Η Apple αναβάθμισε τους iMac - Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple αναβάθμισε τους iMac - Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά
ired.gr

Λίγες ώρες μετά το λανσάρισμα των νέων iPad και δυο, περίπου, χρόνια μετά την τελευταία αναβάθμιση των iMac, η Apple προχώρησε σε "φρεσκάρισμα" των μοντέλων 4K και 5K των υπολογιστών της.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογική εταιρεία έκανε γνωστό πως η σειρά iMac έχει ενημερωθεί με τους τελευταίους επεξεργαστές Intel 8ης και 9ης γενιάς: ο 4Κ iMac 21,5 ιντσών μπορεί να συμπεριλάβει ως κι έναν 3,2 GHz εξαπύρηνο i7 8ης γενιάς με Turbo Boost ως τα 4,6 GHz και ο 5K iMac 27 ιντσών έχει τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι τον 3,6 GHz οκταπύρηνο Core i9 ένατης γενιάς με Turbo Boost ως τα 5,0 GHz.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η μεγάλη αλλαγή που μπορεί να δούμε στα Mac από το 2020

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Apple, τα νέα μοντέλα iMac 21,5 ιντσών παρέχουν έως και 60% ταχύτερη απόδοση από αυτά της προηγούμενης γενιάς, ενώ τα νέα μοντέλα iMac 27 ιντσών παρέχουν έως και 2,4 φορές ταχύτερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά.

Ακολουθώντας τα βήματα του MacBook Pro 2018, οι επιλογές Radeon Pro Vega για τα γραφικά είναι πλέον διαθέσιμες σε ολόκληρη τη νέα σειρά iMac, συμπεριλαμβανομένης της κάρτας Vega 20 για τα μοντέλα των 21,5 ιντσών και Vega 48 για τα μοντέλα των 27 ιντσών. Η Apple αναφέρει πως η νέα σειρά των iMacs πετυχαίνει ως και 80% ταχύτερη απόδοση γραφικών σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Επιπλέον, η νέα σειρά iMac προσφέρει μέχρι 64GB ταχύτερης μνήμης RAM DDR4 στα 2,666MHz και δίσκο SSD έως 2TB. Το βασικό μοντέλο 21,5 ιντσών 4K iMac διαθέτει για πρώτη φορά επιλογή με μνήμη RAM 32GB και σκληρό δίσκο SSD 1TB.

Σε επίπεδο design, τα νέα μοντέλα iMac ακολουθούν την πεπατημένη που έχει καθιερωθεί από το 2012 και τις ίδιες 4K και 5K οθόνες, με αυτές της προηγούμενης γενιάς. Ακόμα, το σύστημα διαθέτει 3 θύρες Thunderbolt, τέσσερις θύρες USB 3, μια υποδοχή για SD κάρτα, υποδοχή ακουστικών και Gigabit Ethernet. Σε ότι αφορά το χρώμα, το ασημί παραμένει η μοναδική επιλογή για τα iMac μοντέλα, σε σύγκριση με το space grey στο οποίο διατίθενται τα iMac Pro.

Διαβάστε επίσης: Apple: Πώς σκέφτεται να λύσει το πρόβλημα της σκόνης στα πληκτρολόγια των MacBook Air

Η τιμολόγηση πριν από τις αναβαθμίσεις παραμένει αμετάβλητη. Από εκεί και πέρα όμως, τα νέα μοντέλα 4K iMac 21 ιντσών ξεκινούν από τα 1.299 δολάρια και τα νέα μοντέλα 5K iMac 27 ιντσών ξεκινούν από τα 1.799 δολάρια. Αμφότερα είναι διαθέσιμα για παραγγελία από την Apple.com και την εφαρμογή Apple Store, ενώ προσεχώς η διαθεσιμότητά τους θα επεκταθεί στα φυσικά Apple Stores και σε επιλεγμένους πωλητές λιανικής.