Έρευνα: Προφανής επιλογή για τους Αμερικανούς το iPhone, όταν προχωρούν σε αναβάθμιση smartphone

Έρευνα: Προφανής επιλογή για τους Αμερικανούς το iPhone, όταν προχωρούν σε αναβάθμιση smartphone
ired.gr

Σε μια εποχή που οι αναβαθμίσεις των iPhone συρρικνώνονται διαρκώς, τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ της αλλαγής ενός iPhone αυξάνονται και οι πωλήσεις της συγκεκριμένης συσκευής μειώνονται, μια νέα έρευνα από την εταιρεία Baird δείχνει πως οι προοπτικές αναβάθμισης στη δημοφιλή συσκευή της Apple είναι, γενικά, καλές και υψηλότερες σε σύγκριση με την αναβάθμιση σε κάποια Android συσκευή.

Σε σημείωμα προς τους επενδυτές, εκπρόσωπος της Baird ανέφερε πως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας έρευνας της εταιρείας για την αγορά των smartphones, η πρόθεση αναβάθμισης των smartphone μπορεί να επιβραδύνεται, ωστόσο το iPhone εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Samsung: Γενναιόδωρη έκπτωση σε κατόχους iPhone για να αποκτήσουν ένα Galaxy S10!

Στην έρευνα που επεκτάθηκε σε 1.500 καταναλωτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 15% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν ένα νέο smartphone μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Μάλιστα, από εκείνους που σκοπεύουν να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους, το 67% δήλωσαν ότι σχεδιάζουν η επόμενη αγορά τους σε ότι αφορά το smartphone, να είναι ένα iPhone. Και το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με όσα είχε παρουσιάσει η ίδια έκθεση σε προηγούμενη έκδοσή της.

Σε άλλο σημείο της έρευνας, διαπιστώθηκε πως η πλειονότητα των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν ένα iPhone ηλικίας άνω των δύο ετών, γεγονός που υποδηλώνει ότι το "πάγωμα" στην αναβάθμιση συσκευών της Apple θα συνεχιστεί... "Η εξαμηνιαία έρευνά μας για την Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαιώνει την επιβράδυνση στην πρόθεση των καταναλωτών να αγοράσουν νέες συσκευές, ωστόσο παρουσιάζει ταυτόχρονα και το υψηλό μερίδιο που κατέχει το iPhone" σχολίασε η Baird.

Τι γίνεται με τις Υπηρεσίες 

Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες της Apple, η έρευνα της Baird επιχείρησε να "μετρήσει" το ενδιαφέρον των καταναλωτών για μια video streaming υπηρεσία της Apple, με δεδομένο πως η τηλεοπτική συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας βρίσκεται προ των πυλών. Αυτό που διαπιστώθηκε, είναι πως το 18% των ερωτηθέντων εξέφρασαν "κάποιο ενδιαφέρον" για την εγγραφή τους σε μια υπηρεσία, ενώ για μια υπηρεσία που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι μεν αξιοσημείωτο, αλλά παραμένει χαμηλό και μένει να φανεί αν θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν από την Apple ενόψει των επίσημων παρουσιάσεων και λανσαρισμάτων.

Την Apple ξέρουν, την Apple εμπιστεύονται

Ακόμη, η έρευνα αναφέρει το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κόσμου για το Apple Watch, καθώς και τη συνολική ισχύ του οικοσυστήματος της Apple. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι χρήστες iPhone κατέχουν κατά μέσο όρο 2,6 συσκευές της Apple, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν iPhones, iPads, υπολογιστές Mac, Apple Watches και Apple TV. "Είναι δεδομένο πως η επιτυχία που σημειώνουν οι νέες συσκευές, όπως το Apple Watch, και οι υπηρεσίες όπως η Apple Music, φανερώνει τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει το οικοσύστημα της Apple" ανέφερε η Baird.