Μπήκε και η Huawei στη foldable εποχή - Θα ακολουθήσει η Apple;

Μπήκε και η Huawei στη foldable εποχή - Θα ακολουθήσει η Apple;
ired.gr

Η εποχή των αναδιπλούμενων smartphones, για την οποία σας έχουμε μιλήσει πριν μερικές εβδομάδες, έχει πλέον ξεκινήσει με κάθε επισημότητα και οι μεγάλοι παίκτες του τεχνολογικού χώρου έχουν αρχίσει να μας παρουσιάζουν τα... όπλα τους!

Την αρχή έκανε πριν μερικές ημέρες η Samsung, η οποία αποκάλυψε σε παγκόσμια κλίμακα, κατά τη διάρκεια του unpacked event της 20ης Φεβρουαρίου, το Samsung Galaxy Fold, της αρχικής τιμής των 1.980 δολαρίων, το οποίο αναμένεται στην αγορά από τα τέλη Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Προ των πυλών η εποχή των αναδιπλούμενων smartphones!

Στο... foldable μονοπάτι της Samsung, ξεκίνησε να βαδίζει και η Huawei, η οποία αποκάλυψε στην τεχνολογική έκθεση MWC της Βαρκελώνης τη δική της πρόταση, το Mate X, που αποτελεί το πρώτο 5G Foldable smartphone της κινέζικης εταιρείας. Η Huawei ανέφερε πως εργαζόταν 3 χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο, που θα βγει στην αγορά εντός του 2019, ενώ η τιμή του θα ξεπερνά αυτή του Galaxy Fold, καθώς θα ανέρχεται σε 2.299 ευρώ. Το Mate X θα έχει αποθηκευτικό χώρο 512GB και 8GB RAM, όταν είναι κλειστό το μέγεθος του θα είναι 6.6" και 6.4" αντίστοιχα, ενώ όταν το ξεδιπλώνεται, θα γίνεται 8". Η οθόνη είναι OLED και έχει μεγαλύτερη επιφάνεια, από το αντίστοιχο μοντέλο της Samsung.

Φυσικά, οι δυο παραπάνω προτάσεις επαναφέρουν ξανά το κοινό ερώτημα που προκύπτει σε κάθε τέτοια περίπτωση το τελευταίο διάστημα: θα ακολουθήσει η Apple; Και αν ναι, πότε; Η Goldman Sachs περιέγραψε το Galaxy Fold ως «τη βασική πιθανή πρόκληση» για την Apple και πρότεινε ότι ακόμη και αν στο Κουπερτίνο θελήσουν να φτιάξουν ένα foldable iPhone, ίσως αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να το ολοκληρώσουν. Κι αυτό επειδή η Samsung βρίσκεται δυο, περίπου, χρόνια μπροστά στην τεχνολογία οθόνης και ενδέχεται να αρνηθεί να συνεργαστεί με την Apple σε αυτό το κομμάτι.

Πάντως, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να εμποδίσει τους fans της Apple και των iPhone να φαντάζονται τη μορφή που θα μπορούσε να έχει ένα αναδιπλούμενο iPhone και η ίδια εταιρεία έχει δώσει αρκετό "υλικό" με τις ποικίλες πατέντες, τις οποίες έχει εξασφαλίσει το προηγούμενο διάστημα, για να παρουσιάζει διάφορες προτάσεις για "αναδιπλούμενες οθόνες και συσκευές".

Σε αυτό το πλαίσιο, το Foldable News ζήτησε από τον Ολλανδό βιομηχανικό σχεδιαστή Roy Gilsing να χρησιμοποιήσει το iPhone X για να σχεδιάσει ένα πιθανό concept αναδιπλούμενου iPhone. Και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά όμορφο, αισθητικά, με δεδομένο πως δεν υπάρχουν οι τεχνολογικοί περιορισμοί του πραγματικού κόσμου (για ένα concept μιλάμε και τίποτα περισσότερο).

Το σχέδιο που παρουσίασε ο Gilsing βασίζεται στην ίδια κεντρική ιδέα με το Fold της Samsung: η προτεραιότητα δίνεται στην κύρια οθόνη, που αναπτύσσεται εσωτερικά. Το concept παρουσιάζει ένα clamshell smartphone, το οποίο μπορεί να θυμίσει... ένα μικρό notebook, με την εμφάνιση πληκτρολογίου στη μια οθόνη, όταν το χρειαστείτε για να γράψετε κάτι.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοντά είμαστε σε ένα αναδιπλούμενο iPhone;

Από εκεί και πέρα, η εξωτερική οθόνη είναι βασισμένη στον σχεδιασμό των iPhone X και XS, με την εγκοπή στο πάνω μέρος, για τη selfie κάμερα και το φλας, ενώ η εσωτερική οθόνη διαθέτει, στην πάνω αριστερή γωνία, κάμερα σε τρύπα, όπως ισχύει στο μοντέλο της Samsung.

Για να δούμε, ποια και πόσα από αυτά που μας παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο concept, θα βρουν εφαρμογή στη συσκευή της Apple, αν και το βασικό ερώτημα παραμένει: θα εισέλθει, τελικά, το Κουπερτίνο με αξιώσεις στη foldable εποχή;