Galaxy S10+ VS iPhone XS Max: Μια σύγκριση στα βασικά τους χαρακτηριστικά...

Galaxy S10+ VS iPhone XS Max: Μια σύγκριση στα βασικά τους χαρακτηριστικά...
ired.gr

Λίγες ημέρες πριν το νέο Samsung Galaxy S10+, που παρουσίασε επίσημα η κορεάτικη εταιρεία στις 20 Φεβρουαρίου, κυκλοφορήσει στα καταστήματα, μπορούμε πλέον να δούμε με πραγματικά στοιχεία (πέρα από διαρροές και ενδείξεις), πως στέκεται η νέα "ναυαρχίδα" της Samsung απέναντι στο iPhone XS Max της Apple. Σημειωτέον πως η συσκευή της Apple παρουσιάστηκε και κυκλοφόρησε το προηγούμενο φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης: Test: Τι δείχνει νέα αξιολόγηση για το Galaxy S10 έναντι του iPhone XS

Ξεκινάμε λοιπόν... Το Galaxy S10+ της Samsung χρησιμοποιεί το design που θα "φορέσουν" ούτε λίγο ούτε πολύ όλα τα smartphones νέας γενιάς, με edge-to-edge οθόνη και πολύ λεπτά περιμετρικά πλαίσια, ώστε να μεγιστοποιείται το διαθέσιμο μέγεθος οθόνης. Το Galaxy S10+ χρησιμοποιεί οθόνη OLED 3040 x 1440 (6,4 ιντσών) και αντί της εγκοπής που χρησιμοποιούσαν τα smartphones μέχρι πέρσι, φέρει μια μικρή οπή για τη selfie κάμερα, σε μια οθόνη που η Samsung αποκαλεί Infinity-O.

Αξίζει να αναφερθεί, βέβαια, σε αυτό το σημείο πως το S10, έχει μια μικρή οπή, ωστόσο το Galaxy S10+ που διαθέτει κάμερα διπλού φακού στη δεξιά πάνω πλευρά της οθόνης, η οπή είναι λίγο μεγαλύτερη. Από την πλευρά του, το iPhone XS Max διαθέτει οθόνη 6,5 ιντσών (1242 x 2688 pixels), ενώ ο μονός φακός βρίσκεται μέσα σε εγκοπή, στο πάνω μέρος της οθόνης.

Από εκεί και πέρα, και τόσο το Galaxy S10+ όσο και το iPhone XS Max, στις διαστάσεις που "παίζουν", δεν αποτελούν τηλέφωνα που μπορεί κάποιος να διαχειριστεί με το ένα χέρι. Η συσκευή της Samsung αντί να χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμά της όπως η Apple (οι κατασκευαστές Android δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τελειοποιήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία), εφαρμόζει έναν ultrasonic αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, που είναι ενσωματωμένος κάτω από την οθόνη. Ο αισθητήρας αυτός φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά, σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει χρήστες, ωστόσο δεν είναι τόσο γρήγορος και ακριβής όπως το Face ID του iPhone XS Max.

Σε επίπεδο βασικών καμερών τώρα, το iPhone XS Max της Apple διαθέτει ρύθμιση με δύο κάμερες στο πίσω μέρος (από 12MP, ο ένας φακός είναι ευρυγώνιας λήψης κι ο άλλος είναι τηλεφακός), ενώ το Galaxy S10+ είναι εξοπλισμένο με τρεις κάμερες: ένα τηλεφακό (12MP), έναν ευρυγώνιο φακό (12MP) και έναν φακό υπερ-ευρυγώνιας λήψης (16MP). Σύμφωνα με τις διαρροές, σε αυτό το στιλ θα κινηθεί και η Apple με τον διάδοχο του iPhone XS Max που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το φθινόπωρο του 2019.

Προχωρώντας, η Samsung έχει ενσωματώσει μια μοναδική λειτουργία, τη "Wireless PowerShare" που επιτρέπει στο Galaxy S10+ να φορτίζει άλλες συσκευές που βασίζονται στο Qi, όπως το Galaxy Watch, τα Galaxy Buds ή ακόμη και το iPhone! Πρόκειται για ένα αρκετά χρήσιμο και καλά στημένο χαρακτηριστικό, το οποίο μπορεί να φέρει και η Apple στις νέες συσκευές. Είναι γεγονός πως, έπειτα από την κίνηση αυτή της Samsung, και τα iPhones θα πρέπει να είναι σε θέση να φορτίζουν τα αναμενόμενα AirPods με την ασύρματη θήκη φόρτισης, καθώς και άλλες συσκευές που βασίζονται στο Qi.

Στα εσωτερικά του τώρα, το Galaxy S10+ χρησιμοποιεί chip Qualcomm Snapdragon (στις Η.Π.Α. και την Κίνα) ή τον δικό του επεξεργαστή Exynos σε άλλες αγορές. Μετρήσεις που έχουν γίνει, κατά την περίοδο που η συσκευή δεν είχε ακόμα κυκλοφορήσει, έδειξαν ότι το Galaxy S10+ είναι πιο αργό από το iPhone XS Max, αλλά στην πράξη και τα δύο smartphones είναι αρκετά γρήγορα και ο καθημερινός χρήστης δεν θα παρατηρήσει την όποια διαφορά.

Καταλήγοντας, πρέπει να αναφέρουμε πως η προσπάθεια της Samsung με ολόκληρη την οικογένεια των Galaxy S10 είναι αξιόλογη πρόκειται για συσκευές που ξεχωρίζουν τόσο οπτικά, όσο και στα γενικά τους χαρακτηριστικά και εμείς περιμένουμε το "χτύπημα" της Apple μέσα στο 2019 για να πούμε περισσότερα!