Πέντε, πλέον, οι περισσότερες κάμερες σε κινητό, χάρη στη Nokia!

Πέντε, πλέον, οι περισσότερες κάμερες σε κινητό, χάρη στη Nokia!
ired.gr

Ένας παρατηρητής με λίγη φαντασία, ο οποίος δεν θα ήταν και τόσο φανατικός οπαδός της τεχνολογίας (όχι απαραίτητα, όμως), θα μπορούσε να παρακολουθεί τις νέες κυκλοφορίες των smartphones, και να κρίνει πως πρόκειται για έναν διαγωνισμό μεταξύ των εταιριών, για το ποια μπορεί να χωρέσει τις περισσότερες οπίσθιες κάμερες σε μία συσκευή, και δεν θα είχε και μεγάλο άδικο!

Η νέα ναυαρχίδα της Nokia, ονόματι 9 PureView, παρουσιάστηκε από την εταιρία, και έχει να επιδείξει όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε (!) κάμερες στο πίσω μέρος της, λαμβάνοντας τα πρωτεία στον προαναφερθέντα φανταστικό διαγωνισμό. Θα καταφέρει όμως, η φινλανδική εταιρία, να ανακτήσει την παλιά της αίγλη, μέσω αυτής της κυκλοφορίας;

Διαβάστε επίσης: Κορυφαία η κάμερα του Samsung Galaxy S10 - Αφήνει πίσω το iPhone XS Max

Σε τεχνικό επίπεδο, και οι 5 κάμερες έχουν τις ίδιες βασικές ιδιότητες και ρυθμίσεις, με την κάθε μία να βρίσκεται στα 12MP, και να έχουν έναν φακό f/1.8. Η ιδιαιτερότητα κρύβεται στο ότι μόνο δύο εξ’αυτών βγάζουν έγχρωμες φωτογραφίες, με τις άλλες δύο να είναι μονόχρωμες. Αυτό συνεπάγεται πως οποτεδήποτε ο χρήστης πατήσει το κουμπί για να τραβηχτεί η φωτογραφία του, όλες μαζί οι κάμερες τραβάνε τη φωτογραφία σε διαφορετικές εκθέσεις, οι οποίες κατόπιν συγκεντρώνονται σε μία ενιαία φωτογραφία, για ένα λεπτομερέστατο τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το εκάστοτε περιεχόμενο, η Nokia αναφέρει πως η κάθε κάμερα ξεχωριστά μπορεί να έχει διαφορετικές εκθέσεις, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο λεπτομερές. Σε θεωρητικό, λοιπόν, πλαίσιο, τα επίπεδα χρώματος και λεπτομέρειας τα οποία προσφέρονται από το 9 PureView έρχονται για πρώτη φορά στην αγορά.

H Nokia συνεργάστηκε για αυτή τη συσκευή με την Light, η οποία είχε κυκλοφορήσει μια συσκευή η οποία αποτελείται από 16 διαφορετικές κάμερες (L16), από την οποία πήρε το Light’s Lux Capacitor, το οποίο είναι το τσιπ το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο των πέντε καμερών της συσκευής, από τη στιγμή που ο επεξεργαστής του κινητού, Snapdragon 845, υποστηρίζει μέχρι 3 κάμερες με τις ρυθμίσεις του. Να σημειωθεί, βέβαια, πως η εταιρία δούλεψε και με την Qualcomm, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η χρήση των καμερών όσο το δυνατόν περισσότερο για τον Snapdragon 845.

Επιπροσθέτως, η Nokia συνεργάστηκε με την Adobe για τη συγκεκριμένη συσκευή, και έτσι το δημοφιλέστατο Lightroom θα είναι προεγκατεστημένο, και ρυθμισμένο ειδικά για τις κάμερες του Nokia 9 PureView.

Διαβάστε επίσης: Καταργείται το κουμπί Βack στην επερχόμενη έκδοση του Android;

Στα επιμέρους χαρακτηριστικά του, το Nokia 9 PureView θα έχει χαρακτηριστικά πολύ κοντινά στα περσινά Pixel 3 και Galaxy S9, και θα είναι το κορυφαίο, τεχνικά, μοντέλο που θα έχει κυκλοφορήσει η Nokia. Οι χρήστες, λοιπόν, θα λάβουν μια συσκευή η οποία θα έχει fingerprint sensor μέσα στην οθόνη, σύστημα face unlock, 6GB RAM και άλλα 128GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το κινητό θα τρέχει μέσω του androidone, την πιο “καθαρή” έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού.

Η οθόνη του θα είναι 2K OLED στις 5.99 ίντσες, και η μπαταρία του θα είναι στα 3320mAh, με προστατευτική επένδυση Gorilla Glass και στις δύο μεριές του κινητού, με αλουμίνιο στα πλάγια. Να σημειωθεί, επίσης, πως η συσκευή δεν θα έχει θύρα για ακουστικά.
Σύμφωνα με την εταιρία, η συσκευή θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, και φημολογείται πως η τιμή του θα είναι στα 699$ στις ΗΠΑ.