Τι μπορεί να σας προσφέρει εν έτει 2019 η χρήση ενός iPhone SE;

Τι μπορεί να σας προσφέρει εν έτει 2019 η χρήση ενός iPhone SE;
ired.gr

Δεν είχε προλάβει να μπει καλά - καλά το 2019 και η Apple προχώρησε σε μια από τις πιο επιτυχημένες κινήσεις της χρονιάς (μαζί με το αναμενόμενο λανσάρισμα των νέων συσκευών - iPhone, iPad, AirPods, AirPower - και υπηρεσιών): επανέφερε προς πώληση στο ηλεκτρονικό Clearance κατάστημά της (αλλά μόνο για τις ΗΠΑ...) ένα από τα κορυφαία μοντέλα της, το iPhone SE! Ένα μοντέλο, η διάθεση του οποίου είχε διακοπεί επίσημα τον περσινό Σεπτέμβριο, έπειτα από την παρουσίαση και κυκλοφορία των iPhone XS και iPhone XR.

Διαβάστε επίσης: iPhone SE: Τι θα πρέπει να γνωρίζετε πριν το αποκτήσετε

Από το πρώτο επαναλανσάρισμα στις αρχές Ιανουαρίου (με την τιμή πώλησης να ξεκινά από τα 249 δολάρια), που αφορούσε μονάχα την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, το iPhone SE έγινε... ανάρπαστο, με τα αποθέματα να εξαντλούνται μέσα σε λίγες ώρες και την Apple να επαναφέρει... συμπληρώματα άλλες 4 φορές. Η συσκευή, λοιπόν, αν και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2016, παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, παρά την αρκετά μαζεμένη (για τα σημερινά δεδομένα) οθόνη των 4 ιντσών.

Θετικά και αρνητικά

Τι σημαίνει, όμως, ακριβώς η χρήση ενός iPhone SE το 2019; Τι προσφέρει στους χρήστες και ποια είναι τα "μείον" από τη χρήση του; Αρχικά, όπως αναφέραμε παραπάνω, το συγκεκριμένο iPhone είναι το τελευταίο με οθόνη 4 ιντσών από την Apple και σε σύγκριση με το iPhone X 5,8 ιντσών, το iPhone XR των 6,1 ιντσών ή το iPhone XS Max των 6,5 ιντσών, τότε ναι, είναι πολύ μικρό.

Στα θετικά του, συγκαταλέγονται πως χάρη στο μικρό του μέγεθος και βάρος, μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με ένα χέρι, κάτι που δεν μπορεί απαραίτητα να γίνει με ένα μεγαλύτερο iPhone. Επιπλέον, με το περίβλημα αλουμινίου στην πλάτη του, το iPhone SE είναι πιο ανθεκτικό από τα νεότερα smartphones της Apple.

Ακόμη, το iPhone SE ενσωματώνει το Touch ID στο Home button του, χαρακτηριστικό που είναι ιδανικό για όσους συνεχίζουν να προτιμούν τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων από την αναγνώριση προσώπου, ενώ ακόμα και η ίδια η Apple φέρεται να εξετάζει την επαναφορά του στα επόμενα iPhone.

Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει υποδοχή ακουστικών, η οποία έχει εξαλειφθεί από όλα τα σημερινά iPhones (και τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad Pro) και διαθέτει ξεχωριστά κουμπιά για τη διαχείριση του ήχου, καθώς και το Power button στο πάνω μέρος του αντί για το πλάι.

Από εκεί και πέρα βέβαια, με δεδομένο πως το iPhone SE κυκλοφόρησε το 2016, το εσωτερικό του έχει ήδη συμπληρώσει τρία χρόνια και οι σημερινές εξελίξεις το έχουν... προσπεράσει! Συγκεκριμένα, διαθέτει έναν επεξεργαστή A9, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε επίσης στα iPhone 6s και 6s Plus, μαζί με 2GB μνήμης RAM (το iPhone XR έχει 3 GB RAM και το XS είναι στα 4 GB). Και αν ο χρήστης έχει "δουλέψει" ένα από τα νεότερα iPhone, τότε το SE μπορεί να του φανεί αργό στη χρήση third-party εφαρμογών, που έχουν αναπτυχθεί βάσει των προδιαγραφών των σημερινών συσκευών, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις ενσωματωμένες εφαρμογές. Κατά τη χρήση, δηλαδή, των Mail, Μηνυμάτων, του Ημερολογίου και του FaceTime, το iPhone SE ανταποκρίνεται με την ίδια ταχύτητα που το κάνει κι ένα iPhone του 2018!

Ακόμη, η κάμερα είναι, γενικά, αρκετά ικανοποιητική από ποιοτικής πλευράς (η ίδια που χρησιμοποιείται και το iPhone 6S), αν και δεν διαθέτει όλες τις βελτιώσεις που έχουν ενσωματωθεί στις κάμερες των μεταγενέστερων iPhone. Ωστόσο, αν δεν είστε φανατικός με τη φωτογραφία, τότε η δουλειά γίνεται μια χαρά και με το SE.

Περί iPhone SE 2...

Από εκεί και πέρα τώρα, πριν από την κυκλοφορία των iPhone XS, XS Max και XR, ξεκίνησαν να διαρρέονται φήμες που ανέφεραν πως η Apple εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη και κυκλοφορία ενός iPhone SE δεύτερης γενιάς.

Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ακόμα και concept videos του "iPhone SE 2", ωστόσο από την πλευρά της Apple δεν υπάρχει κάποια ένδειξη που να επιβεβαιώνει αυτές τις φήμες. Και μάλλον δεν θα υπάρξει...