Όπως η Apple και η Honor: Δεν βιάζεται να παρουσιάσει foldable smartphone

Όπως η Apple και η Honor: Δεν βιάζεται να παρουσιάσει foldable smartphone
ired.gr

Δεν είναι, τελικά, η Apple η μόνη από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες που δεν... βιάζεται να εισέλθει στον νεοεμφανιζόμενο τομέα των αναδιπλούμενων (foldable) smartphones.

Μαζί της συντάσσεται και η Honor, η οποία αν και ξεκίνησε την πορεία της σαν μια υπο-μάρκα της Huawei, τα τελευταία χρόνια μοιάζει περισσότερο ανεξαρτητοποιημένη, παρουσιάζοντας smartphones με ωραίο design, πλούσια χαρακτηριστικά και... ελκυστικές τιμές!

Διαβάστε επίσης: Μπήκε και η Huawei στη foldable εποχή - Θα ακολουθήσει η Apple;

Την χαλαρή διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει, επί του παρόντος, την "τρέλα των foldable smartphones", επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Διευθύνων Σύμβουλός της, George Zhao, ο οποίος με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, έδειξε να μην συμμερίζεται τη "βιασύνη" των Samsung και Huawei. Και έχει λόγους γι' αυτό, θεωρώντας πως το 2020 θα είναι καλύτερη χρονιά για να "χτυπήσει" σε αυτή την κατηγορία.

Ο Zhao ανέφερε αρχικά ότι «του αρέσει ο σχεδιασμός» του Huawei Mate X, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Honor θα βιαστεί για να παρουσιάσει ένα αντίγραφο της συγκεκριμένης συσκευής. Ο κύριος λόγος για τον οποίο η Honor σχεδιάζει να περιμένει μέχρι το 2020 να εισέλθει στο πεδίο των foldable, είναι το υπερβολικό κόστος που συνδέεται με την παραγωγή τους τη δεδομένη περίοδο, κάτι που αντικατοπτρίζεται, εξάλλου, και στις τιμές που ανακοινώθηκαν για τις συσκευές των Samsung και Huawei.

Ο Zhao θα επιδιώξει να βρει τρόπους να φέρει τις αναδιπλούμενες συσκευές στα χέρια του "πελάτη-στόχου" του Honor και μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να το πετύχει, μαζί με αρκετούς συμβιβασμούς, με δεδομένο πως το πιο ακριβό smartphone της μάρκας που κυκλοφορεί αυτή την εποχή στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ξεπερνά τα 500 δολάρια. Και αφού έγινε λόγος για την αγορά των ΗΠΑ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honor ανέφερε πως η εταιρεία του δεν "καίγεται" να επενδύσει σημαντικά σε αυτή την περιφέρεια σήμερα, αλλά την ενδιαφέρει να επεκταθεί περισσότερο σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική.

Επιστρέφοντας, τώρα, στο θέμα των foldable, η Apple έχει μεν παρουσιάσει πατέντες για αναδιπλούμενες συσκευές (smartphones, tablets ή... κάτι άλλο, αυτό δεν μας το έχει ξεκαθαρίσει), ωστόσο δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σχετικά με το αν και πότε θα παρουσιάσει μια τέτοια συσκευή στην αγορά. Προφανώς, στο Κουπερτίνο έχουν αφήσει τους ανταγωνιστές (στην προκειμένη περίπτωση οι Samsung και Huawei) να απορροφήσουν τους όποιους κραδασμούς μπορεί να προκαλέσουν στο κοινό οι δικές τους συσκευές (λόγω υψηλής τιμής ή δυσλειτουργιών που ενδέχεται να παρουσιάσουν), να τσεκάρει την αποδοχή τους από τους καταναλωτές και στυ συνέχεια θα αποφασίσει τη στρατηγική που θα χαράξει.