Ποια είναι τα iPhone που θα φέρουν ξανά αύξηση στις πωλήσεις

Ποια είναι τα iPhone που θα φέρουν ξανά αύξηση στις πωλήσεις
ired.gr

Ένα από τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την Apple τους τελευταίους μήνες είναι η συρρίκνωση στις πωλήσεις των iPhone και η απροθυμία των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις συσκευών. προτιμώντας κάποιο από τα μοντέλα του 2018 (iPhone XR, XS ή XS Max).

Κι όμως, στην... άκρη του τούνελ, φαίνεται κάποιο φως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσίασε ο οργανισμός οικονομικών υπηρεσιών UBS.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Προφανής επιλογή για τους Αμερικανούς το iPhone, όταν προχωρούν σε αναβάθμιση smartphone

Τα αισιόδοξα μηνύματα για το Κουπερτίνο έρχονται από τις εκτιμήσεις της UBS και του αναλυτή, Timothy Arcuri, για το τρίμηνο που θα προηγηθεί του Ιουνίου (το τρίτο τρίμηνο για το οικονομικό έτος της εταιρείας), καθώς τότε οι αποστολές iPhone αναμένεται να αυξηθούν από τις 32,5 εκατομμύρια μονάδες στις 34,5 εκατομμύρια μονάδες. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η αύξηση αυτή προέρχεται από τα παλαιότερα μοντέλα iPhone, καθώς τη στιγμή που ο Arcuri εκτιμά ότι οι αποστολές iPhone XR θα αυξηθούν κατά 3 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου, αναμένει επίσης ότι θα αποσταλούν 3 εκατομμύρια λιγότερες μονάδες του iPhone XS και του XS Max τους ίδιους μήνες.

Στο μεταξύ, οι περισσότερες πωλήσεις του οικονομικότερου μέλους της οικογένειας του 2018, iPhone XR, καθώς των φθηνότερων παλαιότερων μοντέλων θα οδηγήσουν σε μείωση της μέσης τιμής πώλησης της συσκευής, από τα 683 στα 655 δολάρια για το τρίμηνο του Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο παγκόσμιος τραπεζικός οργανισμός βλέπει την Apple να συγκεντρώνει 50,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για την συγκεκριμένη περίοδο, από τα προηγούμενα 50 δισεκατομμύρια.

Σε ότι αφορά το τρέχον τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, η UBS εκτιμά πως η Apple θα αποστείλει, συνολικά, 40 εκατομμύρια iPhone, ενώ έχει σημασία να αναφέρουμε πως ένα σημαντικό μέρος αυτών των αποστολών (σύμφωνα πάντα με τον οικονομικό οργανισμό), που θα αγγίζει τα 5 εκατομμύρια μονάδες, θα αφορά σε μοντέλα που κυκλοφόρησαν πριν το 2018. Για την ίδια περίοδο, ο Arcuri εκτιμά πτώση 2 εκατομμυρίων μονάδων στις παραδόσεις των iPhone XR και iPhone XS Max, και αντίστοιχη πτώση 1,5 εκατομμυρίου στις αποστολές του iPhone XS. Η μέση τιμή πώλησης για το τρέχον τρίμηνο προβλέπεται να μειωθεί στα 687 δολάρια από τα προηγούμενα 711. Ο αναλυτής "περιόρισε" επίσης την πρόβλεψή του για έσοδα προερχόμενα από το iPhone κατά 1 δισεκατομμύριο, στα 29,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Για τη UBS, η Apple θα παρουσιάσει συνολικά έσοδα ύψους 56,5 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Καθολική - σχεδόν - η υιοθέτηση του iOS 12 από χρήστες iPhone και iPad

Σε αυτό το σημείο, υπενθυμίζουμε πως η Apple ανέφερε μείωση 15% στα έσοδα από τις αποστολές iPhone στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους (που περιλαμβάνει και τις διακοπές των Χριστουγέννων), κατηγορώντας για την εξέλιξη αυτή των αποδυνάμωση της αγοράς της Κίνας και την ενίσχυση του δολαρίου σε σύγκριση με το ξένο συνάλλαγμα, που την υποχρέωσε να αυξήσει τις τιμές των smartphone εκτός ΗΠΑ, για να προστατεύσει τα περιθώριά της.