Καθολική - σχεδόν - η υιοθέτηση του iOS 12 από χρήστες iPhone και iPad

Καθολική - σχεδόν - η υιοθέτηση του iOS 12 από χρήστες iPhone και iPad
ired.gr

Ένα από τα πιο επιτυχημένα mobile λειτουργικά συστήματα που έχει λανσάρει τα τελευταία χρόνια η Apple είναι το iOS 12 και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς πλέον...

Η Apple δημοσιοποίησε τα ανανεωμένα στατιστικά στοιχεία υιοθέτησης του iOS 12, τα οποία αποκαλύπτουν ότι το 80% των συμβατών mobile συσκευών της (iPhone, iPad και iPod Touch) "τρέχουν" σήμερα τη νέα, μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που παρουσίασε η εταιρεία το περσινό φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης: Bug στο Safari ευνοεί τα... Fake News: Δείτε πώς λειτουργεί!

Με βάση τα στοιχεία, που αναρτήθηκαν σε σχετικό update στην ιστοσελίδα υποστήριξης του App Store, αποκαλύπτεται ότι το iOS 12 είναι, επίσης, εγκατεστημένο στο 83% των συσκευών που κυκλοφόρησαν στην αγορά από την Apple τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όπως συνέβη και με τις προηγούμενες εκδόσεις του iOS, τα ποσοστά υιοθέτησης του τρέχοντος λειτουργικού συστήματος απολαμβάνουν μια σταθερή ανοδική τροχιά από το αρχικό του λανσάρισμα, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Την ίδια στιγμή και όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, η χρήση της προηγούμενης μεγάλης έκδοσης του mobile λειτουργικού, του iOS 11 που κυκλοφόρησε το 2017, συρρικνώθηκε στο 12%, ενώ τα ακόμη παλαιότερα mobile λειτουργικά συστήματα της Apple καταλαμβάνουν το 5% των συσκευών που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το 8% όλων των συμβατών συσκευών.

Η τελευταία μεγάλη έκδοση του iOS (iOS 12) έχει βιώσει, κατά τη διάρκεια της ζωής του, ταχεία ανάπτυξη σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά υιοθέτησής του άγγιξαν το 53% μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα από την ημερομηνία της κυκλοφορίας του, ενώ το ποσοστό αυτό έφτασε στο 70% τον Δεκέμβριο του 2018. Συγκριτικά, το iOS 11 είχε εγκατασταθεί μόλις στο 59% των mobile συσκευών τον Δεκέμβριο του 2017.

Στο μεταξύ, οι third-party εταιρείες ερευνών αγοράς εκτιμούν πως οι ρυθμοί αναβάθμισης λειτουργικού iOS είναι ακόμη ταχύτεροι από αυτούς που παρέχει η Apple, με τα στοιχεία από τη Mixpanel να θέτουν την υιοθέτηση του iOS 12 στο 75% στα τέλη Νοεμβρίου του 2018.

Πιο πρόσφατα τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο, τα ποσοστά υιοθέτησης του iOS έφτασαν στο 78% των συσκευών που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στο 75% όλων των συσκευών.

Διαβάστε επίσης: iOS εφαρμογές στέλνουν κρυφά στο Facebook προσωπικά δεδομένα χρηστών...

Υπενθυμίζεται πως το iOS 12 παρουσιάστηκε από την Apple παράλληλα με το iPhone XS και το XR τον Σεπτέμβριο του 2018. Σημαντικό ρόλο στην ευρεία υιοθέτησή του έχουν παίξει τα νέα χαρακτηριστικά που έχει φέρει στα iPhone και τα iPad, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμισμένων εργαλείων φωτογραφίας, του συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης οθόνης, του Group FaceTime, των νέων χαρακτήρων Memoji κλπ.

Η Apple συνεχίζει να στηρίζει και να αναβαθμίζει τη συγκεκριμένη έκδοση και, μάλιστα, την τρέχουσα περίοδο "δουλεύει" το update iOS 12.2, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τρεις δοκιμαστικές εκδόσεις, που προσφέρουν κατά βάση διορθώσεις και ορισμένες αισθητικές διαφοροποιήσεις σε λειτουργίες και εφαρμογές.