Πλησιάζει η παρουσίαση και κυκλοφορία των νέων iPad!

Πλησιάζει η παρουσίαση και κυκλοφορία των νέων iPad!
ired.gr

Νέα στοιχεία προέκυψαν τις τελευταίες ώρες, που αποτελούν σημαντική ένδειξη ότι η Apple έχει δρομολογήσει το λανσάρισμα νέων μοντέλων iPad, πιθανότατα μέσα στο 2019.

Συγκεκριμένα, δύο μοντέλα iPad αγνώστων λοιπών στοιχείων και προδιαγραφών απέκτησαν πιστοποίηση από το σχετικό Γραφείο Προτύπων της Ινδίας και έρχονται να προστεθούν σε όλες εκείνες τις πληροφορίες και τις διαρροές που σας έχουμε παρουσιάσει τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Ίδιο design, καλύτερες επιδόσεις το νέο iPad mini 5

Τα μοντέλα έχουν καταχωρηθεί με τις κωδικές ονομασίες "A2124" και "A2133", φέρουν το brand της Apple, αλλά έχουν κατασκευαστεί από την Hongfujin Electronics Precision Electronics της Κίνας, με βάση τα δεδομένα που εξασφάλισε και δημοσιοποίησε το MySmartPrice. Η ίδια ιστοσελίδα μας είχε ενημερώσει τον Ιανουάριο πως επτά μοντέλα iPad, αυτά με τις κωδικές ονομασίες A2123, A2124, A2133, A2152, A2153, A2154, και A2126, είχαν καταχωρηθεί στις λίστες της Οικονομικής Επιτροπής της Ευρασίας.

Φυσικά, τα στοιχεία αυτά δεν παρέχουν λεπτομέρειες για το στάδιο στο οποίο έχει φτάσει η Apple αναφορικά με την ανάπτυξη των εν λόγω συσκευών, ωστόσο με βάση όσα έχουν κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα, η εταιρεία προτίθεται να λανσάρει ένα νέο, οικονομικότερο iPad στις 10 ίντσες, καθώς και την πέμπτη γενιά του iPad mini. Το υπάρχον iPad mini, αυτό της τέταρτης γενιάς, παραμένει στην αγορά, ωστόσο έχει κυκλοφορήσει από το 2015 κι έκτοτε δεν έχει ανανεωθεί.

Επιπλέον, άλλες πηγές έχουν αναφέρει ότι το Mini 5 θα διατηρήσει οθόνη στις 7,9 ίντσες, καθώς και πολλά άλλα κοινά εξωτερικά στοιχεία με τον προκάτοχό του. Από την άλλη, θα διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και μπορεί να υποστηρίζει αξεσουάρ, όπως το Apple Pencil ή ένα Smart Keyboard, για να δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα ευρύτερης αξιοποίησής του και καλύτερου multitasking. Εξάλλου, ακόμα και το οικονομικότερο μοντέλο του iPad του 2018, υποστηρίζει το Apple Pencil.

Διαβάστε επίσης: AirPods και Air Power στο πρώτο εξάμηνο - Στην αναμονή για το iPad mini 5

Το επερχόμενο event της Apple στα τέλη Μαρτίου, μπορεί να θεωρείται πως θα επικεντρωθεί σε νέες υπηρεσίες της εταιρείας, όπως η συνδρομητική υπηρεσία video streaming ή αντίστοιχη ενημερωτική υπηρεσία, ωστόσο αρκετοί πιστεύουν πως μπορεί να "πέσουν στο τραπέζι" και τα νέα iPads, όπως έχει συμβεί και σε άλλα ανοιξιάτικα events του παρελθόντος. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε πως Μάρτιο μήνα η Apple προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση των iPad 2, iPad 3, iPad 2017 και iPad 2018, ωστόσο όλα τα iPad mini παρουσιάστηκαν φθινόπωρο.