Πώς μπορείτε να παίξετε games του PS4 στο iPhone ή το iPad

Πώς μπορείτε να παίξετε games του PS4 στο iPhone ή το iPad
ired.gr

Η Sony λάνσαρε, επιτέλους, την iOS έκδοση της δωρεάν εφαρμογής PS4 Remote Play, με την οποία επιτρέπει στους κατόχους του PlayStation 4 να μεταφέρουν, μέσω streaming, τα παιχνίδια τους σε ένα iPhone ή ένα iPad, όταν δεν είναι σε θέση να τα παίξουν σε κάποια τηλεόραση!

Με την νέα iOS εφαρμογή, τα παιχνίδια και το μενού του PlayStation μπορούν να ελέγχονται μέσω της touchscreen οθόνης του iPhone ή του iPad, η οποία αναπαράγει, επίσης, τα περισσότερα από τα κουμπιά ενός χειριστηρίου DualShock. Επιπλέον, κείμενο μπορεί να προστεθεί, με τη χρησιμοποίηση του εγγενούς πληκτρολογίου της Apple και οι φωνητικές συνομιλίες θα λειτουργούν μέσω του μικροφώνου του iPhone ή του iPad.

Διαβάστε επίσης: Top 10 παιχνίδια δωρεάν για iOS / Android

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες και απαιτήσεις: η εφαρμογή απαιτεί την έκδοση iOS 12.1 ή νεότερη, έναν λογαριασμό στο PlayStation Network και το πιο πρόσφατο λογισμικό του PS4. Η σύνδεση θα επιτευχθεί, επίσης, μονάχα μέσω οικιακού δικτύου Wi-Fi, το οποίο προτιμάται ούτως ή άλλως, επειδή η καθυστέρηση μιας κυψελοειδούς σύνδεσης, μπορεί να καταστήσει ιδιαίτερα δύσκολο για τον χρήστη να παίξει ένα action game.

Επιπλέον, η εφαρμογή "μπορεί να μην είναι συμβατή με κάποια παιχνίδια", σύμφωνα με την σχετική προειδοποίηση της Sony, αν και δεν αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα. Σε αντίθεση με την έκδοση του Remote Play για το λειτουργικό Android, οι ιδιοκτήτες iPhone και iPad δεν μπορούν να συνδέσουν ένα DualShock 4 με τις συσκευές τους για καλύτερο έλεγχο. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν τα gamepads με πιστοποίηση MFi θα λειτουργήσουν, καθώς δεν αναφέρονται στις σχετικές λεπτομέρειες της iOS έκδοσης.

Το Remote Play μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμο αν αναφερόμαστε σε οικογένεια, καθώς οι γονείς μπορεί να δουν κάποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση, ενώ την ίδια στιγμή τα παιδιά ψάχνουν τρόπο να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι από το PlayStation.

Διαβάστε επίσης: Φίλοι των παλιών iOS games, το GameClub είναι εδώ για εσάς!

Πέρα από την παραπάνω είδηση, αξίζει να αναφέρουμε πως πρόσφατα η Sony διέκοψε την κυκλοφορία της φορητής κονσόλας PS Vita. Η συγκεκριμένη συσκευή κυκλοφόρησε αρχικά τον Δεκέμβριο του 2011, ωστόσο δεν σημείωσε των προσδοκώμενη πορεία, κυρίως λόγω της παρουσίας των smartphones και των tablets, στα οποία στρέφονταν οι gamers για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να μην είναι τυχαίο το γεγονός πως η εφαρμογή PS4 Remote Play επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο, με την κυκλοφορία της iOS έκδοσης, λίγες ημέρες μετά το... "The End" που ανακοίνωσε η Sony για την PS Vita...

Τώρα αν θέλετε κι εσείς να μεταφέρετε τα παιχνίδια του PlayStation 4 στο iPhone ή το iPad σας, δεν έχετε παρά να "κατεβάσετε" την εφαρμογή PS4 Remote Play από το App Store, εντελώς δωρεάν, με ΚΛΙΚ στο εικονίδιο.