Ήρθε το Samsung Galaxy S10! Πλήρης παρουσίαση, χαρακτηριστικά, λειτουργίες και τιμές…

Ήρθε το Samsung Galaxy S10! Πλήρης παρουσίαση, χαρακτηριστικά, λειτουργίες και τιμές…
ired.gr

Καλώς ή κακώς, με τα Galaxy S, η Samsung κατέχει τον τίτλο της εταιρίας με την πιο επιτυχημένη σειρά android smartphones στην, μέχρι σήμερα, ιστορία. Με τη συμπλήρωση του δέκατου έτους της σειράς, οι Κορεάτες αποκάλυψαν τη νέα γενιά μοντέλων της σειράς, η οποία ονομάζεται, όπως σωστά μαντέψατε, S10.

Στα S10 και S10+ συναντάμε τις ίδιας τεχνολογίας οθόνες σε διαφορετικά μεγέθη. H Samsung δοκίμασε για πρώτη φορά μια νέα τεχνολογία ονόματι Dynamic AMOLED, η οποία λέγεται πως θα είναι αντίστοιχης ευκρίνειας και ποιότητας με μια high-end τηλεόραση, και τα μεγέθη τους θα είναι 6,1 και 6,4 ίντσες αντίστοιχα, με ανάλυση 3040x1440. Τα χρώματα και η φωτεινότητα της οθόνης είναι στο μεγαλύτερο εύρος που έχουν βρεθεί ποτέ, με την εταιρία να ισχυρίζεται πως η εκπομπή blue light από την οθόνη έχει μειωθεί κατά 42%, ενώ αυτή καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια της συσκευής, φιλοξενώντας παράλληλα και τον αισθητήρα για το δακτυλικό αποτύπωμα.

Μιλώντας για τον αισθητήρα του δακτυλικού αποτυπώματος, η Samsung έβαλε για πρώτη φορά σε κινητό τηλέφωνο τη νέα τεχνολογία της Qualcomm, η οποία δεν κάνει απλή φωτογραφική ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά λειτουργεί με υπερηχητικά κύματα, έτσι ώστε να υπάρχει μια τρισδιάστατη αναγνώριση όλων των αμυχών και των καμπυλώσεων που έχουν τα δάκτυλα του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Στα 1.980 δολάρια το Samsung Galaxy Fold που παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα!

Σε επίπεδο χαρακτηριστικών, ο επεξεργαστής που χρησιμοποιείται στα S10 είναι ο Εxynos 9820, και η μνήμη RAM είναι στα 8GB στην απλή έκδοση, ενώ στην ειδική έκδοση με την κεραμεική επένδυση του +, βρίσκει κανείς τη RΑΜ στα 12GΒ. Σε επίπεδο αποθηκευτικού χώρου, η φθηνότερη έκδοση θα ξεκινάει από τα 128GB, και για πρώτη φορά σε κινητά τηλέφωνα, θα φτάνει μέχρι και το 1ΤΒ! Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, στα S10 και S10+ συναντάμε την ένατη και τελευταία έκδοση του Android, Pie, με “κοστούμι” το One UI της Samsung, ενώ οι μπαταρίες στις συσκευές είναι στα 3400mΑh για την απλή έκδοση, και 4100mAh για την +. Eπίσης, πλέον μπορούν να φορτιστούν και άλλες συσκευές μέσω των δύο νέων μοντέλων της εταιρίας, μιας και έχουν τη δυνατότητα για bilateral wireless charging. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν να ακουμπήσουν κάποια άλλη συσκευή επάνω στα S10 και S10+, και αυτή να φορτίσει. Φυσικά, η εταιρία παρουσίασε τη συγκεκριμένη λειτουργία φορτίζοντας τα υπόλοιπα νέα περιφερειακά (Galaxy Buds, Samsung Watch) της.

Εξωτερικά, η συσκευή είναι φτιαγμένη από ανθεκτικό αλουμίνιο, αδιάβροχο, μέσω της τεχνολογίας IP68, προστατευτική επένδυση για την οθόνη Gorilla Glass 6, με την έκδοση + να κυκλοφορεί και σε δύο διαφορετικά χρώματα με κεραμεική επένδυση, και τέσσερις διαφορετικούς συνολικούς χρωματισμούς. Βλέπουμε πως η Samsung έδωσε μεγαλύτερη βάση στην εξωτερική προστασία της συσκευής φέτος, μιας και είναι επίσης η πρώτη φορά που φιλοξενεί τρεις κάμερες στο πίσω μέρος της, και άλλες δύο μπροστά (η απλή έκδοση έχει μία μπροστινή κάμερα, ενώ η + 2).

Οι δύο από τις τρεις κάμερες είναι 12MP, telephoto η πρώτη και ευρυγώνια η δεύτερη, με την τρίτη να είναι στα 16MP και να είναι ultrawide. Στα χαρακτηριστικά τους, συναντάμε οπτικό σταθεροποιητή στην πρώτη, με 2x optical zoom, 77 μοιρών ευρυγώνιο φακό στην δεύτερη και 123 μοιρών στην τρίτη. Στο μπροστινό μέρος της συσκευής, οι κάμερες για τις selfies είναι 10 και 8MP, εκ των οποίων η πρώτη έχει δυνατότητα να τραβήξει 4K video, και τη δεύτερη να προσθέτει βάθος και πιο έντονα χρώματα στις φωτογραφίες των χρηστών (RGB Depth).

Διαβάστε επίσης: Παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά και τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ για το Χiaomi Mi 9!

Επίσης, η εταιρία εξέπληξε τους θεατές κατά την παρουσίασή της, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με το Instagram, το οποίο δίνει πρόσβαση στους χρήστες των συσκευών σε όλα τα φίλτρα των Stories της εφαρμογής, όπως επίσης και τη δυνατότητα να ανεβάζουν απ’ευθείας νέα stories χωρίς να φεύγουν από την εφαρμογή της κάμερας του κινητού.

Eπιπροσθέτως, θα υπάρχει πορτοφόλι για cryptocurrency, μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να δέχονται και να αποστέλλουν ψηφιακά χρήματα με ασφαλή τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλέστατων Βitcoin και Ethereum.

Στο φλέγον θέμα των τιμών, τώρα, η Samsung αξιώνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 939 Ευρώ για τη φθηνότερη έκδοση, ενώ τα ποσά φτάνουν μέχρι και τα 1669…

Πιο αναλυτικά:

  • S10 128GB στα 939€
  • S10 512GB στα 1199€
  • S10+ 128GB στα 1039€
  • S10+ 512GB (με κεραμεική επένδυση) στα 1299€
  • S10+ 1TB (με κεραμεική επένδυση) στα 1669€

Οι πρώτες αφίξεις των συσκευών αναμένονται στην Ελλάδα στις 8 του Μαρτίου, ενώ με κάθε προπαραγγελία οι αγοραστές θα λάβουν ως δώρο τα Galaxy Buds, τα ασύρματα ακουστικά που κυκλοφορεί η Samsung μαζί με τα νέα της κινητά.