Το iPhone Fold (αν κυκλοφορήσει) θα έχει οθόνη από γυαλί κι ανθεκτική στις γρατζουνίες!

Το iPhone Fold (αν κυκλοφορήσει) θα έχει οθόνη από γυαλί κι ανθεκτική στις γρατζουνίες!
ired.gr

Βασικές ενδείξεις για το αν και πότε θα αποφασίσει η Apple να εισέλθει στην αγορά των foladable κινητών συσκευών δεν έχουμε ακόμα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις, με βάση τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώνει η εταιρεία.

Ωστόσο, μια νέα είδηση που προέκυψε από έναν βασικό προμηθευτή, την εταιρεία κατασκευής γυαλιών, Corning, δείχνει πως, ίσως, τελικά η Apple παρουσιάσει το "iPhone Fold" σε δυο χρόνια περίπου!

Διαβάστε επίσης: Η Samsung φέρεται να έχει αρχίσει να στέλνει foldable οθόνες στην Apple!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ενημέρωση που προέκυψε, η Corning η οποία παρέχει στην Apple το Gorilla Glass για τις οθόνες των iPhones, δουλεύει πάνω σε μια εύκαμπτη έκδοση του συγκεκριμένου γυαλιού, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσα σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών. Με βάση όσα παραδέχτηκε ο επικεφαλής της Corning, η μεγάλη πρόκληση είναι η δημιουργία ενός γυαλιού που θα είναι αρκετά λεπτό για να μπορεί να λυγίζει, χωρίς να θυσιάζεται καθόλου η απαιτούμενη ανθεκτικότητα για την προστασία της οθόνης.

Πριν από δυο χρόνια, το 2017, η Apple ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια στην Corning για να "στηρίξει την έρευνα και την ανάπτυξή της, τις ανάγκες σε εξοπλισμό και την προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας γυαλιού". Επιπλέον, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που υπέβαλε και κατοχύρωσε η Apple υποδηλώνουν ότι ήδη μελετά τις συνθήκες εισόδου σε μια νέα για εκείνη αγορά.

Οι ειδήσεις από την Corning ακολουθούν την παρουσίαση των αναδιπλούμενων smartphones από τους δυο μεγάλους ανταγωνιστές της Apple, Samsung και Huawei, οι οποίοι πάντως χρησιμοποιούν πλαστικές οθόνες στα Galaxy Fold και Mate X αντίστοιχα, για να επιτύχουν τον σχηματισμό τους. Και μπορεί η οθόνη του Mate X προσφέρει τριβή και ανταπόκριση, συγκρίσιμη με αυτή μιας γυάλινης οθόνης, ωστόσο η ικανότητά της να αντιστέκεται στις γρατζουνιές παραμένει εκτός ελέγχου...

Ο επικεφαλής της Corning σημείωσε ότι στόχος είναι η παραγωγή γυαλιού, που θα επιτρέπει στο αναδιπλούμενο smartphone, στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί, να έχει πάχος από 6 μέχρι 10 mm, όταν η οθόνη θα διπλώνεται προς τα έξω. Αξίζει να σημειωθεί πως το iPhone XS έχει πάχος 7,7 mm.

Διαβάστε επίσης: Ανθεκτικό στο κρύο θα είναι το αναδιπλούμενο iPhone όταν (κι αν) παρουσιαστεί...

Σημειώνεται πως η εταιρεία παράγει ήδη ένα είδος εύκαμπτου γυαλιού, το οποίο μπορεί να τυλιχτεί σαν φύλλο χαρτιού, ωστόσο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οθόνης τηλεφώνων, καθώς πρέπει να βυθιστεί σε διάλυμα άλατος κατά την παραγωγική διαδικασία. Και τα υπολείμματα αλατιού θα ήταν καταστροφικά για τους ημιαγωγούς (transistors) που θα έπρεπε να ενσωματωθούν στο γυαλί, αν αυτό χρησιμοποιούταν για οθόνη.

Πάντως, αν η Corning καταφέρει να ολοκληρώσει και να τελειοποιήσει την τεχνολογία του αναδιπλούμενου γυαλιού, τότε θα έχει προσφέρει ένα σημαντικό "όπλο" στα χέρια της Apple, στην προσπάθεια που μπορεί να κάνει για την ανάπτυξη του δικού της foldable smartphone.