Το νέο Samsung Galaxy Watch Active ανεβάζει τον πήχη για το Apple Watch!

Το νέο Samsung Galaxy Watch Active ανεβάζει τον πήχη για το Apple Watch!
ired.gr

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Apple Watch αποτελεί την πρωτοπόρα συσκευή, ως προς την ενσωμάτωση χρήσιμων χαρακτηριστικών καταγραφής υγείας του χρήστη, ωστόσο υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που δεν το έχουμε δει ακόμα από την Apple. Και το χειρότερο όλων, είναι πως είδαμε να το αναφέρει η Samsung, κατά την παρουσίαση του Galaxy Watch Active, μιας εκ των αρκετών αποκαλύψεων της νοτιοκορεάτικης εταιρείας στο μεγάλο unpack event που πραγματοποίησε στο Σαν Φρανσίσκο.

Ποιο είναι αυτό; Η μέτρηση της πίεσης του αίματος, η οποία θα προστεθεί στη νέα συσκευή της Samsung με ένα μελλοντικό update.

Διαβάστε επίσης: Τα επόμενα σχέδια της Apple για το Apple Watch

Η Samsung δεν ανέφερε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την παρακολούθηση της πίεσης του αίματος από το Galaxy Watch Active, αλλά μας ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στον Μάρτιο, μέσω μιας νέας εφαρμογής, που θα υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCSF). Στην παρουσίαση, η κορεάτικη τεχνολογική εταιρεία έκανε γνωστό πως η εφαρμογή, με τίτλο My BP Lab, θα παρουσιάσει ένα νέο update στις 15 Μαρτίου, επιτρέποντας στο Galaxy Watch Active να καταγράφει την πίεση του αίματος και να προσφέρει στον χρήστη ακριβείς λεπτομέρειες για την υγεία του, σε καθημερινή βάση.

Η Samsung προσθέτει ότι η παρακολούθηση της πίεσης του αίματος θα ξεκινήσει σε έξι χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στη Σιγκαπούρη, στην Αυστραλία και στη Γερμανία.

Η Samsung δεν αναφέρει το χαρακτηριστικό στη web σελίδα του προϊόντος, παρά μόνο στην επίσημη ανακοίνωση Τύπου. Ωστόσο, μια έκδοση της εφαρμογής My BP Lab που είναι ήδη διαθέσιμη μπορεί να δώσει κάποιες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του. Συγκεκριμένα, η mobile έκδοση της εφαρμογής χρησιμοποιεί έναν οπτικό αισθητήρα (κάμερα) για την καταγραφή μετρήσεων, αλλά χρειάζεται και τη βοήθεια ενός παραδοσιακού... πιεσόμετρου, για τη «βαθμονόμηση» του αισθητήρα. Χωρίς το πιεσόμετρο, η εφαρμογή θα συνεχίσει να καταγράφει τα ποσοστά αλλαγής της αρτηριακής πίεσης σε σύγκριση με την αρχική μέτρηση και όχι τις πραγματικές τιμές της πίεσης.

Με την παρουσίαση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού (για την ποιότητα στην ακρίβεια των μετρήσεών του δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα, καθώς... δεν το έχουμε δει να λειτουργεί) από τη Samsung, θεωρείται πολύ πιθανό να δούμε κάτι ανάλογο και από το Apple Watch, ωστόσο το γεγονός πως οι Νοτιοκορεάτες ήταν εκείνοι που το παρουσίασαν πρώτοι, δεν αλλάζει.

Από την πλευρά του, βέβαια, το Apple Watch Series 4 παρουσίασε ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό, αυτό της παρακολούθησης της δραστηριότητας της καρδιάς, μέσω του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) που έχει λάβει έγκριση, για την ώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες τρεις χώρες (Πουέρτο Ρίκο, Γκουάμ, Παρθένιοι Νήσοι), καθώς και το χρήσιμο χαρακτηριστικό της ανίχνευσης πτώσεων, που λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα.