Έρχεται μέσα στο 2019 η πιστωτική κάρτα της Apple

Έρχεται μέσα στο 2019 η πιστωτική κάρτα της Apple
ired.gr

Η Apple και η τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs φέρονται να σχεδιάζουν το λανσάρισμα μιας κοινής πιστωτικής κάρτας αργότερα μέσα στο 2019, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η The Wall Street Journal.

Το σχετικό δημοσίευμα και οι πληροφορίες που επικαλείται, αναφέρουν πως η κάρτα θα κυκλοφορήσει αρχικά στους υπαλλήλους της Apple για εσωτερικές δοκιμές μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα λανσαριστεί επίσημα στην αγορά, κάποια στιγμή μέσα στο έτος. Η κάρτα θα είναι προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής Wallet στο iPhone και θα προσφέρει μοναδικές λειτουργίες για τον καθορισμό στόχων στις δαπάνες, την παρακολούθηση των ανταμοιβών και τη διαχείριση των υπολοίπων στους λογαριασμούς των χρηστών.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Πόσοι κάτοχοι iPhone χρησιμοποιούν την υπηρεσία Apple Pay;

Τα στελέχη των δυο επιχειρήσεων (Apple και Goldman Sachs) συζήτησαν για την εφαρμογή ανάλογων οπτικών ενδείξεων, όπως αυτές που βρίσκει κανείς στην εφαρμογή παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης της Apple, όπου μια σειρά από "κρίκους" συρρικνώνονται διαρκώς, καθώς οι χρήστες πετυχαίνουν καθημερινούς στόχους άσκησης και τους στέλνουν ειδοποιήσεις σχετικά με τις συνήθειες των δαπανών τους.

Μπορεί επίσης να υπάρχουν ειδοποιήσεις με βάση την ανάλυση των μοντέλων δαπανών των κατόχων των καρτών, προειδοποιώντας τους, για παράδειγμα, αν πληρώνουν περισσότερο από το συνηθισμένο για τα καθημερινά είδη των βασικών τους αναγκών μέσα στην εβδομάδα.

Με βάση τον σχεδιασμό, η κάρτα θα εκδοθεί από τη Goldman Sachs και θα χρησιμοποιηθεί το δίκτυο πληρωμών της Mastercard. Επιπλέον, η κάρτα της Apple θεωρείται ότι προσφέρει 2% επιστροφή χρημάτων για τα περισσότερα είδη αγορές και, ενδεχομένως, μεγαλύτερο ποσοστό για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Apple.

Σημειώνεται πως η Apple έχει τροποποιήσει το οπτικό και διαχειριστικό περιβάλλον της εφαρμογής Wallet στις beta εκδόσεις του iOS 12.2, σε μια κίνηση που κατά τα φαινόμενα επιχειρεί να προετοιμάσει τους χρήστες για την έλευση της πιστωτικής κάρτας της εταιρείας!

Διαβάστε επίσης: Η νέα Apple κάνει σιγά - σιγά την εμφάνισή της...

Η Wall Street Journal είχε αναφέρει για πρώτη φορά τα σχέδια αυτά της Apple πέρυσι, επισημαίνοντας ότι η κάρτα Apple - Goldman Sachs θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Barclaycard Visa (Apple Rewards Card) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, η Apple αναμένεται να εισπράξει υψηλότερο ποσοστό τελών από την συγκεκριμένη κάρτα Goldman Sachs, ενισχύοντας τα έσοδά της από τις Υπηρεσίες.

Φυσικά, σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πως η Apple επενδύει αρκετά τα τελευταία χρόνια στον τομέα των mobile πληρωμών, με την υπηρεσία Apple Pay, που ξεκίνησε μέσα στην τελευταία πενταετία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, η Apple Pay βρίσκει επίσημη εφαρμογή σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο (τελευταίες οι Τσεχία και Σαουδική Αραβία), ενώ διάθεση της εταιρείας είναι να την επεκτείνει πολύ περισσότερο (πιθανή είσοδος και στην Ελλάδα) μέσα στο 2019.