Μέχρι τον Απρίλη η κυκλοφορία του smart speaker της Samsung!

Μέχρι τον Απρίλη η κυκλοφορία του smart speaker της Samsung!
ired.gr

Η πρώτη ανακοίνωση για το ηχείο της Samsung έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, και πλέον είμαστε πολύ κοντά στην επίσημη κυκλοφορία του smart speaker της κορεατικής εταιρίας, το οποίο θα λειτουργεί δίνοντας εντολές στο Βixby, ο οποίος είναι ο virtual assistant της Samsung, και χρησιμοποιείται ήδη στις υπόλοιπες συσκευές της εταιρίας, που υποστηρίζουν φωνητική αναγνώριση.

Το ηχείο είναι υπό την επιμέλεια της γνωστής εταιρίας AKG (η οποία ανήκει στην Samsung), και πρόκειται να είναι ο άμεσος ανταγωνιστής των Amazon Echo, Google Home, Apple Homepod, καθώς και του Sonos, μιας και θα δουλεύει υπό την ίδια φιλοσοφία με τις παραπάνω συσκευές. Πρακτικά, θα δουλεύει ως κέντρο εντολών για οποιαδήποτε συσκευή έχετε στο σπίτι σας και είναι συμβατή με το ηχείο σας, προκειμένου να μπορείτε να την χειρίζεστε μέσω φωνητικών εντολών.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε το Samsung Galaxy S10! Πλήρης παρουσίαση, χαρακτηριστικά, λειτουργίες και τιμές…

Επίσης, η Samsung υποστηρίζει πως είναι το μόνο smart speaker το οποίο στέλνει συνειδητά τα κύματα του ήχου στη θέση που βρίσκεται ο χρήστης του, και από εκεί όπου προήλθε η φωνή του, κάνοντας την εμπειρία ακόμα διαδραστικότερη, οπουδήποτε και να βρίσκεται στο δωμάτιο ο χρήστης.

Το μεγάλο στοίχημα προκειμένου να πετύχει η νέα κυκλοφορία της Samsung, είναι να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται το Bixby, το οποίο γνωρίζει πλέον, αισίως, επτά γλώσσες. Aγγλικά (Βρετανικά και Αμερικανικά), Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Κορεατικά, όπως και Κινεζικά. Αισθητή η απουσία των Γαλλικών, και παρά την συνεχή εξέλιξη που παρουσιάζει σε συνάρτηση με τις υποστηριζόμενες γλώσσες, το Βixby είναι ακόμη αρκετά πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, τη στιγμή που η Siri της Apple “μιλάει” 20 γλώσσες, ενώ ο Google Assistant περί τις 12.

Η Samsung δεν έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό παραπάνω πληροφορίες πάνω στο smart speaker της, παρ’όλα αυτά έχουν γίνει επενδύσεις χρόνων, όπως και πόρων, προκειμένου το Βixby να σταθεί επάξια στην αγορά και να ανταγωνιστεί τους “γηραιότερους” smart assistants  του χώρου.

Διαβάστε επίσης: Στα 1.980 δολάρια το Samsung Galaxy Fold που παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα!

Επιπροσθέτως, το επόμενο θέμα το οποίο προκύπτει με τη νέα συσκευή της Samsung είναι, αναμενόμενα, η τιμή του. Kαλώς ή κακώς, το επερχόμενο ηχείο της Samsung θα βρίσκεται στην υψηλή τιμολογιακή κλίμακα, προσεγγίζοντας τις τιμές του HomePod και του Sonos, τη στιγμή που οι λύσεις της Αmazon και της Google είναι αρκετά φθηνότερες.

Αυτό δεν αναιρεί την ενδεχόμενη επιτυχία που μπορεί να έχει η συσκευή, παρ’όλα αυτά ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα, κάτι το οποίο μπορεί να εξαχθεί ως συμπέρασμα ρίχνοντας μια ματιά στην αγορά, και τη διαφορά που παρουσιάζεται στις πωλήσεις ανάμεσα στο ΗomePod και τα Εcho - Home…