Ακόμη πιο κοντά το νέο update iOS 12.2 - Κυκλοφόρησε η τέταρτη beta

Ακόμη πιο κοντά το νέο update iOS 12.2 - Κυκλοφόρησε η τέταρτη beta
ired.gr

Πλησιάζει ολοένα και περισσότερο η κυκλοφορία του νέου update iOS 12.2, καθώς δυο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της προηγούμενης δοκιμαστικής έκδοσης, η Apple κυκλοφόρησε την τέταρτη beta, τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους κοινούς χρήστες.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, οι προγραμματιστές που είναι εγγεγραμμένοι στο Κέντρο Προγραμματιστών της Apple, μπορούν να κάνουν λήψη της νέας δοκιμαστικής έκδοσης του iOS ή να κάνουν την εγκατάσταση over-the-air.

Διαβάστε επίσης: Καθολική - σχεδόν - η υιοθέτηση του iOS 12 από χρήστες iPhone και iPad

Στις βασικές του αλλαγές, το iOS 12.2 προχωρά σε επέκταση της υπηρεσίας Apple News στον Καναδά, με τους Καναδούς χρήστες iPhone και iPad να έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν ειδήσεις στα αγγλικά, τα γαλλικά ή και στις δύο γλώσσες. Σύμφωνα με την Apple, το περιεχόμενο που θα παρέχεται από την υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής έκδοσης θα είναι περιορισμένο, σε σύγκριση με αυτό που θα παρέχει η κανονική έκδοση (όταν αυτή κυκλοφορήσει).

Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερα νέα Animoji, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα από τις εφαρμογές Messages και FaceTime, ενώ το iOS 12.2 εισάγει υποστήριξη για τα AirPlay 2 και HomeKit σε τηλεοράσεις τρίτων κατασκευαστών με γνώμονα τις πρόσφατες ανακοινώσεις τόσο της Apple, όσο και άλλων εταιρειών, όπως η Samsung, η Sony και η LG.

Υπάρχει επίσης ένα επανασχεδιασμένο TV Remote στο Κέντρο Ελέγχου και όταν ζευγοποιηθεί με το tvOS 12.2, τότε θα μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να παίξει συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και μουσική σε συσκευές που συνδέονται με την εφαρμογή HomeKit, όπως η Apple TV. Επιπλέον, περιλαμβάνει ένα νέο εικονίδιο, που προσφέρει τη δυνατότητα για εύκολη πρόσβαση σε Wi-Fi δίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Bug στο Safari ευνοεί τα... Fake News: Δείτε πώς λειτουργεί!

Από εκεί και πέρα, ορισμένοι χρήστες της εταιρείας τηλεπικοινωνιών AT&T στις ΗΠΑ, είδαν με τη προηγούμενη beta να εμφανίζεται το εικονίδιο "5G E" στη συσκευή τους, αντικαθιστώντας το πρότυπο εικονίδιο LTE. Η αναφορά αυτή δεν είναι ακριβής, καθώς τα iPhone δεν υποστηρίζουν (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) τη δυνατότητα συνδεσιμότητας σε 5G δίκτυο. Έτσι, επανέρχεται το εικονίδιο LTE.

Επιπρόσθετα, η beta παρουσιάζει ένα ανανεωμένο περιβάλλον για την εφαρμογή Wallet (Πορτοφόλι), υπάρχει νέο περιβάλλον για την υπηρεσία Apple Pay Cash και η λειτουργία Downtime στον Χρόνο επί Οθόνης, μπορεί πλέον να προσαρμόζεται ανά ημέρα. Η Apple έκανε επίσης μικρές αλλαγές σε μερικά εικονίδια, συμπεριλαμβανομένου του εικονιδίου AirPlay, και εισήγαγε νέες λειτουργίες του Safari. Παράλληλα, βελτίωσε και την ιδιωτικότητα του Safari, προσθέτοντας ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη δυνατότητα των websites να παρουσιάζουν περιεχόμενο σχετικό με τις πληροφορίες κίνησης του χρήστη iPhone και iPad, οι οποίες παρέχονται από το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι beta του iOS 12.2 επιβεβαιώνουν πως η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει AirPods δεύτερης γενιάς με υποστήριξη "Hey Siri", χάρη σε μια κρυφή οθόνη διαμόρφωσης του "Hey Siri" για τα ασύρματα ακουστικά. Μάλιστα, κάποιοι έχουν συνδυάσει (για τον λόγο αυτό) την κυκλοφορία των νέων AirPods ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του νέου update του iOS!

Η Apple κυκλοφόρησε επίσης δοκιμαστικές εκδόσεις για τα λειτουργικά watchOS 5.2, tvOS 12.2 και macOS 10.14.4.