Η Apple θέλει να μπει στην Επαυξημένη Πραγματικότητα - Νέα πατέντα για headset γυαλιών

Η Apple θέλει να μπει στην Επαυξημένη Πραγματικότητα - Νέα πατέντα για headset γυαλιών
ired.gr

Στο "παιχνίδι" της επαυξημένης πραγματικότητας θέλει να μπει ακόμα περισσότερο η Apple, με πολλαπλές πηγές να αναφέρουν πως η εταιρεία έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός σχετικού σετ γυαλιών, που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2020 ή ο 2021. Μάλιστα, η Apple φρόντισε για τον σκοπό αυτό να εξασφαλίσει ορισμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, που παρουσιάζουν πιθανά χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος.

Διαβάστε επίσης: Καθολική - σχεδόν - η υιοθέτηση του iOS 12 από χρήστες iPhone και iPad

Σε αυτό το πλαίσιο, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών χορήγησε πρόσφατα στην Apple ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει μια "μέθοδο που παρουσιάζει, μέσω μιας mobile συσκευής, σημεία ενδιαφέροντος σε μια εικόνα ενός πραγματικού περιβάλλοντος". Και ενώ δεν υπάρχει κάποια ειδική αναφορά στα επονομαζόμενα Apple Glasses, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει μια "οθόνη που στηρίζεται στο κεφάλι".

Όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας, η οθόνη που θα τοποθετηθεί στο κεφάλι του χρήστη θα είναι σε θέση να επικαλύπτει τις εικονικές πληροφορίες που παράγονται από έναν υπολογιστή σε μια εικόνα του πραγματικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα, το headset που περιγράφει η Apple θα διαθέτει μια κάμερα, η οποία θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει σημεία ενδιαφέροντος και άλλα αντικείμενα.

Σε μια άλλη παρουσίαση που επισυνάπτεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, διαφαίνεται μια οθόνη που στηρίζεται στο κεφάλι η οποία δείχνει κτίρια, το καθένα εκ των οποίων ταυτοποιείται με μία ετικέτα. Επίσης, σε άλλο σημείο της πατέντας, εμφανίζεται ένα iPhone με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο σημείο ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η μεγάλη αλλαγή που μπορεί να δούμε στα Mac από το 2020

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε κανένα σημείο του διπλώματος δεν μπορεί να γίνει ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο τύπος του headset γυαλιών που θα παρουσιάσει η Apple. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Tim Cook έχει δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς την επαυξημένη πραγματικότητα σε σύγκριση με την εικονική. Επιπλέον, το Bloomberg έχει αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά του πως το headset της Apple θα χρησιμοποιεί ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα, βασισμένο στη λογική του iOS, ενώ θα μπορεί να συνδέεται ασύρματα με το iPhone.

Επιπρόσθετα, η Apple καταθέτει πολλές αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κάθε εβδομάδα και πολλές από τις εφευρέσεις που παρουσιάζει, δεν γίνονται ποτέ πραγματικά προϊόντα. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι επίσης πολύ λεπτομερή και περιλαμβάνουν πολλές πιθανές ιδέες, ακόμη και εκείνες που η Apple ίσως δεν σχεδιάζει να προχωρήσει. Έτσι, η ακριβής εφαρμογή, εάν υπάρχει, παραμένει προς συζήτηση.

Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η Apple μελλοντικά και σε αυτό τον τομέα, στον οποίο δραστηριοποιούνται ήδη μεγάλοι τεχνολογικοί παίκτες, όπως η Google και η Sony...