Επεξεργασία Φωτογραφιών - Top iOS και Android εφαρμογές

Επεξεργασία Φωτογραφιών - Top iOS και Android εφαρμογές
ired.gr

Αν θέλετε να αλλάξετε την εμφάνιση των φωτογραφιών που έχετε αποθηκεύσει στην κινητή σας συσκευή, δοκιμάστε μια από τις εφαρμογές που σας παρουσιάζουμε, τόσο για iOS όσο και για Android λειτουργικά συστήματα και… μάλλον δεν θα χάσετε!

Σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες δωρεάν και μη εφαρμογές για απλή και προηγμένη επεξεργασία φωτογραφιών σε mobile συσκευές, που θα βρείτε τόσο στο App Store όσο και στο Play Store….

Snapseed

Διαθέσιμη σε iOS και Android

Τιμή: Δωρεάν

Δυνατό σημείο: Προχωρημένη επεξεργασία φωτογραφιών, με ακριβή έλεγχο σε χρώμα και έκθεση

epeksergasia photo ios snapseed

Η εφαρμογή Snapseed που κυκλοφορεί από τη Google, αποτελεί μια πλήρη σουίτα για την επεξεργασία φωτογραφιών στην κινητή σας συσκευή, είτε πρόκειται για iPhone ή για Android smartphone. Μπορεί άνετα να συναγωνιστεί τα προγράμματα για την επεξεργασία φωτογραφιών που κυκλοφορούν για τους desktop υπολογιστές, χάρη στην ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών και το έξυπνο περιβάλλον που προσφέρει στον χρήστη, το οποίο την καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστη τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους φωτογράφους.

Όπως θα περίμενε κανείς, αυτή η δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, προσφέρει μια σειρά προκαθορισμένων φίλτρων. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις περισσότερες εφαρμογές ίδιου τύπου, προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να επεξεργαστεί τα διαθέσιμα φίλτρα ή ακόμα και να δημιουργήσει το δικό του από την αρχή! 

Επιπλέον, η Snapseed διαθέτει όλα τα κλασικά εργαλεία για την επεξεργασία φωτογραφιών, όπως την περικοπή (cropping), την ευθυγράμμιση, τα πλαίσια, την προσθήκη κειμένου, τα  στίγματα κτλ. Ακόμη, το χαρακτηριστικό οξύτητας, κάνει ακριβώς αυτό που περιμένει ο χρήστης, χωρίς να προσθέτει κόκκους στην όψη της.

Κι όταν τελειώσετε με τα παραπάνω, μπορείτε να δοκιμάσετε τις πιο... προχωρημένες επιλογές που σας προσφέρει η εφαρμογή στην επεξεργασία φωτογραφιών. Συγκεκριμένα, η Snapseed σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε το βάθος του πεδίου της φωτογραφίας (precision masking), κάτι που οι επαγγελματίες φωτογράφοι κάνουν συχνά για να προσδώσουν θολότητα στο φόντο και να εστιάσουν στο επίκεντρο της εικόνας. 

Επιπρόσθετα, μπορείτε να βρείτε το εργαλείο Επιλεκτικής Ρύθμισης (Selective Adjust), το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη περιοχή της φωτογραφίας σας και να ρυθμίσετε την ένταση του χρώματος (saturation), την αντίθεση και τη φωτεινότητα του μοναδικού αυτού σημείου.

Επιπλέον, η εφαρμογή για την επεξεργασία φωτογραφιών αποθηκεύει το ιστορικό επεξεργασίας, ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προχωρήσετε σε οπoιαδήποτε τροποποίηση θελήσετε στις ήδη επεξεργασμένες εικόνες σας.

Η Snapseed διατίθεται δωρεάν, τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές.

Μπορείτε να αποκτήσετε την iOS έκδοση από το App Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μπορείτε να αποκτήσετε την Android έκδοση από το Play Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

VSCO

Διαθέσιμη σε iOS και Android

Τιμή: Δωρεάν

 epeksergasia photo ios android vsco

Δυνατό σημείο: Η διάθεση φίλτρων που προσθέτουν κλασική και κινηματογραφική αίσθηση στις φωτογραφίες

 

Στα χνάρια που βαδίζει το Instagram, ακολουθεί και η εφαρμογή για την επεξεργασία φωτογραφιών VSCO, η οποία συνδυάζει μια φωτογραφική μηχανή, εργαλεία επεξεργασίας και μια online κοινότητα. Ωστόσο, το βάρος πέφτει, σε αυτή την περίπτωση, στα φίλτρα.

Αυτή η δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών παρέχει μια σειρά εντυπωσιακών φίλτρων, που κάνουν τις φωτογραφίες σας να μοιάζουν σαν να έχουν ληφθεί από μια αναλογική φωτογραφική μηχανή. Αυτά τα απαλά και διακριτικά φίλτρα προσθέτουν μια classy αίσθηση στις φωτογραφίες σας σε σύγκριση με τις πολλές προεπιλογές που προσφέρει το Instagram. Επιπρόσθετα, τα φίλτρα της VSCO είναι ρυθμιζόμενα μέσω ενός απλού slider.

Η εφαρμογή για την επεξεργασία φωτογραφιών σε iOS ή Android συσκευή, προσφέρει επίσης όλα τα κλασικά εργαλεία επεξεργασίας, όπως τις προσαρμογές, τις περικοπές (cropping), τα περιγράμματα και τις βινιέτες. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη VSCO για να ρυθμίσει την έκθεση, την αντίθεση, τη θερμοκρασία ή τους τόνους του δέρματος.

Και όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία της φωτογραφίας σας, μπορείτε να την μοιραστείτε με την κοινότητα του VSCO ή με ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο της αρεσκείας σας, όπως το Instagram!

Η VSCO διατίθεται δωρεάν, τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές.

Μπορείτε να αποκτήσετε την iOS έκδοση από το App Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μπορείτε να αποκτήσετε την Android έκδοση από το Play Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Afterlight 2

Διαθέσιμη σε iOS

Τιμή: 3,49 ευρώ

epeksergasia photo ios android afterlight 2

Δυνατό σημείο: Πολλαπλή επεξεργασία φωτογραφιών με επιπλέον δημιουργικές επιλογές

 

Η εφαρμογή για την επεξεργασία φωτογραφιών, Afterlight 2 (είναι διαθέσιμη για iOS συσκευές) αυτοπροβάλλεται σαν ένα "All-in-one" πακέτο και η περιγραφή αυτή είναι χαρακτηριστική για τις δυνατότητες που προσφέρει στον χρήστη.

Η Afterlight 2 διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα περιμένατε από μια εφαρμογή τέτοιου τύπου, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων για να ρυθμίσετε την έκθεση, την απόχρωση/ένταση των χρωμάτων, την αντίθεση και τον τόνο. Επιπλέον, ξεχωρίζουν οι σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει για την προσθήκη κειμένου στις φωτογραφίες σας.

Η Afterlight 2 προσφέρει, επίσης, περισσότερα από 128 πλαίσια (frames) για να διαλέξετε και πολύ μεγάλο όγκο από πολύ ωραία φίλτρα που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ωστόσο, το καλύτερο σημείο της εφαρμογής, βρίσκεται στη σειρά από textures που προσφέρει, όπως τα εφέ διάθλασης (prism effects), καθώς και τα εφέ για πραγματικό κινηματογραφικό φωτισμό και τα πλαίσια που προσδίδουν μια αίσθηση "σκόνης" στις φωτογραφίες σας. Όλες αυτές οι επιλογές θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μοναδικές εικόνες, οι οποίες θα "τραβήξουν" την προσοχή όσων τις αντικρίσουν. Ένα σημαντικό "συν" της Afterlight 2 είναι πως μπορεί να επεξεργαστεί και RAW αρχεία. 

Η εφαρμογή Afterlight 2 έχει ένα αρχικό κόστος 3,99 ευρώ για να την αποκτήσετε, ωστόσο δεν υπάρχουν άλλα πρόσθετα κόστη ή επαναλαμβανόμενη συνδρομή.

Μπορείτε να αποκτήσετε την iOS έκδοση από το App Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Prisma Photo Editor

Διαθέσιμη σε iOS και Android

Τιμή: Δωρεάν

 epeksergasia photo ios android prisma photo editor

Δυνατό σημείο: Η μοναδική, ίσως, εφαρμογή που μετατρέπει με επιτυχία τις φωτογραφίες σε "πίνακες ζωγραφικής"

Η εφαρμογή για την επεξεργασία φωτογραφιών σε iOS και Android συσκευές, Prisma Photo Editor δεν είναι η μοναδική που μετατρέπει, με τη χρήση φίλτρων, τις φωτογραφίες σας σε "πίνακες ζωγραφικής". Ωστόσο είναι η μόνη που το κάνει με τόση μεγάλη επιτυχία. Η εφαρμογή, που διατίθεται δωρεάν στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, χρησιμοποιεί τεχνητά δίκτυα νεύρων, τα οποία «επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν τις φωτογραφίες να φαίνονται σαν να έχουν ζωγραφιστεί από τον Πικάσο, τον Μουντς ή ακόμα και τον ίδιο τον Σαλβαδόρ Νταλί».  Μια δοκιμή θα σας πείσει σίγουρα, καθώς το τελικό αποτέλεσμα δείχνει και είναι πολύ ωραίο, σε κάθε περίπτωση. Πέρα από το αρχικό σετ φίλτρων που παρέχεται δωρεάν από την εφαρμογή, μπορείτε αν θέλετε να αγοράσετε πρόσθετα φίλτρα εντός εφαρμογής για πιο... προχωρημένη επεξεργασία φωτογραφιών.

Επιπρόσθετα, η Prisma Photo Editor διαθέτει τη δική της online κοινότητα, αντιγράφοντας κατά κάποιο τρόπο τη λειτουργία του Instagram. Έτσι, όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία, μπορείτε να "περάσετε" την εικόνα σας στο feed της εφαρμογής, να την αποθηκεύσετε απευθείας στη συσκευή σας, να την μοιραστείτε σε οποιαδήποτε άλλη social media εφαρμογή ή να την στείλετε σε γνωστούς και φίλους μέσω email ή ενός μηνύματος.

Μπορείτε να αποκτήσετε την iOS έκδοση από το App Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μπορείτε να αποκτήσετε την Android έκδοση από το Play Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Adobe Photoshop Lightroom CC

Διαθέσιμη σε iOS και Android

Τιμή: Δωρεάν

epeksergasia photo ios android adobe lightroom

Δυνατό σημείο: Ακριβής ρύθμιση του χρώματος με προηγμένα, επαγγελματικά εργαλεία επεξεργασίας

 

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή, κατάλληλη για επεξεργασία φωτογραφιών, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία τόσο από τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες φωτογράφους, τότε η Adobe Photoshop Lightroom CC αξίζει να τη δοκιμάσετε. 

Η mobile έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος desktop υπολογιστών για την επεξεργασία φωτογραφιών και εικόνων, σας προσφέρει πρόσβαση σε επαγγελματικά εργαλεία επεξεργασίας, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε. Ένα πολύ σημαντικό προσόν της εφαρμογής, είναι πως λειτουργεί ακόμα και με αρχεία RAW - μια μορφή φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, που είναι δημοφιλείς στους κόλπους των επαγγελματιών φωτογράφων.

Η εφαρμογή εστιάζει στην παροχή ενός συνόλου εργαλείων επεξεργασίας υψηλής ποιότητας, που παρουσιάζονται ως απλά sliders. Με τα εργαλεία αυτά και με ένα απλό πάτημα, μπορείτε να ρυθμίσετε τον φωτισμό, τις λεπτομέρειες, το χρώμα και τις διάφορες παραμορφώσεις στις φωτογραφίες σας. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή προσφέρει και προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας, όπως τα Curves (καμπύλες), Color Mix (μίγμα χρωμάτων) και Split Tone (τόνος διαχωρισμού), τα οποία σας προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στην επεξεργασία φωτογραφιών. Αν έχετε μια σχετική οικειότητα στη χρήση Photoshop στον υπολογιστή σας, τότε η εφαρμογή Adobe Photoshop Lightroom CC θα είναι... παιχνιδάκι για εσάς.

Πέρα από τα στάνταρ εργαλεία που προσφέρει η free έκδοση της εφαρμογής, μπορείτε να εγγραφείτε στο Adobe Creative Cloud, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες. Μεταξύ τους, περιλαμβάνεται το Adobe Sensei - ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, που ταγκάρει αυτόματα τις φωτογραφίες και εικόνες σας με βάση το περιεχόμενό τους και σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα την ιδανική επεξεργασία.

Μπορείτε να αποκτήσετε την iOS έκδοση από το App Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μπορείτε να αποκτήσετε την Android έκδοση από το Play Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε Επίσης : Οι καλύτερες iPhone εφαρμογές για επεξεργασία των καλοκαιρινών φωτογραφιών σας

 

Enlight

Διαθέσιμη σε iOS

Τιμή: 4,49 ευρώ

epeksergasia photo ios android enlight

Δυνατό σημείο: Επιλεκτικός έλεγχος στις επεξεργασίες και στα εικαστικά εφέ

 

Αν θέλετε να δώσετε δημιουργικό τόνο στην επεξεργασία φωτογραφιών σας, τότε αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε την εφαρμογή Enlight, η οποία είναι διαθέσιμη μονάχα για iPhone και iPad.

Πέρα από τα παραδοσιακά εργαλεία επεξεργασίας και τα ανάλογα φίλτρα, η Enlight προσφέρει μια πολύ δυνατή επιλογή καλλιτεχνικών εφέ. Με αυτά, μπορείτε να μετατρέψετε μια εικόνα ή τη φωτογραφία σας σε ένα σχέδιο ή έναν πίνακα ζωγραφικής, προσθέτοντας ταυτόχρονα ορισμένα μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία. 

Επιπλέον, το Mask tool (εργαλείο συγκάλυψης), σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε εφέ σε συγκεκριμένα τμήματα της φωτογραφίας που επεξεργάζεστε, ενώ έχετε ακόμα τη δυνατότητα να αφαιρέσετε στοιχεία που δεν σας αρέσουν, με το Clone tool και να δημιουργήσετε ωραία κολάζ.   

Μπορείτε να αποκτήσετε την iOS έκδοση από το App Store με ΚΛΙΚ ΕΔΩ