Το Apple Car (όταν κι αν κυκλοφορήσει) μπορεί να είναι.... βανάκι!

Το Apple Car (όταν κι αν κυκλοφορήσει) μπορεί να είναι.... βανάκι!
ired.gr

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που προκύπτουν τις τελευταίες εβδομάδες για το concept της Apple σχετικά με την ανάπτυξη του δικού της αυτοκινήτου (το επονομαζόμενο Apple Car), καθώς η είδηση του Ιανουαρίου για την απόλυση 200 υπαλλήλων από το "Project Titan", προκάλεσε αμφιβολίες σχετικά με την ολοκλήρωσή του.

Σε αυτό, προστέθηκε η αναφορά για την αστάθεια που παρουσίασε στις δοκιμαστικές διαδρομές το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας, για να... δέσει το γλυκό!

Διαβάστε επίσης: Θέλει δουλειά ακόμα το project αυτόνομης οδήγησης της Apple...

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, πάντως, ένα γερμανικό περιοδικό με την ονομασία Manager Magazin, ήρθε να μας πει πως το σχέδιο της Apple για την δημιουργία αυτοκινήτου όχι μόνο δεν έχει "παγώσει", αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το Apple Car μπορεί να μην είναι, τελικά, ένα συμβατικό αυτοκίνητο, αλλά ένα... ηλεκτρικό βαν!

Το σχετικό δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι η ομάδα βιομηχανικού σχεδιασμού της Apple έχει σχεδιάσει, ήδη, πρωτότυπα δείγματα του ηλεκτρικού βαν με μαύρα και ασημένια τελειώματα, ακολουθώντας το τυπικό design ενός iPhone. Η Apple πραγματοποιεί, επίσης, μελέτες για την ανάπτυξη των δικών της μπαταριών, ηλεκτρικών κινητήρων, ειδικών εσωτερικών καθισμάτων και σχετικών εξαρτημάτων. Ενός οχήματος, δηλαδή, που θα αποτελεί παραγωγή του Κουπερτίνο στο 100%.

Μέσα στο 2018, οι The New York Times ανέφεραν ότι η Apple είχε υπογράψει συμφωνία για τη χρήση των φορτηγών Volkswagen ως αυτοκινούμενων λεωφορείων για τη μεταφορά εργαζομένων γύρω από διάφορα κτιριακά συγκροτήματα και κτίρια γραφείων στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. με αυτό το δεδομένο, είναι πιθανό τα βανάκια να σχεδιάζονται από την Apple και να κατασκευάζονται από τη Volkswagen.

Διαβάστε επίσης: Apple: Παρουσιάζει νέες Υπηρεσίες προς τα τέλη Μαρτίου

Σημειώνεται πως η Apple πρόσφατα προσέλαβε τον πρώην μηχανικό Tesla, Doug Field για να ηγηθεί του Project Titan, σε συνεργασία με τον εκτελεστικό διευθυντή της, Bob Mansfield. Και παρά τις απολύσεις του προηγούμενου μήνα, η εταιρεία ισχυρίζεται πως "εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει τεράστια ευκαιρία στο πεδίο των αυτόνομων οχημάτων".

Σε κάθε περίπτωση, ο έγκριτος αναλυτής Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι η Apple είναι απίθανο να κυκλοφορήσει ένα όχημα μέχρι το 2023. Πάντως, η εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη ένα στόλο από βαν, τα οποία είναι εξοπλισμένα με LiDAR για τη συλλογή δεδομένων χαρτογράφησης, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να βελτιώσει τους Apple Maps. Κάθε βαν είναι εφοδιασμένο με ένα iPad και ένα Mac Pro, τα οποία επιτρέπουν στους οδηγούς να ανακαλύπτουν νέα στοιχεία δρόμους και γειτονιές, ώστε να εμπλουτίσουν τους Maps.