Επιτέλους: Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα τα νέα iPad του 2019!

Επιτέλους: Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα τα νέα iPad του 2019!
ired.gr

Τελικά, η Apple δεν περίμενε τη διοργάνωση κάποιου event για την παρουσίαση νέων συσκευών. Το έκανε, αιφνιδιαστικά, το πρωί της Δευτέρας, λανσάροντας μέσα από από το ηλεκτρονικό της κατάστημα μια αναβαθμισμένη έκδοση του iPad του 2019, με την ονομασία iPad Air, καθώς επίσης και την πολυαναμενόμενη πέμπτη γενιά του iPad mini!

Ξεκινάμε από το iPad Air, το οποίο αποτελεί μια οικονομική, σχετικά, έκδοση της γνωστής ταμπλέτας, η οποία διατηρεί το Touch ID και έχει ορισμένα ενισχυμένα χαρακτηριστικά, ενώ η σημαντικότερη διαφορά έγκειται στις διαστάσεις της οθόνης, καθώς περνά από τις 9,7 ίντσες στις 10,5 ίντσες, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία True Tone.

Σε επίπεδο τιμών, οι συσκευές της έβδομης γενιάς iPad ξεκινούν από τα 499 δολάρια για την έκδοση WiFi των 64 gigabytes, κι ανεβαίνουν στα 629 δολάρια για την WiFi + Cellular έκδοση. Επιπλέον, υπάρχουν ανάλογες εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 256 gigabytes.

Η διατήρηση του ίδιου σχεδιασμού, σε μεγάλο βαθμό, με τη συσκευή του 2018, συνεπάγεται τη διατήρηση του Touch ID για τη βιομετρική επαλήθευση της ταυτότητας του κατόχου, αντί για την αντικατάστασή του από το Face ID. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, διατηρείται η θύρα Lightning για την ώρα, παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για πιθανή μετάβαση στον τύπο USB-C, που έχει ήδη εισάγει το περσινό iPad Pro.

Η Apple έχει επίσης επιλέξει να διατηρήσει την υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών στο μοντέλο, η οποία είχε αρχίσει να... εξαφανίζεται σταδιακά από το mobile οικοσύστημα της Apple τα προηγούμενα χρόνια (η συγκεκριμένη υποδοχή δεν είναι διαθέσιμη στα iPhones από το 2016 και μετά, ενώ αφαιρέθηκε από το iPad Pro το 2018).

Σε επίπεδο εσωτερικών χαρακτηριστικών, η κύρια αλλαγή για το iPad Air 2019 είναι η απόδοση, με την αναβάθμιση του chip επεξεργαστή, από τον A10 Fusion στον A12 Bionic. Η δυνατότητα χρήσης του Apple Pencil κάνει την εμφάνισή της και σε αυτή τη συσκευή, ωστόσο υποστηρίζεται το Pencil πρώτης και όχι δεύτερης γενιάς της Apple.

Οι κάμερες παραμένουν αμετάβλητες, με φακό στα 8 megapixel στην πλάτη, με δυνατότητα λήψης βίντεο 1080p, καθώς και κάμερα FaceTime HD που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει στις 10 ώρες χρήσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, ενώ το iPad Air κυκλοφορεί σε ασημί, χρυσό και space gray χρώμα.

Ήρθε και το iPad mini 5ης γενιάς!

Πέρα από το iPad Air 2019, η Apple παρουσίασε και το iPad mini 5ης γενιάς, για το οποίο είχαν γραφτεί αρκετά τους τελευταίους μήνες. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει βελτιωμένο επεξεργαστή σε σύγκριση με την προκάτοχό του και υποστηρίζει τη χρήση Apple Pencil.

Αναλυτικά, το νέο iPad mini διαθέτει το ίδιο chip (A12 Bionic) με το iPhone XS και το iPhone XR, με την Apple να λέει ότι προσφέρει "τρεις φορές καλύτερη απόδοση και εννέα φορές ταχύτερα γραφικά από την προηγούμενη συσκευή". Η οθόνη Retina 7,9 ιντσών διαθέτει τεχνολογία True Tone και την υψηλότερη πυκνότητα pixel από οποιοδήποτε προηγούμενο iPad, στα 326 DPI.

Επιπλέον, η συσκευή υποστηρίζει το Apple Pencil πρώτης γενιάς και η τιμή του ξεκινά από τα 399 δολάρια για το μοντέλο Wi-Fi στα 64 gigabytes και τα 529 δολάρια για το μοντέλο Wi-Fi + Cellular. Το Apple Pencil διατίθεται σαν πρόσθετο αξεσουάρ, στα 99 δολάρια.

Αναφορά στην κυκλοφορία των συσκευών έκανε και ο επίσημος αντιπρόσωπος της Apple στην Ελλάδα, η iSquare, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερομηνία κυκλοφορίας τους στη χώρα μας ή για τις τιμές στις οποίες θα διατεθούν. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια και μετά το event της Apple στις 25 Μαρτίου.

Stay tuned!