Το νέο μεγάλο αξεσουάρ του iPhone θα προσφέρει AR εμπειρίες!

Το νέο μεγάλο αξεσουάρ του iPhone θα προσφέρει AR εμπειρίες!
ired.gr

Προς τα μέσα του 2020 τοποθετεί ο έγκριτος αναλυτής Ming-Chi Kuo την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου σετ γυαλιών Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) της Apple, τα οποία θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται προς τα τέλη του 2019.

Η δουλειά που κάνει η τεχνολογική εταιρεία στο κομμάτι της Επαυξημένης Πραγματικότητας έχει οδηγήσει σε αρκετές δημοσιεύσεις και αναφορές τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες στέκονται στην ανάπτυξη ενός σετ "έξυπνων" γυαλιών, που θα εκμεταλλεύονται την εν εξελίξει τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Η Apple θέλει να μπει στην Επαυξημένη Πραγματικότητα - Νέα πατέντα για headset γυαλιών

Στο νεότερο σημείωμά του προς τους επενδυτές, ο Kuo θεωρεί ότι η μαζική παραγωγή του προϊόντος της Apple μπορεί να ξεκινήσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, χωρίς να αποκλείεται η συγκεκριμένη διαδικασία να φτάσει, χρονικά, μέχρι και τα μέσα του 2020. Το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία της συσκευής (προς το τέλος του 2020) είναι αρκετά αισιόδοξο, ειδικά από τη στιγμή που η Apple δεν μας έχει αφήσει κάποιο σημάδι ή ένδειξη για την ανάπτυξη ή το λανσάρισμά της,

Σύμφωνα με τον Kuo, η πρώτη γενιά των γυαλιών AR της Apple θα λειτουργήσει ως οθόνη και θα συνδέεται με ένα iPhone, το οποίο θα εκτελεί όλες τις επεξεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των rendering σκηνών, την παροχή data σύνδεσης, καθώς και υπηρεσίες που βασίζονται στο tracking τοποθεσιών, όπως το GPS. Δεν είναι σαφές εάν το αξεσουάρ θα συνδέεται με καλώδιο με το iPhone ή αν θα αξιοποιήσει ασύρματη συνδεσιμότητα (Bluetooth, Wi-Fi ή άλλη παρόμοια τεχνολογία για επικοινωνίες κοντινής εμβέλειας).

Η συγκεκριμένη συσκευή, με την επεξεργασία να αποτελεί ευθύνη του iPhone, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ελαφριά, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα ακουστικά VR της τρέχουσας γενιάς και τις εκδόσεις που απαιτούν την τοποθέτησης ενός iPhone ή άλλου smartphone σε ένα ξεχωριστό, προβλεπόμενο πλαίσιο, για να αξιοποιηθεί σαν οθόνη.

Διαβάστε επίσης: Νέα διαρροή θέλει τα AirPods 2 να κάνουν την εμφάνισή τους στα τέλη Μαρτίου!

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως το iPhone έχει ήδη δοκιμαστεί στην ενίσχυση ARKit εμπειριών και απέδωσε παραπάνω από ικανοποιητικά, αναλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτούμενων επεξεργασιών για τη λειτουργία ενός συνδεδεμένου headset. Τα ερωτήματα που εγείρονται, αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η συνδεσιμότητα του AR συστήματος με τη mobile συσκευή καθώς και στα ζητήματα επάρκειας ενέργειας τόσο του headset όσο και του iPhone.

Επιπλέον, οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει κι αναφέρουν πως το σετ γυαλιών θα υποστηρίζει ανάλυση 8K για το κάθε μάτι, μάλλον δεν θα επαληθευτούν, για μια σειρά από λόγους. Αρχικά, βρίσκονται μακριά από το τρέχον hardware της Apple, εν συνεχεία υπερβαίνουν κατά πολύ ακόμα και την ανάλυση που προσφέρουν τα ήδη υπάρχοντα AR και VR headsets και, τέλος, θα τοποθετούσαν μεγαλύτερη πίεση στο θέμα της data σύνδεσης με το iPhone και θα απαιτούσαν σημαντικό upgrade και στον επεξεργαστή του smartphone.