Φίλοι των παλιών iOS games, το GameClub είναι εδώ για εσάς!

Φίλοι των παλιών iOS games, το GameClub είναι εδώ για εσάς!
ired.gr

Πολύ ευχάριστα νέα για τους φίλους των παλιών games του iOS, τα οποία δεν υποστηρίζονταν από ένα σημείο και μετά σε iPhone και iPad, φέρνει το GameClub, μια νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε, με σκοπό την παροχή των απαραίτητων πόρων στους προγραμματιστές, ώστε να αναβαθμίσουν αυτά τα κλασικά παιχνίδια.

Στόχος αυτής της κίνησης, είναι τα games αυτά να γίνουν αφενός συμβατά με τις μοντέρνες συσκευές και αφετέρου να κερδίζουν νέο κοινό, που ψάχνει για μερικά καλά, retro παιχνίδια στο App Store για να "γεμίσει" τον ελεύθερο χρόνο του.

Διαβάστε επίσης: Μπασκετόφιλοι όλου του κόσμου ενωθείτε: 5 mobile basketball games μόνο για εσάς!

Το App Store ήταν καθοριστικό στην ραγδαία ανάπτυξη του iPhone, ωστόσο τα games που διέθετε από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής του, ήταν αυτά που "απογείωσαν" το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Apple. Το downloading ενός παιχνιδιού μέσα σε χρόνο... dt και με πολύ μικρό κόστος (σε περιόδους, που οι αντίστοιχοι τίτλοι παιχνιδιών σε κονσόλες ή σε PC κόστιζαν μερικές δεκάδες ευρώ), ήταν κίνηση... ματ για την Apple και τους gamers. Ωστόσο, ακριβώς αυτές οι χαμηλές τιμές και οι προσφορές που ακολουθούσαν, έκαναν αδύνατη για τους προγραμματιστές τη συντήρηση και την αναβάθμιση των παιχνιδιών αυτών, ώστε ο κώδικάς τους να συμβαδίζει με τα μεταγενέστερα iOS. Συνέπεια; Η σταδιακή "εξαφάνισή" τους.

Τώρα, η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει. Υπεύθυνος είναι ο συντάκτης του χώρου των games, Eli Hodapp, ο οποίος προχώρησε στην ίδρυση της νέας startup GameClub, η οποία έχει σαν στόχο να διατηρήσει τα παλιά iOS παιχνίδια, μέσω του κατάλληλου updating. "Η τελευταία εκκαθάριση παλαιότερων iOS παιχνιδιών από το App Store, ακολούθησε την κυκλοφορία του iOS 11, το οποίο δεν υποστηρίζει πλέον εφαρμογές 32 bit" ανέφερε ο Hodapp, ο οποίος πέρα από τη μετάβαση από 32-bit σε 64-bit για όλες τις εφαρμογές στο App Store, στάθηκε και σε άλλες αλλαγές, όπως "οι επιδιορθώσεις στην αρχιτεκτονική του επεξεργαστή που προκάλεσε η ανάγκη για συμβατότητα του λειτουργικού συστήματος και η υποστήριξη των νέων μεγεθών και αναλύσεων των οθονών".

Όλο το "ζουμί" στην υπόθεση, λοιπόν, είναι το κόστος που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός game, που πωλείται αντί 1 ή 2 ευρώ, ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η αναβάθμιση και το "χαράτσι" των 99 δολαρίων με το οποίο χρεώνει η Apple τους προγραμματιστές.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται προσφορές για τους συνδρομητές των iOS εφαρμογών!

Πλέον, ο Hodapp έχει στρέψει την προσοχή του στη συγκέντρωση πόρων για το updating κλασικών παιχνιδιών, τονίζοντας πως το κάθε ένα από τα παιχνίδια αυτά, σαν ξεχωριστή οντότητα, μπορεί να μην έχει μεγάλη αξία, ωστόσο αν συγκεντρωθούν όλα μαζί, μπορούν να προσφέρουν ένα πολύ ελκυστικό περιεχόμενο.

Για την ώρα, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα προσφέρει το beta πρόγραμμα του GameClub στους gamers, ούτε ποια παιχνίδια μπορούν να διασωθούν. Εκτός από τα ζητήματα της ενημέρωσης του κώδικα, προκύπτουν ακόμη ερωτήματα σχετικά με το ποιος κατέχει τα δικαιώματα και ποιος θα κερδίσει από τυχόν έσοδα από ένα παιχνίδι.

Αν σας ενδιαφέρει να το δοκιμάσετε, δηλώστε συμμετοχή με ΚΛΙΚ ΕΔΩ και... καλό gaming!