Η Samsung σχεδιάζει ήδη τους διαδόχους του Galaxy Fold!

Η Samsung σχεδιάζει ήδη τους διαδόχους του Galaxy Fold!
ired.gr

H Samsung ήταν η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που εισήλθε στο πεδίο των foldable smartphones μέσα στον Φεβρουάριο, με την παρουσίαση του Galaxy Fold. Η συσκευή και τα χαρακτηριστικά της αποκαλύφθηκαν με κάθε επισημότητα, ωστόσο πριν καλά - καλά κυκλοφορήσει στην αγορά (αυτό θα γίνει κατά τον Απρίλιο), διέρρευσε πως η κορεάτικη εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη να εργάζεται για την ανάπτυξη άλλων δυο αναδιπλούμενων smartphones, τα οποία θα πλαισιώσουν το Galaxy Fold των 1.980 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone Fold (αν κυκλοφορήσει) θα έχει οθόνη από γυαλί κι ανθεκτική στις γρατζουνίες!

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg, στα νέα αναδιπλούμενα smartphones περιλαμβάνεται μια συσκευή τύπου clamshell, που διπλώνει από πάνω προς τα κάτω και άλλη μια που διπλώνει προς τα έξω, όπως το Mate X της Huawei, ένα άλλο high-end foldable smartphone που παρουσιάστηκε στη Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Το ήδη υπάρχον Galaxy Fold της Samsung διπλώνει προς το εσωτερικό (σαν ένα βιβλίο δηλαδή) και όχι προς το εξωτερικό.

Η Samsung πειραματίζεται με πολλαπλά αναδιπλούμενα σχέδια για να κατανοήσει ποιο λειτουργεί καλύτερα και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρήστη. "Κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιος είναι ο ιδανικός σχεδιασμός", δήλωσε ο Bryan Ma, αντιπρόεδρος της έρευνας συσκευών της εταιρείας και αυτό είναι απολύτως λογικό, αφού μιλάμε για μια παρθένα αγορά.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως οι μελλοντικές αναδιπλούμενες συσκευές μπορούν να ενσωματώνουν έναν ultrasonic αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, που έχει ήδη τοποθετήσει η Samsung στο Galaxy S10 (οι πρώτες δοκιμές από χρήστες, πάντως, κάνουν λόγο για προβλήματα στην ακρίβειά του). Επιπλέον, Η Samsung θέλει να καταστήσει τα νέα Galaxy Fold πιο ανθεκτικά, εξαλείφοντας ένα "τσάκισμα" που μπορεί να εμφανίσει η νυν συσκευή στην οθόνη έπειτα από 10.000, περίπου, διπλώσεις. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Samsung σκέφτεται να προσφέρει στους αγοραστές του original Galaxy Fold δωρεάν αντικατάσταση οθόνης, μετά το επίσημο λανσάρισμα της συσκευής.

Αυτή η αδυναμία της οθόνης του Galaxy Fold φαίνεται πως προκύπτει από μια προστατευτική μεμβράνη που καλύπτει τον αισθητήρα αφής, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της οθόνης. Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος για τον οποίο η Samsung κρατούσε το τηλέφωνο μέσα σε μια γυάλινη θήκη στην Τεχνολογική Έκθεση της Βαρκελώνης τον περασμένο μήνα, ανέφερε το δημοσίευμα του Bloomberg. 

Διαβάστε επίσης: Η Samsung φέρεται να έχει αρχίσει να στέλνει foldable οθόνες στην Apple!

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επαναλάβουμε πως δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα αναδιπλούμενο smartphone στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, στο Κουπερτίνο εξετάζουν αυτή την προοπτική, κατοχυρώνοντας ποικίλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για αναδιπλούμενες οθόνες, ενώ ακούγεται πως η Samsung της έχει ήδη στείλει δείγματα foldable οθονών για να πειραματιστεί πάνω σε αυτά.