Η Intel επιβεβαίωσε πως δεν θα δούμε σύντομα iPhone 5G

Η Intel επιβεβαίωσε πως δεν θα δούμε σύντομα iPhone 5G
ired.gr

Αν βρίσκεστε μεταξύ αυτών που τρέφουν κάποιες ελπίδες πως ίσως η Apple παρουσιάσει φέτος ένα iPhone με δυνατότητα σύνδεσης σε κάποιο 5G mobile δίκτυο, η Intel έρχεται να σας προσγειώσει στην πραγματικότητα.

Ποια είναι αυτή; Με δεδομένο πως η συγκεκριμένη τεχνολογική εταιρεία αποτελεί (και θα συνεχίσει να αποτελεί) το προμηθευτή της Apple σε modem chips (μετά τη διακοπή συνεργασίας με την Qualcomm), τότε δεν θα δούμε 5G iPhone μέχρι το 2020.

Διαβάστε επίσης: Από το 2020 και μετά περιμένουμε το iPhone 5G

Σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, από ποικίλες διαρροές, η Apple αφήνει εκτός σχεδίου τη συνδεσιμότητα 5G από τα iPhone 2019, θεωρώντας πως θα ωφεληθεί περισσότερο αν περιμένει άλλον ένα χρόνο, τουλάχιστον, για να το πράξει. Κι ενώ η συγκεκριμένη απόφαση της εταιρείας υφίστατο μέχρι σήμερα σε θεωρητικό επίπεδο, ήρθε η Intel να επιβεβαιώσει πως δεν θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα την Apple, αν η τελευταία έχει αποφασίσει να προσθέσει από φέτος το 5G στο iPhone.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Intel ανέφεραν στο Reuters πως οι mobile συσκευές που θα χρησιμοποιούν τα δικά της 5G modems, δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2020. Και μπορεί η κατασκευάστρια εταιρεία chips να μην κατονομάζει μάρκες smartphones που επηρεάζονται από το πλάνο της, ωστόσο είναι γνωστό πως αποτελεί σημαντικό προμηθευτή modem της Apple. Σύμφωνα με τα σχόλια των στελεχών της, η Intel θα ξεκινήσει την αποστολή μη καταναλωτικών 5G προϊόντων από τη φετινή χρονιά, ωστόσο οι συσκευές και θα εξαρτήματα που προορίζονται για καταναλωτική χρήση και χρησιμοποιούν τα δικά της modem, δεν αναμένονται μέσα στο 2019.

Η Intel,μ πάντως, δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει modem, συμβατό με συνδεσιμότητα 5G. Το προηγούμενο διάστημα, η Qualcomm αποκάλυψε το Snapdragon X55 5G, με τη δυνατότητα να προσφέρει ταχύτητες λήψης μέχρι 7 gigabits ανά δευτερόλεπτο, αλλά η εν εξελίξει νομική διαμάχη με την Apple σημαίνει ότι δεν θα κάνει την εμφάνισή σε κάποιο μελλοντικό iPhone.

Από εκεί και πέρα, επειδή ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο κομμάτι (5G) θα ενταθεί πολύ μέσα στο 2019 (η Samsung παρουσίασε, ήδη, τις δικές της συσκευές που το υποστηρίζουν: την οικογένεια Galaxy S10 και το Galaxy Fold), πληροφορίες που κυκλοφόρησαν προς τα τέλη του 2018, ανέφεραν πως εκτελεστικά στελέχη της Apple βρίσκονται σε συζητήσεις τόσο με τη MediaTek όσο και με τη Samsung για την ταχύτερη προμήθεια 5G modems, που θα της επιτρέψει να γίνει μέρος του ανταγωνισμού νωρίτερα, σε περίπτωση που η Intel εξακολουθήσει να καθυστερεί.

Διαβάστε επίσης: Η Apple συνεργάζεται με την Intel πάνω στη τεχνολογία 5G για τα μελλοντικά iPhone σύμφωνα με φήμες

Πάντως, υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο τα iPhone του 2020 να μην χρησιμοποιούν κάποιο modem που σχεδιάστηκε από την Intel ή από οποιονδήποτε άλλον προμηθευτή, καθώς η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει να εργάζεται για την μελλοντική ανάπτυξη δικών της εξαρτημάτων τέτοιου τύπου, όπως έκανε στο παρελθόν για τους επεξεργαστές της σειράς Α.