Τα πολλαπλά οφέλη (εκτός iPhone) που θα έχει η Apple όταν υποστηρίξει το 5G

Τα πολλαπλά οφέλη (εκτός iPhone) που θα έχει η Apple όταν υποστηρίξει το 5G
ired.gr

Σημαντικά θα είναι τα οφέλη της Apple από την αξιοποίηση των ταχύτερων κυψελοειδών δικτύων ανταλλαγής δεδομένων, με βάση όσα ανέφερε ο αναλυτής Gene Munster από τη Loop Ventures. Μάλιστα, ο Munster παρουσίασε και μια σειρά από ήδη υπάρχοντα και (πιθανά) μελλοντικά προϊόντα της εταιρείας, τα οποία θα κερδίσουν πολλά από την εκκολαπτόμενη τεχνολογία 5G.

Σύμφωνα με την ανάλυση που παρουσίασε ο Munster σε επενδυτές, ο θόρυβος για το 5G πλησιάζει στην κορύφωσή του, ωστόσο οι εταιρείες τεχνολογίας δεν έχουν κατανοήσει ακόμα στο 100% τις ευκαιρίες που αντιπροσωπεύει για εκείνες. Ωστόσο, η Apple διαθέτει (ή αναπτύσσει) τέσσερις τομείς οι οποίοι θα επωφεληθούν ουσιαστικά από τη νέα τεχνολογία: το iPhone, την Επαυξημένη Πραγματικότητα, την Υγεία και τα Αυτόνομα Οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Από το 2020 και μετά περιμένουμε το iPhone 5G

Η καθυστέρηση δεν θα βλάψει την Apple

Παρά το γεγονός πως η Apple δεν δείχνει έτοιμη (λόγω της διαμάχης με την Qualcomm και την καθυστέρηση της Intel στην ανάπτυξη του σχετικού hardware) να παρουσιάσει φέτος ένα iPhone που θα υποστηρίζει τη συνδεσιμότητα με 5G mobile δίκτυα, σε αντίθεση με όσα έχουν ήδη κάνει οι μεγάλοι ανταγωνιστές Samsung και Huawei (παρουσίασαν σχετικές συσκευές μέσα στον Φεβρουάριο), ο αναλυτής πιστεύει πως η εξέλιξη αυτή δεν θα βλάψει το Κουπερτίνο. Και ποιος είναι ο λόγος; "Θεωρούμε πως η νέα τεχνολογία του 5G θα επεκταθεί σιγά-σιγά και θα πρέπει να φτάσουμε στο τέλος του 2022, για να δούμε μεγάλος μέρος του αμερικανικού πληθυσμού (75%) να έχει πρόσβαση στην 5G υπηρεσία".

Πολλαπλά τα οφέλη από το 5G

Πάντως, ο Munster παραδέχεται πως όταν η Apple ενσωματώσει πλήρως την υποστήριξη της 5G συνδεσιμότητας, τότε τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Και δεν θα περιορίζονται μονάχα στο iPhone. Για τον αναλυτή της Loop Ventures, το 4G δείχνει στην παρούσα φάση να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των χρηστών για ταχύτητα. Ωστόσο, το 5G δεν είναι μόνο η ταχύτητα, αλλά και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να γίνει πλήρως αξιοποιήσιμο. Είναι σίγουρο πως τα δεδομένα θα μεταφέρονται μέσα σε χρόνο... μηδέν και η εμπειρία στα mobile τηλέφωνα θα είναι καλύτερη... αλλά όχι επαναστατική, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Η κατάσταση αυτή θα διαφοροποιηθεί με την πάροδο του χρόνου και τα real-time δεδομένα θα επιτρέψουν τον σχεδιασμό νέων τηλεφώνων, νέες εφαρμογές, κορυφαίο game streaming και άλλα.

Έτσι, η Apple δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί μονάχα στο iPhone, το οποίο αποτελεί μονάχα ένα πεδίο από αυτά που θα ωφεληθούν από τη μεταφορά δεδομένων σε υπερ-υψηλή ταχύτητα. Το 5G θα επιτρέψει πολύ μεγάλη βελτίωση στην Επαυξημένη Πραγματικότητα, την ασύρματη Εικονική Πραγματικότητα, τις smart home εφαρμογές και τα Αυτόνομα Οχήματα και οι ευκαιρίες δράσης που ανοίγονται στο Κουπερτίνο με αυτά τα δεδομένα είναι μεγάλες.

Τι έχει δείξει η Apple μέχρι τώρα

Η Apple, πάντως, δείχνει διάθεση να αναπτυχθεί στον τομέα της Επαυξημένης Πραγματικότητας, έχοντας εξασφαλίσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για headset AR γυαλιών, ενώ παρά τις δυσκολίες που συναντά, η εταιρεία έχει δεσμευτεί στο project του Αυτόνομου Οχήματος. Επιπρόσθετα, η Apple έχει ρίξει βάρος στην ενσωμάτωση χαρακτηριστικών στα προϊόντα της, που σχετίζονται με την υγεία, δείχνει διάθεση να αναπτυχθεί περισσότερο σε αυτό το κομμάτι και το 5G μπορεί να επιτρέψει την ακόμα καλύτερη και ταχύτερη λειτουργία τους.