Νέα διαρροή: Τα iPhone 2019 θα λειτουργούν πλήρως κάτω από το νερό

Νέα διαρροή: Τα iPhone 2019 θα λειτουργούν πλήρως κάτω από το νερό
ired.gr

Αρκετές ήταν οι διαρροές τις προηγούμενες εβδομάδες σε ότι αφορά τα iPhone που θα παρουσιάσει η Apple κατά το φθινόπωρο του 2019, πιθανότατα κάπου μέσα στον Σεπτέμβριο.

Στις πιο σοβαρές από αυτές, ο έγκριτος αναλυτής Ming-Chi Kuo, ο οποίος έχει επαληθευτεί σε άλλες σημαντικές του αποκαλύψεις στο παρελθόν, έχει αναφέρει πως πρέπει να περιμένουμε τρία νέα μοντέλα, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα: ένα Apple iPhone XI 5,8 ιντσών, ένα iPhone XI Max με οθόνη 6,4 ιντσών και ένα iPhone XR (2019) με οθόνη 6,1 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: Η Intel επιβεβαίωσε πως δεν θα δούμε σύντομα iPhone 5G

Ο Kuo δεν έχει σταματήσει μονάχα στο μέγεθος των νέων συσκευών, άλλα έχει αποκαλύψει κι άλλα στοιχεία. Συγκεκριμένα, έχει πει πως τα δυο premium μοντέλα iPhone θα ενσωματώνουν OLED οθόνες, ενώ το πιο "οικονομικό" μοντέλο (το XR 2019) θα έχει LCD panel. Ακόμη, περιορίζει τις προσδοκίες όσων περίμεναν υποδοχή USB-C (στα πρότυπα των iPad του 2018) και αναφέρει πως τα iPhone XI και XI Max θα διαθέτουν κάμερα με τριπλό φακό στο πίσω μέρος τους και προσθήκη κάμερας Time of Flight (ToF). Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία και σχετική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει καλύτερο "διάβασμα" του βάθους από τις πίσω κάμερες της συσκευής. Επιπλέον, με την ToF κάμερα, η Apple θα μπορέσει να προσφέρει AR εμπειρίες στους χρήστες των iPhone.

Underwater Mode και ToF κάμερα

Πέρα από τα παραπάνω, στο περιθώριο της έκθεσης Mobile World Congress της Βαρκελώνης, ένας άλλος σημαντικός αναλυτής, ο Max Weinbach τουίταρε μια άλλη σημαντική πληροφορία για τα επερχόμενα iPhone, η οποία δεν αξιολογήθηκε σωστά και δεν κυκλοφόρησε αρκετά, λόγω του ντόρου που δημιούργησαν οι Samsung και Huawei με τα νέα τους λανσαρίσματα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τα νέα smartphones της Apple θα διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό - πατέντα του Κουπερτίνο, με τίτλο Underwater Mode, το οποίο θα τους επιτρέπει να κάνουν το προφανές: να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα κάτω από το νερό!

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα iPhone που θα φέρουν ξανά αύξηση στις πωλήσεις

Με άλλα λόγια, όταν το χαρακτηριστικό είναι ενεργοποιημένο, η οθόνη του iPhone θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει μια την αφή του χρήστη, ακόμη και όταν είναι πλήρως βυθισμένη στο νερό. Επιπλέον, το Underwater Mode θα επιτρέψει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τα iPhone τους στη βροχή χωρίς να... φοβούνται πως οι συσκευές δεν θα αναγνωρίσουν τα "πατήματά" τους, εξαιτίας του νερού. 

Αναβαθμισμένη Haptic Engine

Ακόμη, η Apple αναμένεται να αναβαθμίσει τη Haptic Engine στα επερχόμενα μοντέλα της. Αυτή είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Κουπερτίνο για να δημιουργήσει μια απτική ανατροφοδότηση, όπως μια δόνηση, όταν ο χρήστης πατά παρατεταμένα στην οθόνη του iPhone. Η Apple σκοπεύει να χωρίσει τις οθόνες των νέων συσκευών σε εννέα κομμάτια και όταν πιέζεται ένα εικονικό κουμπί σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της οθόνης, τότε ο χρήστης θα αισθανθεί μια δόνηση θα που προέρχεται από εκείνη την περιοχή της οθόνης.

Ενδιαφέροντα αν μη τι άλλο τα τελευταία χαρακτηριστικά κι εμείς περιμένουμε να δούμε αν θα ενσωματωθούν, τελικά, στα νέα iPhone... Λίγη υπομονή, μερικοί μήνες απέμειναν...