Η Apple επιχείρησε να αντιμετωπίσει σιωπηρά το Flexgate στα MacBook Pro

Η Apple επιχείρησε να αντιμετωπίσει σιωπηρά το Flexgate στα MacBook Pro
ired.gr

Σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, μέσα στον Ιανουάριο, για το πρόβλημα που μπορούσαν να παρουσιάσουν στην οθόνη τους τα MacBook Pro από το 2016 και μετά, χάρη στη φθορά των λεπτών καλωδίων που συνδέουν την οθόνη με την πλακέτα ελέγχου οθόνης, η οποία βρίσκεται κάτω από το TouchBar.

Το πρόβλημα είχε χαρακτηριστεί "Flexgate" και τώρα, το iFixit, που είχε αναδείξει το ζήτημα, έρχεται να μας πει πως τα MacBook Pro, που κυκλοφόρησαν πέρσι στην αγορά, ενδέχεται να το έχουν επιδιορθώσει, σιωπηρά.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με την οθόνη του MacBook Pro

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση, τα MacBook Pro 2018 χρησιμοποιούν καλώδιο οθόνης που είναι μεγαλύτερο κατά 2mm από αυτό των προκατόχων τους, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως είναι λιγότερο ευαίσθητο στη φθορά όταν το laptop ανοίγει και, κατά συνέπεια, περιορίζονται οι πιθανότητες εμφάνισης προβλήματος στην οθόνη με το πέρασμα του χρόνου.

Παρά το γεγονός πως η Apple ποτέ δεν αναγνώρισε το σχεδιαστικό αυτό ζήτημα στους υπολογιστές της, πολλοί ιδιοκτήτες των MacBook Pros ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν τα συμπτώματα του "Flexgate". Το πρόβλημα φαίνεται πως εμφανίζεται από το γεγονός ότι το καλώδιο οθόνης του φορητού υπολογιστή τυλίγεται γύρω από την άκρη της πλακέτας ελέγχου και φθείρεται, καθώς το μηχάνημα ανοίγει και κλείνει κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής χρήσης, προκαλώντας υποβάθμιση στην εικόνα που παρουσιάζει ο υπολογιστής με την πάροδο του χρόνου. Σε πρώτη φάση, η φθορά κάνει την εμφάνισή της με τη μορφή έντονου φωτισμού (stage-light effect) στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ η λειτουργία της μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη, όταν το laptop ανοίξει σε γωνία 90 και πλέον μοιρών.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η μεγάλη αλλαγή που μπορεί να δούμε στα Mac από το 2020

Αν προκύψει το παραπάνω σφάλμα και με δεδομένο πως το συγκεκριμένο καλώδιο, που έχει αξία 6 δολαρίων, είναι κολλημένο στην οθόνη του MacBook Pro, τότε θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρη την οθόνη με κόστος μερικών εκατοντάδων ευρώ... Η Apple δεν έχει προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στον τρόπο σχεδιασμού των περσινών MacBook Pro, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί πλήρης αντικατάσταση της οθόνης, σε περίπτωση που η "σιωπηρή" λύση, την οποία επιχείρησε να δώσει, δεν είναι αρκετή για να διορθώσει το πρόβλημα.

Με αφορμή το "Flexgate" αξίζει να σας αναφέρουμε πως είχε δημιουργηθεί σχετική σελίδα στο διαδίκτυο, η οποία μάζευε υπογραφές χρηστών, σε μια προσπάθεια να πειστεί η Apple να επεκτείνει, πέραν του ενός έτους, την εγγύηση των MacBook Pro, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των καλωδίων της οθόνης, το οποίο, συνήθως, παρουσιάζεται μετά τον ένα χρόνο χρήσης.

Αν είστε μεταξύ αυτών που έχετε αντιμετωπίσει συμπτώματα του "Flexgate", τότε μπορείτε να "πιέσετε" κι εσείς την Apple να επεκτείνει την εγγύηση με ΚΛΙΚ ΕΔΩ.