Νέο χαρακτηριστικό για το Apple Watch τεστάρει η Apple - Ποιοι ανταγωνιστές το έχουν ήδη

Νέο χαρακτηριστικό για το Apple Watch τεστάρει η Apple - Ποιοι ανταγωνιστές το έχουν ήδη
ired.gr

Να "χτυπήσει" περισσότερο τον ανταγωνισμό στον τομέα των wearables συσκευών και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες της που σχετίζονται με την υγεία, θέλει η Apple, μέσω του Apple Watch. Αυτή τη φορά, οι πληροφορίες τη θέλουν να τεστάρει το χαρακτηριστικό της παρακολούθησης ύπνου.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Samsung Galaxy Watch Active ανεβάζει τον πήχη για το Apple Watch!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσίασε το Bloomberg, η Apple χρησιμοποιεί (σε δοκιμαστική φάση) εδώ και αρκετούς μήνες τη λειτουργία παρακολούθησης ύπνου, με δοκιμαστές να βρίσκονται σε διάφορες περιοχές γύρω από την έδρα της, στο Κουπερτίνο. Σε περίπτωση που οι δοκιμές αυτές αποδειχθούν επιτυχείς, τότε η εταιρεία θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο: στην ενσωμάτωση της παρακολούθησης και καταγραφής του ύπνου στο Apple Watch μέχρι το 2020. Εάν η λειτουργικότητα είναι επιτυχής στα στάδια των δοκιμών, η εταιρεία σχεδιάζει να την προσθέσει στο Apple Watch μέχρι το 2020. Σημειώνεται πως η Apple παρουσιάζει νέες εκδόσεις του Apple Watch κάθε φθινόπωρο από το 2016.

Η προσθήκη ενός τέτοιου χαρακτηριστικού στη wearable συσκευή της Apple, θα αποτελούσε ένα ισχυρό "χτύπημα" στην ανταγωνισμό και ιδιαίτερα στη Fitbit, που το αξιοποιεί εδώ και μερικά χρόνια μέσω των δικών της συσκευών, όσο και στη Withings (γνωστή και σαν Nokia Health), η οποία δημιουργεί, επίσης, gadgets παρακολούθησης ύπνου.

Πάντως, ένα νέο Apple Watch με ενσωματωμένη τη λειτουργία της καταγραφής ύπνου δεν θα αποτελούσε την πρώτη κίνηση του Κουπερτίνο στον τομέα του σχετικού hardware. Τον Μάιο του 2017, η Apple προχώρησε στην εξαγορά της φινλανδικής startup Beddit, η οποία δημιουργεί αισθητήρες παρακολούθησης ύπνου. Μάλιστα, η Apple διαθέτει το προϊόν στην ιστοσελίδα της υπό την επωνυμία Beddit και λάνσαρε μια ενημερωμένη έκδοση στα τέλη του περασμένου έτους.

Στο μεταξύ, από τότε που το Apple Watch κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, τον Απρίλιο του 2015, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή smartwatch παγκοσμίως. Ωστόσο, είναι μόνο ένα μέρος της κατηγορίας Wearables, Home and Accessories της εταιρείας, η οποία παρουσίασε έσοδα ύψους 17,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Σύμφωνα με τη νέα της τακτική, η Apple δεν έχει αποκαλύψει πόσα Watches έχουν πωληθεί, αλλά η third party εταιρεία ερευνών αγοράς, Strategy Analytics εκτιμά ότι απεστάλησαν 4,5 εκατομμύρια μονάδες το τρίτο τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας το 45% της αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Τα επόμενα σχέδια της Apple για το Apple Watch

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως αν τελικά η Apple προχωρήσει στην ενσωμάτωση του χαρακτηριστικού παρακολούθησης ύπνου στο Apple Watch, τότε οφείλει να διαφοροποιήσει κάποια από τα άλλα βασικά χαρακτηριστικά του ρολογιού, ώστε να λειτουργήσει σωστά και με επάρκεια. Αναφερόμαστε στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία μπορεί να κρατήσει 1-2 μέρες. Την ίδια στιγμή, τα μοντέλα smartwatch της Fitbit που υποστηρίζουν την παρακολούθηση ύπνου, μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής μπαταρίας που αγγίζει τη μια εβδομάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως εφαρμογή "Υγεία" που φιλοξενείται στα iPhones έχει συμπεριλάβει μια καρτέλα για τα δεδομένα ανάλυσης ύπνου από την αρχική της εμφάνιση, το 2014. Για την ώρα, οι πληροφορίες για τις ώρες ύπνου του χρήστη παρέχονται από τη λειτουργία αφύπνισης της εφαρμογής Ρολόι, ενώ μπορεί επίσης να "τραβήξει" δεδομένα από third party καταγραφείς ύπνου.