Κορυφαία η κάμερα του Samsung Galaxy S10 - Αφήνει πίσω το iPhone XS Max

Κορυφαία η κάμερα του Samsung Galaxy S10 - Αφήνει πίσω το iPhone XS Max
ired.gr

Οι συγκρίσεις στο hardware του Samsung S10 με το iPhone XS και το iPhone XS Max είχαν ξεκινήσει καιρό πριν την επίσημη κυκλοφορία του νέου flagship smartphone της κορεάτικης εταιρείας.

Τώρα, όμως, που το smartphone παρουσιάστηκε (σε όλες τις εκδόσεις του) και έχουν ήδη αρχίσει οι προπαραγγελίες του, τα διάφορα συγκριτικά τεστ, τόσο με τη συσκευή της Apple όσο και με άλλες παρόμοιων χαρακτηριστικών, θα... δίνουν και θα παίρνουν.

Διαβάστε επίσης: Test: Τι δείχνει νέα αξιολόγηση για το Galaxy S10 έναντι του iPhone XS

Η πιο πρόσφατη πραγματοποιήθηκε και παρουσιάστηκε από την DxO Mark, τη γαλλική ιστοσελίδα που έχει πίσω της το δικό της ανεξάρτητο εργαστήριο, το οποίο εξετάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τις φωτογραφικές δυνατότητες των smartphones τα 10 τελευταία χρόνια. Οι κριτικές της DxO Mark θεωρούνται σημείο αναφοράς για την αγορά των smartphones, καθώς οι μηχανικοί της αναλύουν σε κάθε τεστ περισσότερες από 1.500 εικόνες και καταγράφουν τουλάχιστον δύο ώρες βίντεο σε διάφορες συνθήκες λήψης. Το εργαστήριο της DxO Mark χρησιμοποιεί τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, εκχωρεί ένα σκορ και τονίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συσκευής που τεστάρει.

Φυσικά, από τα δίχτυα της DxO Mark δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η νέα υπερσυσκευή της Samsung, το Galaxy S10+, οι φωτογραφικές δυνατότητες του οποίου ξεχώρισαν στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν.

Φωτογραφία του Galaxy S10+

Το ένα από τα πέντε τηλέφωνα της νέας οικογένειας Galaxy, κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με δύο "δυνατές" συσκευές της Huawei και αναδείχτηκε σαν το κορυφαίο smartphone για τους... mobile φωτογράφους!

Πιο αναλυτικά, το Galaxy S10+, με μια συστοιχία τριών φωτογραφικών φακών στην πλάτη του, σημείωσε συνολικό σκορ 109. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε απονείμει το εργαστήριο και στα τηλέφωνα της Huawei, Mate 20 Pro και P20 Pro. Το Xiaomi Mi 9 από την πλευρά του, είχε συγκεντρώσει βαθμολογία 107, ακολουθούμενο από το υψηλότερο, από πλευράς χαρακτηριστικών και.. τιμής, τηλέφωνο της Apple, το iPhone XS Max, με 105 πόντους. Έτσι, το iPhone, το smartphone που είχε θέσει τα υψηλότερα στάνταρ για τις κάμερες των smartphones, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει, έχει βρει ισχυρό ανταγωνισμό από συσκευές άλλων μεγάλων εταιρειών σε αυτό το κομμάτι.

Φωτογραφία του Galaxy S10+

Φωτογραφία του iPhone XS Max

Επιστρέφοντας στο Galaxy S10+, η DxO Mark το βαθμολόγησε πολύ καλά για την έκθεση, το χρώμα και την προσομοίωση bokeh, τον βαθμό θολότητας που εφαρμόστηκε στο background μιας φωτογραφίας πορτρέτου. Σημειώνεται πως το S10+ ξεκινά από τα 999 δολάρια.

"Το S10+ ξεχωρίζει πραγματικά με τη δυναμική του εμβέλεια. Η κάμερα καταγράφει μια αξιοσημείωτα ευρύτερη περιοχή τόνων από τους κοντινούς αντιπάλους του, με τις εικόνες να δείχνουν καλύτερες λεπτομέρειες, τόσο στις σκιές όσο και στις περιοχές που φωτίζουν το πλαίσιο. Το Galaxy S10+ έρχεται με την καλύτερη κάμερα που έχουμε δει σε ένα smartphone της Samsung και αναμφίβολα θα είναι μια από τις συσκευές που θα ξεχωρίσουν μέσα στο 2019" ήταν το γενικό σχόλιο της DxO Mark για το πίσω σύστημα κάμερας του Galaxy S10+.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε τις διαρροές πως η Apple θα κυκλοφορήσει νέα iPhones αυτό το φθινόπωρο, με τουλάχιστον ένα μοντέλο να διαθέτει μονάδα τριπλής κάμερας στην πλάτη του...