικότητα της εφαρμογής.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα μας παρουσίασε η Apple στο "It's Show Time"!

Kατ’αυτό τον τρόπο, η εφαρμογή από εκεί που ήταν απλώς μια υπηρεσία η οποία δείχνει απλώς τον δρόμο και την κατεύθυνση για το πως να πάει κάποιος στον προορισμό τον οποίο θα είχε επιλέξει ούτως ή άλλως ο ίδιος εξ’αρχής, θέλει να γίνει μια εφαρμογή η οποία θα “κάνει” η ίδια προτάσεις στον χρήστη για το που να καταλήξει. Μέχρι στιγμής, η Google έχει επικεντρωθεί στο να προτείνει τοποθεσίες οι οποίες έχουν ώρα έναρξης ή ανοίγματος, μιας και αναφερόμαστε σε καταστήματα, αλλά σιγά σιγά με τα events θα αρχίσουν να γίνονται προτάσεις για δραστηριότητες οι οποίες έχουν ένα μεγαλύτερο χρονικό εύρος.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της οργάνωσης των events είναι το Facebook, αλλά μέχρι να δούμε την επίσημη κυκλοφορία, αλλά και στην πράξη τα events της Google, δεν μπορούμε να κρίνουμε. Για τώρα, πάντως, τα events κάνουν να εμφανιστούν περίπου μία ώρα, αλλά αυτά τα θέματα λογικά θα εξαλειφθούν με τον καιρό, όπως επίσης και όσο αρχίσει να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο η συγκεκριμένη λειτουργία.