Η Samsung φέρεται να έχει αρχίσει να στέλνει foldable οθόνες στην Apple!

Η Samsung φέρεται να έχει αρχίσει να στέλνει foldable οθόνες στην Apple!
ired.gr

Καθημερινές, σχεδόν, είναι οι πληροφορίες και οι διαρροές που προκύπτουν σχετικά με την πρόθεση (ή μη) της Apple να μπει στο "παιχνίδι" των foldable smartphones, ειδικά μετά την παρουσίαση των αναδιπλουμένων συσκευών των Samsung και Huawei τις προηγούμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Ανθεκτικό στο κρύο θα είναι το αναδιπλούμενο iPhone όταν (κι αν) παρουσιαστεί...

Κι ενώ η ίδια η Apple, πέρα από την κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που αφορούν σε συσκευές με αναδιπλούμενες οθόνες, δεν έχει σχολιάσει κάτι επί του θέματος, μια νέα αναφορά, που θέλει τη Samsung Display να έχει ήδη στείλει δείγματα foldable οθόνης στην Apple για δοκιμές, εντείνει εκ νέου τις φήμες πως στο Κουπερτίνο εργάζονται τελικά (έστω και σε επίπεδο τεσταρίσματος) πάνω στην ανάπτυξη ενός σχετικού iPhone (ή μήπως ενός iPad;).

Πηγές που επικαλείται ο ιστότοπος της Νότιας Κορέας (έδρα της Samsung), ETNews, αναφέρουν πως τα δείγματα αναδιπλούμενης οθόνης που εστάλησαν στην Apple, έχουν μέγεθος 7,2 ίντσες, μόλις 0,1 εκατοστά μικρότερο από το κύριο panel του Samsung Galaxy Fold που παρουσιάστηκε στις 20 Φεβρουαρίου κι αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν έδωσε πολλές άλλες λεπτομέρειες, αλλά πρόσθεσε ότι ενώ η Samsung είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να παράγει περίπου 2,4 εκατομμύρια αναδιπλούμενες οθόνες ετησίως, σκέφτεται να ενισχύσει τις δυνατότητες παραγωγής και να τις αυξήσει στα 10 εκατομμύρια.

Με τα παραπάνω δεδομένα, η Samsung φαντάζει σαν βασικός υποψήφιος για την παροχή foldable panels στην Apple, δεδομένου ότι παρέχει ήδη τα περισσότερα από τα εξαρτήματα OLED για τα iPhone XS και XS Max. Στο μεταξύ, στην εφοδιαστική αλυσίδα της Apple για OLED οθόνες έχει ενταχθεί από πέρσι και η έτερη κορεάτικη τεχνολογική εταιρεία LG, ωστόσο μοιάζει δύσκολο τη δεδομένη στιγμή να συμβαδίσει με τη Samsung στο κομμάτι της foldable τεχνολογίας, αφού δεν έχει παρουσιάσει κάτι, ούτε σε επίπεδο φημολογίας.

Η Apple φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον για το τις αναδιπλούμενες OLED οθόνες εδώ και κάποια χρόνια, με την εξασφάλιση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Με το λανσάρισμα του Galaxy Fold, η εταιρεία μπορεί να αισθάνεται μεγαλύτερη πίεση για να εμφανίσει ένα δικό της, ανταγωνιστικό προϊόν. Τα iPhones του 2019, πάντως, αναμένεται να διατηρήσουν τις παραδοσιακές, σταθερές οθόνες και οι αποψεις των αναλυτών αναφέρουν πως, αν τελικά η Apple μπει σε αυτό το μονοπάτι, θα γίνει από το 2020 και μετά.

Διαβάστε επίσης: Όπως η Apple και η Honor: Δεν βιάζεται να παρουσιάσει foldable smartphone

Ακόμη, άλλες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, θέλουν την Apple να μην εφαρμόζει στα smartphones της την αναδιπλούμενη τεχνολογία, αλλά να την προορίζει για τα tablets, με δεδομένο πως η τιμή θα ανέβαινε ακόμα πιο πολύ για ένα κινητό τηλέφωνο και ο βαθμός αποδοχής του από το κοινό θα ήταν μικρότερος του αναμενόμενου...