Η Meizu μάλλον "σκότωσε" το smartphone χωρίς τρύπες και κουμπιά!

Η Meizu μάλλον "σκότωσε" το smartphone χωρίς τρύπες και κουμπιά!
ired.gr

Ίσως και να θυμάστε όταν πριν από κάποιες εβδομάδες σας είχαμε γράψει για το πρωτοποριακό smartphone που είχε παρουσιάσει η κινέζικη τεχνολογική εταιρεία Meizu, το οποίο ξεχώριζε τόσο για το όνομά του (Zero), όσο και για αυτά που η συγκεκριμένη ονομασία αντιπροσώπευε: μηδενικές εγκοπές για τη selfie κάμερα, καμία οπή, κανένα κουμπί, καμία υποδοχή για ακουστικά ή φορτιστές. Γενικά... τίποτα.

Διαβάστε  επίσης: Είστε έτοιμοι για ένα smartphone χωρίς κουμπιά, οπές, πλήκτρα και θύρες;

Σήμερα, το συγκεκριμένο project δείχνει να... μένει στα συρτάρια, καθώς με την τιμή της συσκευής να αγγίζει τα 1.299 δολάρια (συν μια σούπερ πρωτοποριακή premium έκδοση στα 2.999 δολάρια), λίγος κόσμος έδειξε πρόθυμος να... επενδύσει σε αυτό. Είναι χαρακτηριστικό πως η εκστρατεία που ξεκίνησε η Meizu στην crowdfunding πλατφόρμα για το Zero αποδείχτηκε σε... φιάσκο, καθώς μόλις 29 άτομα έδειξαν πρόθυμα να την υποστηρίξουν, προχωρώντας σε εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός πως η κινέζικη εταιρεία έχει στήσει μονάδα παραγωγής για τη συγκεκριμένη συσκευή, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για το μέλλον του Zero. Η μοναδική τοποθέτηση ήρθε από τον ιδρυτή της Meizu, Jack Wong, ο οποίος, σε απάντηση που έδωσε σε μια ανάρτηση στο επίσημο forum της εταιρείας, μάλλον σκόρπισε απογοήτευση σε όσους περίμεναν να πιάσουν το συγκεκριμένο smartphone στα χέρια τους: "Η εκστρατεία crowdfunding που πραγματοποιήσαμε, ήταν απλά μια κίνηση από την ομάδα marketing εταιρείας. Το τηλέφωνο χωρίς τρύπες, αποτελεί ένα αναπτυξιακό project του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Meizu, ποτέ δεν σκοπεύαμε να προχωρήσουμε σε μαζική παραγωγή".

Όσοι διάβασαν τη συγκεκριμένη απάντηση, απογοητεύτηκαν, ωστόσο θα έπρεπε, ίσως, να περιμένουν πως οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες χρησιμοποιούν συχνά πυκνά τις crowdfunding πλατφόρμες για να "πιάσουν" τον παλμό του κόσμου, παρά για να αναζητήσουν οικονομική συμπαράσταση για κάποιο εγχείρημά τους.

Διαβάστε  επίσης: Χωρίς notch και με pop-up camera το νέο OnePlus 7!

Το Zero, πάντως, αποτελεί την απάντηση της Meizu στο concept smartphone APEX 2019 της Vivo. Και οι δύο είναι μινιμαλιστικές συσκευές, που στερούνται των συνηθισμένων ανοιγμάτων, όπως είναι οι θύρες ακουστικών και USB, ενώ δεν διαθέτουν φυσικά κουμπιά ή τις παραδοσιακές τρύπες των ηχείων. Τα μοναδικά μικρά ανοίγματα που υπάρχουν και στις δυο συσκευές, αφορούν στον "εγκλωβισμό" εξωτερικού ήχου, ενώ το κύριο πλεονέκτημα του Zero ήταν πως έδειξε να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, μαζί με κάποιον τύπο ασύρματης USB συνδεσιμότητας.

Όμως, αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν, μάλλον, κάποιο νόημα, καθώς η Meizu δείχνει πως θα διατηρήσει το Zero σαν ένα concept και όχι κάτι περισσότερο...