Τα AirPods 2 θα μπορούσαν να φορτίζουν πλήρως στο... άψε σβήσε!

Τα AirPods 2 θα μπορούσαν να φορτίζουν πλήρως στο... άψε σβήσε!
ired.gr

Αυξάνονται οι φήμες και οι δημοσιεύσεις που θέλουν τα AirPods δεύτερης γενιάς να κάνουν, κάποια στιγμή την εμφάνισή τους μέσα στο 2019, με τις τελευταίες εξ αυτών να αναφέρουν πως στα τέλη Μαρτίου θα διακοπεί από την Apple η κυκλοφορία των original AirPods (και κατά συνέπεια, θα ακολουθήσουν τα νέα ασύρματα ακουστικά).

Όσο για τα έξτρα χαρακτηριστικά που θα φέρουν τα AirPods 2, αυτά που έχουν κυκλοφορήσει είναι συγκεχυμένα: από την υποστήριξη του digital οδηγού Siri (στην Ελλάδα, αυτό δεν μας πολυαπασχολεί τη δεδομένη περίοδο) μέχρι την παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης υγείας του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Νέα διαρροή θέλει τα AirPods 2 να κάνουν την εμφάνισή τους στα τέλη Μαρτίου!

Επιπλέον, τα νέα ακουστικά θα υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση, μέσω της ανανεωμένης θήκης που αναμένεται κι αυτή να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή, ενώ οι τελευταίες διαρροές που κυκλοφόρησαν, θέλουν τη φόρτιση αυτή να ολοκληρώνεται μέσα σε χρόνο... dt!

Αναλυτικά, ο νέος τρόπος φόρτισης των AirPods θα είναι συμβατός με το πρότυπο Qi, το ίδιο δηλαδή που χρησιμοποιείται από την Apple για το iPhone και αυτό που χρησιμοποιείται ουσιαστικά από τα υπόλοιπα σύγχρονα smartphones. Αυτό σημαίνει πως τα νέα AirPods με ασύρματη φόρτιση δεν θα έχουν πρόβλημα να επαναφορτιστούν με οποιαδήποτε άλλη third party βάση.

Το νέο στοιχείο που μαθαίνουμε τώρα, έχει να κάνει με τον χρόνο ολοκλήρωσης μιας πλήρους φόρτισης. Επί του παρόντος, τα τωρινά AirPods μπορούν να προσφέρουν περίπου 3 ώρες χρήσης με 15 λεπτά φόρτισης. Ωστόσο, τα ασύρματα ακουστικά δεύτερης γενιάς της Apple θα μπορούν να φορτιστούν στο 100% μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Το συγκεκριμένο εγχείρημα μοιάζει αρκετά φιλόδοξο και δύσκολο (επαναλαμβάνουμε πως αναφερόμαστε σε φήμες και διαρροές), ενώ πιο λογικό θα ήταν, για παράδειγμα, αν οι 3 ώρες χρήσης θα μπορούσαν να διασφαλιστούν με φόρτιση 10 λεπτών (αντί για τα προηγούμενα 15).

Διαβάστε επίσης: Νέα πατέντα για τη θήκη ασύρματης φόρτισης των AirPods

Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν κάτι που είχαμε διαβάσει και τις προηγούμενες εβδομάδες, τη διαφοροποίηση του υλικού επίστρωσης, ώστε να καταστεί αντιολισθητική και να μην γλιστράει από τα αυτιά των χρηστών. Επί του παρόντος, τα AirPods έχουν γυαλιστερό φινίρισμα που τους δίνει μεγαλύτερη ολίσθηση από ότι ισχύει με άλλα προϊόντα της Apple.

Για αν δούμε, λοιπόν, κατά πόσο θα επαληθευτούν οι παραπάνω πληροφορίες είτε στα τέλη Μαρτίου είτε αργότερα μέσα στο έτος. Θυμίζουμε πως αρκετά δημοσιεύματα θέλουν την Apple να παρουσιάζει μέσα στο 2019 τα ανανεωμένα AirPods, τη θήκη ασύρματης φόρτισής τους, νέα iPad και, ίσως, τη βάση φόρτισης AirPower, χωρίς να έχε προσδιοριστεί το event στο οποίο θα κάνει την εμφάνισή της η κάθε συσκευή...