Τα βασικά που έχουμε μάθει μέχρι σήμερα για τα iPhone του 2019

Τα βασικά που έχουμε μάθει μέχρι σήμερα για τα iPhone του 2019
ired.gr

Πλήθος διαρροών έχουν κυκλοφορήσει (και φυσικά σας έχουμε παρουσιάσει) τους προηγούμενους μήνες αναφορικά με τα νέα iPhone που προτίθεται να κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο 2019.

Και τα συγκεκριμένα μοντέλα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο, καθώς θα αποτελέσουν την "απάντηση" της Apple στα νέα Galaxy S10 της Samsung. Σε γενικές γραμμές, το Κουπερτίνο θα παρουσιάσει τους φυσικούς διαδόχους των iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max που μπήκαν στις ζωές μας το φθινόπωρο του 2018.

Διαβάστε επίσης: Νέα διαρροή: Τα iPhone 2019 θα λειτουργούν πλήρως κάτω από το νερό

Ιστορικά, η Apple έχει παρουσιάσει έναν εναλλακτικό κύκλο αναβάθμισης στην ιστορία των iPhone, εστιάζοντας ένα χρόνο σε νέο design και την επόμενη σε εσωτερικές αναβαθμίσεις. H στρατηγική αυτή διαφοροποιήθηκε το 2014 με την κυκλοφορία του iPhone 6, το οποίο παρουσίασε την πιο δραστική σχεδιαστική αναβάθμιση του smartphone μέχρι σήμερα. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Apple επέλεξε να προχωρήσει στα επόμενα δύο χρόνια σε εσωτερική αναβάθμιση με τα iPhone 6s και iPhone 7, διατηρώντας ίδιο τον βασικό σχεδιασμό σε μεγάλο βαθμό.

Η Apple επέλεξε να συνεχίσει αυτή τη στρατηγική με την τελευταία της σειρά, με πολλά στελέχη εντός της εταιρείας να συνειδητοποιούν ότι ο προηγούμενος κύκλος δεν είναι ρεαλιστικός, καθώς το προϊόν μεγαλώνει σε ηλικία. Σε αυτό το πλαίσιο, τα iPhone του 2019 θα επικεντρωθούν εκ νέου σε τεχνικές και εσωτερικές βελτιώσεις, με τις σημαντικές αλλαγές στο design να... παραμένουν στον πάγκο για το 2020!

Νέες τεχνολογίες

Στο ίδιο μονοπάτι που βάδισαν τα περσινά, έτσι και τα δύο φετινά premium μοντέλα, XS και XS Max (ίσως και XI και XI Max) θα διαθέτουν οθόνες OLED με τις ίδιες αναλύσεις, ενώ το οικονομικότερο XR 2019 θα διατηρήσει την τρέχουσα οθόνη LCD. Αξιοσημείωτο είναι ότι το iPhone XR του 2019 θα είναι, εκτός απροόπτου, το τελευταίο iPhone με οθόνη LCD.

Σε επίπεδο επεξεργαστή, η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει ένα ολοκαίνουργιο A13 chip στα iPhone του 2019 με βελτιωμένες ταχύτητες και δυνατότητες. Η εταιρεία εργάζεται πάνω στα πρώτα chip κινητής τηλεφωνίας των 5 νανόμετρων, καθώς ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που έφερε στο τηλέφωνο τα chip 7 νανόμετρων την περσινή χρονιά, ωστόσο η ενσωμάτωσή του σε συσκευές θα περιμένει, μάλλον, ως το 2020. Επιπλέον, όλα τα iPhone 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσουν με 4GB μνήμης RAM.

Τα iPhone 2019 αναμένεται να υποστηρίξουν βελτιωμένες ασύρματες δυνατότητες σε διάφορους τομείς. Και οι τρεις θα περιλαμβάνουν υποστήριξη 4×4 MIMO, που είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στα iPhone XS και XS Max, καθώς και το πρότυπο Wi-Fi 6, το οποίο επιτρέπει βελτιωμένη ταχύτητα και ασφάλεια. Θα ενσωματώσουν, επίσης, τεχνολογίες "Ultra-Wide Band", οι οποίες θα επιτρέψουν την παρακολούθηση της πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους.

Όσο για τις δυνατότητες συνδεσιμότητας σε 5G δίκτυα, η Apple φέρεται να βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δοκιμών, με συνέπεια τα iPhone 5G να μην αναμένονται στην αγορά μέχρι το 2020.


Μπαταρία, φόρτιση και... USB-C

Και τα τρία νέα μοντέλα iPhone 2019 θα συμπεριλάβουν νέες και βελτιωμένες τεχνολογίες μπαταρίας, οι οποίες θα επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής και την ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου στοιχείου. Επιπλέον, η Apple δοκιμάζει τη διμερή φόρτιση, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του ως φορτιστή για μια δευτερεύουσα συσκευή, όπως τα AirPods (παρόμοια λειτουργία έχουν ενσωματωμένη τα Galaxy S10).

Κάποιες από τις αναφορές που σας έχουμε παρουσιάσει, ήθελαν την Apple να σκέφτεται την καθιέρωση υποδοχής USB-C στα iPhone του 2019, αντί της κλασικής, πλέον, Lightning υποδοχής. Αυτή η εξέλιξη θα ήταν φυσιολογική (με δεδομένο πως θύρα USB-C έχουν, ήδη, iPads του 2019), ωστόσο η εταιρεία δεν σχεδιάζει να κάνει τη μετάβαση αυτή το 2019, αλλά το 2020. Έτσι, τα iPhone 2019 θα συνεχίσουν να διαθέτουν Lightning port, αλλά μπορεί να κυκλοφορήσουν με ένα καλώδιο Lightning-to-USB C.

Face ID 2.0 και τριπλός φακός κάμερας

Η Apple προχώρησε, χωρίς τυμπανοκρουσίες, σε βελτίωση του συστήματος αναγνώρισης προσώπου Face-ID στα iPhone του 2018 (το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iPhone X) και το βελτίωσε ακόμη περισσότερο με το iPad Pro 2018. Στα iPhone 2019, η εξέλιξη θα είναι ακόμα πιο ισχυρή, ενώ στο Κουπερτίνο θα επιδιώξουν να προβάλλουν περισσότερο το Face-ID σαν ένα από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής (με δεδομένο, κιόλας, πως λειτουργεί με καλύτερη ακρίβεια από την αντίστοιχη λειτουργία των Android συσκευών).

Το νέο σύστημα αναγνώρισης θεωρείται ότι αναγνωρίζει τα ανθρώπινα πρόσωπα από περισσότερες γωνίες, με μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας και μέχρι 25% ταχύτερα από το ισχύον σύστημα.

Επιπλέον, το iPhone XS Max θα διαθέτει σίγουρα έναν τρίτο φακό κάμερας στο πίσω μέρος, ο οποίος θα προσφέρει νέες δυνατότητες και βελτιωμένες λειτουργίες στη διόρθωση των φωτογραφιών. Τα iPhone XS και XR 2019 θα περιλαμβάνουν ίδιους αισθητήρες με τα τρέχοντα μοντέλα, με το βάρος να πέφτει σε βελτιώσεις που βασίζονται στο λογισμικό.

Ακόμη, και τα τρία μοντέλα θα παρουσιαστούν με το επερχόμενη έκδοση λειτουργικού iOS 13, η οποία αναμένεται να "σκάσει" με νέο σχεδιασμό και βελτιωμένες δυνατότητες multitasking.

Λίγη υπομονή, λοιπόν... Ένα εξάμηνο έμεινε για να λάβει τέλος η αγωνία...