Ανθεκτικό στο κρύο θα είναι το αναδιπλούμενο iPhone όταν (κι αν) παρουσιαστεί...

Ανθεκτικό στο κρύο θα είναι το αναδιπλούμενο iPhone όταν (κι αν) παρουσιαστεί...
ired.gr

Μπορεί η Apple να μην βιάζεται να εισέλθει στην αγορά των foldable smartphones, την οποία έχουν ήδη εγκαινιάσει οι μεγάλοι ανταγωνιστές Samsung (με το Galaxy Fold) και Huawei (με το Mate X), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν καταστρώνει τα σχέδιά της, για να παρουσιάσει μια άρτια συσκευή, όταν (και αν) το αποφασίσει.

Διαβάστε επίσης: Μπήκε και η Huawei στη foldable εποχή - Θα ακολουθήσει η Apple;

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Apple στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, με τίτλο "Ηλεκτρονικές συσκευές με ευέλικτες οθόνες" και στην οποία εξηγεί, περιγραφικά, ότι οι αναδιπλούμενες οθόνες των smartphones ενδέχεται να είναι επιρρεπείς σε ζημιές όταν κάμπτονται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, περιγράφει διάφορες μεθόδους αύξησης της θερμοκρασίας, οι οποίες μπορούν να μετριάσουν (αν όχι να εξαφανίσουν) το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σε ένα μέρος της αίτησης, η Apple αναφέρει ότι το τμήμα της οθόνης που κάμπτεται, μπορεί να θερμανθεί αρκετά από το φωτισμό των pixels σε εκείνη την περιοχή. Εναλλακτικά, σύμφωνα με την Apple, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα "στοιχείο θέρμανσης ή μια άλλη δομή θέρμανσης", χωρίς να προσφέρονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επισημαίνει επίσης ότι το αναδιπλούμενο smartphone θα μπορούσε να διαθέτει ένα μαγνητικό μηχανισμό κλειδώματος, που θα εμπόδιζε τη συσκευή να διπλωθεί ή να ξεδιπλωθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να αποφευχθεί η βλάβη στην οθόνη. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε περιβάλλοντα "με σημαντικά χαμηλότερη θερμοκρασία από τη θερμοκρασία δωματίου".

Σημειώνεται πως Apple καταθέτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολλές αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεσμεύεται κιόλας για την κατασκευή των τεχνολογιών που περιγράφει. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι επίσης πολύ λεπτομερή και περιλαμβάνουν πολλές πιθανές ιδέες, που δεν βρίσκονται απαραίτητα στα άμεσα σχέδια της Apple.

Διαβάστε επίσης: Όπως η Apple και η Honor: Δεν βιάζεται να παρουσιάσει foldable smartphone

Στο μεταξύ, τα πρώτα αναδιπλούμενα smartphones που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τη Samsung και τη Huawei, χαρακτηρίζονται για το μεγάλος τους μέγεθος και τις αρκετά υψηλές τιμές πώλησης (ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ). Η Apple, από την πλευρά της, έχει δείξει στο παρελθόν πως είναι απίθανο να κυκλοφορήσει μια συσκευή, αν αυτή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αυστηρά ποιοτικά της πρότυπα και το ίδιο αναμένεται να πράξει και με το foldable iPhone.

Μέχρι τότε, εμείς θα αρκούμαστε στην παρακολούθηση διάφορων βίντεο και εικόνων, που παρουσιάζουν concepts ενός αναδιπλούμενου iPhone, χωρίς να γνωρίζουμε αν δούμε ποτέ μια πραγματική συσκευή να κάνει την εμφάνισή της σε ένα από τα επόμενα events της Apple...