Αυτές είναι οι επόμενες συσκευές που μας ετοιμάζει η Apple!

Αυτές είναι οι επόμενες συσκευές που μας ετοιμάζει η Apple!
ired.gr

Πήρε φόρα η Apple τις τελευταίες ημέρες σε ότι αφορά την ανακοίνωση νέων και αναβαθμισμένων συσκευών και όλα δείχνουν πως η συγκεκριμένη στρατηγική θα έχει και συνέχεια, σε μια περίοδο που ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί, έπειτα από τις πρόσφατες παρουσιάσεις αξιόλογων smartphones από τους ανταγωνιστές Samsung και Huawei.

Μετά τα νέα iPad Air, iPad mini και τα αναβαθμισμένα iMac, όλα δείχνουν πως οι επόμενες συσκευές που θα βγουν από το Κουπερτίνο είναι η πολυναναμενόμενη βάση ασύρματης φόρτισης AirPower και το iPod 7ης γενιάς, για το οποίο γράφτηκαν αρκετά - σε επίπεδο διαρροών - τους προηγούμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Τα AirPods 2 θα μπορούσαν να φορτίζουν πλήρως στο... άψε σβήσε!

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά. Η AirPower δείχνει να βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τις αλλαγές κώδικα που παρατηρήθηκαν στην 6η beta έκδοση του iOS 12.2, η οποία κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, έχουν διαπιστωθεί "σημαντικές αλλαγές" στον κώδικα ασύρματης φόρτισης, συμπεριλαμβανομένου του "κώδικα, που είναι υπεύθυνος για την αναγνώριση ότι δύο συσκευές φορτίζουν στην ίδια βάση". Αυτή η αναφορά είναι, ίσως, αρκετή να μας δείξει πως το λανσάρισμα της AirPower είναι κοντά, ίσως ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης λογισμικού, iOS 12.2.

Παρά τις πολλές διαρροές των τελευταίων μηνών, η Apple τηρούσε σιγή ιχθύος για μια συσκευή που είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το 2017, μαζί με το iPhone X, ωστόσο δυσκολίες τεχνικής φύσεως που παρουσιάστηκαν, δεν της επέτρεψαν να ολοκληρώσει την παραγωγή της. Οι δυσκολίες αυτές έχουν ξεπεραστεί και η AirPower βρίσκεται, πλέον, προ των πυλών.

Προς ανακοίνωση και το iPod Touch 7ης γενιάς

Πέρα από την AirPower, οι πληροφορίες θέλουν την Apple να ανακοινώνει άμεσα και το λανσάρισμα του iPod Touch 7ης γενιάς, που θα αποτελέσει την πρώτη αναβάθμιση της διάσημης συσκευής, που προηγήθηκε ακόμα και αυτού του iPhone, μετά τον Ιούλιο του 2015.

Μέσα στον Φεβρουάριο, ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε δηλώσει ότι αναμένει ένα νέο iPod Touch με αναβαθμισμένο επεξεργαστή μέσα στο 2019 και όλα δείχνουν πως αυτή η ώρα πλησιάζει.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές εάν το νέο iPod Touch θα έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά, που θα το διαφοροποιούν από αυτό που ήταν μέχρι σήμερα και μετά την κυκλοφορία του iPhone: μια συσκευή προσιτή για παιδιά και για κάποιους προγραμματιστές, που τη χρησιμοποιούσαν για δοκιμές. 

Σημειώνεται πως το τρέχον μοντέλο, διαθέτει οθόνη Retina 4 ιντσών, chip επεξεργαστή A8, οπίσθια κάμερα 8 megapixel και υποστήριξη Touch ID, ενώ οι τιμές του είναι στα 199 δολάρια (32 GB) και στα 299 δολάρια (128 GB).